Güzel bir soru, evrenin en dibine kadar inmiş birisi olarak açıklayayım.
Valve'ın aslında umurunda olmamış gibi gözüken fakat eski senarist tarafından sızdırılan senaryosu aslında senaristlerin başına büyük iş açtı. Çünkü HL3 gelmeyecek değildi, sadece doğru zamanda gelecekti. Emin olun belki de Source 2'nin gelişiyle oyun gelecekti, ancak bu sızıntı süreyi uzatan temel sebeplerden sadece birisi.
Düşünün 20 senelik bir serüvenin gidişatını şu an değiştirmeleri gerekiyor, çünkü senaryo belli. Ama bu değişiklik öyle beklediğiniz gibi olmayacak, daha çok gidişatın değişmesi olacak. Çünkü şu an hikayeyi direkt olarak farklı bir noktaya sürüklemek 20 sene içerisinde çıkmış, bu evrene bağlı tüm hikayeyi çöpe atmak demektir.
Yani hikayeden Borealis, kutup ve diğer etmenler silinme derecesinde değişmeyecektir, fakat gidişat değişecektir. Çünkü ilmek ilmek işlenmiş bir evren söz konusu. Bilinen hikayesi var diye eski oyunların gidişatını çöpe atmak hiç Valve'lık bir hareket olmaz.
Üstelik yapamazlar da. Çünkü HL3 öyle bir oyun ki 20 sene içerisinde oyunun senaristlerinden bile daha iyi evreni bilen, açıklayan hayranları var. Büyük nefret toplarlar.
Benim en büyük teorim oyunda normalde olmayacak, ama gidişatın değişmesi ve fanservice (masum olanlarından) olgusunu canlandırmak için kesinlikle Aperture Science'a gidileceğidir. Borealis veya hedefimiz her neyse evrene bağlı olan rakip şirketin tesisine kesin gidilecektir. Portal bu konuda çok önemli bir yere sahip evren açısından.
Ama en önemli şey nedir diye sorarsan; Bu oyunla da tüm soruların cevaplanacağını sanmıyorum. Freeman'ın hikayesini bitirirler ama tam anlamıyla bir son görür müyüz? Bilemiyorum.