Her Half-Life oyunu bir yenilik getirdi. Bir cihaz ile beraber HL3 gelmesi de olası. Sonuçta Half-Life aslında sadece bir oyun değil. Bugüne kadar hep bir teknolojiyi tanıtan bir demo da olmuştur.

Şöyle düşünün;
GoldSRC'nin demosu Half-Life. (Sonra onunla Counter-Strike ürettiler.)
Source demosu Half-Life 2. (Sonra onunla Counter-Strike Source, CS:GO, Portal, Portal 2, L4D ürettiler.)
Source 2 demosu da Half-Life Alyx.

Yeni teknolojiyi tanıtmayan bir Half-Life versiyonu çıkmadı hiç. HL2EP1 ve HL2EP2 var diyeceksiniz ama, adı üstünde. "Episode". Yeni oyun sayılmazlar.

Bu arada Valve'nin en sevdiğim huyu da topluluğuna sahip çıkması. Half-Life'ı Rockstar Games yapsaydı, Black-Mesa şu anda internetten kaldırılan bir oyun olurdu. :D
Evet, her işaret olası bir HL3 oyununa doğru gidiyor, ben de belirttim ama seçeneklerin arasında bu ihtimal de yok değil. :)

Episode'lar konusunda seninle aynı düşünüyorum, çoğu kişi onları yenilik olarak kabul edip devam kabul etseler de bana göre yan oyun olmaktan öte değiller. Hatta hep düşünürüm, neden Episode'lara böldüler? Diye...

Bu arada Valve'nin en sevdiğim huyu da topluluğuna sahip çıkması. Half-Life'ı Rockstar Games yapsaydı, Black-Mesa şu anda internetten kaldırılan bir oyun olurdu. :D
Kesinlikle, kalıbımı basarım bu yoruma.

Evreni sahiplendik, Valve'da bizim bu sahiplenişimize asla karşı çıkmadı, bir iki yapım dışında tüm HL evrenine tam destek verdiler. Özellikle Portal'a yapılan yan çalışmalara verdikleri destek inanılmazdı.

Bu serinin kültür haline gelmesinde biz hayranlar %90 sebep olduysak %10'luk destekte bizzat Valve'dan gelmiştir.