Makaleler
4
Bildiğiniz gibi HL3 çıkacak, bu artık kesin gibi bir şey ve HL3 hikayesi daha önce sızdırıldı. Borealis ile kuzey kutbuna gittik ve Combine'ı dünya üzerinden kaldırmanın yolunu bir termo nükleer bombayı, sınır evrene göndererek bulduk. Bu sızıntı HL3'ün gerçek yazarları tarafından yapılmıştı ve HL3'ün gerçek hikayesiydi. Sizce HL3'te aynı hikayeyi mi göreceğiz yoksa hikaye değişmiş midir?

Bence değişmemiştir, karakterleri daha derin işlemeye başlamışlardır. Bir de Valve'ın bu oyunu beklentileri karşılayamacağından korktuğu için çıkarmadığını düşünüyorum. Benim merak ettiğim şeylerden biri, Combine'ların bile bulamadığı ve varlığını sürdüren Aperture Science ile GlaDOS.

Bence değişmemiştir, karakterleri daha derin işlemeye başlamışlardır. Bir de Valve'ın bu oyunu beklentileri karşılayamacağından korktuğu için çıkarmadığını düşünüyorum. Benim merak ettiğim şeylerden biri, Combine'ların bile bulamadığı ve varlığını sürdüren Aperture Science ile GlaDOS.
Kesinlikle ben de bunları çok merak ediyorum. Umarım hikaye çok mantıklı bir zeminde işlenmiştir ve birçok şey öğreniriz. G-Man ise başka bir mesele. G-Man'in kim olduğunu falan gösterseler ya da gerçek tabiatını açıklasalar sanırım o sahnede bayılırım. Çocukluğumdan beri oyun dünyasına ait en merak ettiğim karakter. Kuvvetle muhtemel şekil değiştirmiş bir şilolotoy (okunduğu gibi) ancak yine de senaristlerin ve yönetmenlerin elinden G-Man'in kendi yarattığı sır perdesini kendisinin indirmesi istiyorum.

Güzel bir soru, evrenin en dibine kadar inmiş birisi olarak açıklayayım. :)

Valve'ın aslında umurunda olmamış gibi gözüken fakat eski senarist tarafından sızdırılan senaryosu aslında senaristlerin başına büyük iş açtı. Çünkü HL3 gelmeyecek değildi, sadece doğru zamanda gelecekti. Emin olun belki de Source 2'nin gelişiyle oyun gelecekti, ancak bu sızıntı süreyi uzatan temel sebeplerden sadece birisi.

Düşünün 20 senelik bir serüvenin gidişatını şu an değiştirmeleri gerekiyor, çünkü senaryo belli. Ama bu değişiklik öyle beklediğiniz gibi olmayacak, daha çok gidişatın değişmesi olacak. Çünkü şu an hikayeyi direkt olarak farklı bir noktaya sürüklemek 20 sene içerisinde çıkmış, bu evrene bağlı tüm hikayeyi çöpe atmak demektir.

Yani hikayeden Borealis, kutup ve diğer etmenler silinme derecesinde değişmeyecektir, fakat gidişat değişecektir. Çünkü ilmek ilmek işlenmiş bir evren söz konusu. Bilinen hikayesi var diye eski oyunların gidişatını çöpe atmak hiç Valve'lık bir hareket olmaz.

Üstelik yapamazlar da. Çünkü HL3 öyle bir oyun ki 20 sene içerisinde oyunun senaristlerinden bile daha iyi evreni bilen, açıklayan hayranları var. Büyük nefret toplarlar.

Benim en büyük teorim oyunda normalde olmayacak, ama gidişatın değişmesi ve fanservice (masum olanlarından) olgusunu canlandırmak için kesinlikle Aperture Science'a gidileceğidir. Borealis veya hedefimiz her neyse evrene bağlı olan rakip şirketin tesisine kesin gidilecektir. Portal bu konuda çok önemli bir yere sahip evren açısından.

Ama en önemli şey nedir diye sorarsan; Bu oyunla da tüm soruların cevaplanacağını sanmıyorum. Freeman'ın hikayesini bitirirler ama tam anlamıyla bir son görür müyüz? Bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
G-Man ise başka bir mesele. G-Man'in kim olduğunu falan gösterseler ya da gerçek tabiatını açıklasalar sanırım o sahnede bayılırım.
Ben Valve yerinde olsam açıklamak yerine ipuçları bırakır sonra da forumlarda dönen teorileri patlamış mısır eşliğinde okurdum. :D

Bu arada 10 seneden fazla zamandır bu profil fotoğrafını kullanıyorum. Ama profil fotoğrafındaki G-Man'ı asla göstermedim. :)

1764154859597.webp

Bu arada olası ve mümkün bir senaryo daha söyleyeceğim HL3'ün çıkışı ile ilgili.

Belki bu söylediklerim size garip gelebilir, ancak; HL3'ün çıkmama ihtimali var.

"Ne diyorsun adam?" demeden açıklayayım. Sürpriz ve büyük bir oyun duyurulacak ama bu HL3 olmayabilir. Evet, büyük ve sürpriz bir oyun, 3 yeni Valve donanımı ki bunlardan birisi konsol & PC hibriti bir cihaz iken benim söylediğim "HL3 çıkmayacak." lafı anlamsız gelebilir, fakat öyle değil.

HL3 altında kalacağınız kadar büyük bir taş, Valve gibi harika gelir kazanan bir firmayı elbette batırmaz ama kötü bir oyun çıkma ihtimali bile şirkete, markaya ve Gabe'e ciddi imaj zararı verir. Halihazırda tüm senaryo sızmışken ve geçen aylarda HL3'ün demosu gibi bir şeyi Valve'ın kendi yayınlaması bence buna bir işaret.

"E büyük sürpriz oyun ne?" diye soracaksınız; o oyun Left 4 Dead 3 olur. Senaryosu kolay, babalar gibi Source 2 var köşede (kim bilir daha ne kadar gelişmiştir.) Beklenti çok az, altından kolay kalkınabilecek bir iş.

Hani HL3 duyurulmazsa çok üzülürüm ama Left 4 Dead 3 duyurulursa da şaşırmam. Ama bu bir teori ve tahmindir, kesin olacak diye bir şey yok.

Bu arada 10 seneden fazla zamandır bu profil fotoğrafını kullanıyorum. Ama profil fotoğrafındaki G-Man'ı asla göstermedim. :)
Benim görmeme gerek yok, onun orada olduğunu zaten biliyordum ancak bunu düşünmeniz güzel bir nüans. :)

@27294, yorumlarınız çok değerli ve hemen hemen de paralel ancak temennim yine de HL3'ün çıkması olur. Eğer HL3, yakınlarda çıkarsa bu, belki de oyunculuk alemi için ikinci bir 2004 senesi olacaktır.

2004 senesinde çıkan oyunlar:

• Halo 2
  • Doom 3
  • World of Warcraft
  • Half-Life 2
  • GTA:SA
  • MGS 3
  • NFS: Underground 2
2026 dolaylarında çıkacak oyunlar ise Witcher 4 - HL:3 - GTA 6. Cidden harika bir zaman dilimi olurdu benim için.

"Ne diyorsun adam?" demeden açıklayayım. Sürpriz ve büyük bir oyun duyurulacak ama bu HL3 olmayabilir. Evet, büyük ve sürpriz bir oyun, 3 yeni Valve donanımı ki bunlardan birisi konsol & PC hibriti bir cihaz iken benim söylediğim "HL3 çıkmayacak." lafı anlamsız gelebilir, fakat öyle değil.
Her Half-Life oyunu bir yenilik getirdi. Bir cihaz ile beraber HL3 gelmesi de olası. Sonuçta Half-Life aslında sadece bir oyun değil. Bugüne kadar hep bir teknolojiyi tanıtan bir demo da olmuştur.

Şöyle düşünün;
GoldSRC'nin demosu Half-Life. (Sonra onunla Counter-Strike ürettiler.)
Source demosu Half-Life 2. (Sonra onunla Counter-Strike Source, CS:GO, Portal, Portal 2, L4D ürettiler.)
Source 2 demosu da Half-Life Alyx.

Yeni teknolojiyi tanıtmayan bir Half-Life versiyonu çıkmadı hiç. HL2EP1 ve HL2EP2 var diyeceksiniz ama, adı üstünde. "Episode". Yeni oyun sayılmazlar.

Bu arada Valve'nin en sevdiğim huyu da topluluğuna sahip çıkması. Half-Life'ı Rockstar Games yapsaydı, Black-Mesa şu anda internetten kaldırılan bir oyun olurdu. :D

Sızdırılan hikaye HL2 EP2 nin finalinin devamıydı, fakat Alyx VR oyunu finali değiştirdiği için, ben hikayenin değiştiğini düşünüyorum.

@FizikçiFreeman, yorumlarınız çok değerli ve hemen hemen de paralel ancak temennim yine de HL3'ün çıkması olur. Eğer HL3, yakınlarda çıkarsa bu, belki de oyunculuk alemi için ikinci bir 2004 senesi olacaktır.
Abi umarım, yani en büyük ümidim, en çok beklediğim oyun. Çocukluğum resmen... Ben kendi açımdan söyleyeyim, GTA6'dan kat ve kat daha heyecanlıyım olası bir HL3 için. :)