Amazon'da 100TL hediyem vardı indirim kuponuyla arkadaşın önerdiği kahve 150 TL'ye geldi. Önerilerinizi sonraki tercihimde değerlendireceğim.

Mehmet efendi tek avantajı bence marketlerde bulunması yoksa size önerdiğim daha iyi. Moliendo'da piyasaya girdiği zaman benim önerdiğimden ucuza satılıyordu ama nedense fiyatlarını aşırı yükselttiler. Ben 100₺'ye Julius alırken o 80₺ falandı. Şimdi Julius ₺250 Moliendo ₺450 olmuş...

Mehmet efendi tek avantajı bence marketlerde bulunması yoksa size önerdiğim daha iyi. Moliendo'da piyasaya girdiği zaman benim önerdiğimden ucuza satılıyordu ama nedense fiyatlarını aşırı yükselttiler. Ben 100₺'ye Julius alırken o 80₺ falandı. Şimdi Julius ₺250 Moliendo ₺450 olmuş...
Mehmet Efendiyi içip tekrar yorum yapın. Bir çok kahve markası denedim. En pahalısından en ucuzuna. Aralarında beni sayılı tatmin edenlerden bir tanesi Mehmet Efendi.

Mehmet efendiyi içip tekrar yorum yapın. Birçok kahve markası denedim. En pahalısından en ucuzuna. Aralarında beni sayılı tatmin edenlerden bir tanesi Mehmet efendi.

Mehmet efendiyi daha ilk defa filtre kahve işine girdikleri dönemden beri takip ediyorum denemediğim algısına nereden vardınız bilmiyorum. Türk Kahveleri ne kadar başarılı olsa da filtre kahveleri fiyatına göre başarısız. İçilmez değil tabi ki ama ₺50 fazla verip önerdiğim kahveyi almamak için tek sebep marketten kolaylıkla alınabiliyor olması bence.

Mehmet efendiyi daha ilk defa filtre kahve işine girdikleri dönemden beri takip ediyorum denemediğim algısına nereden vardınız bilmiyorum. Türk Kahveleri ne kadar başarılı olsa da filtre kahveleri fiyatına göre başarısız. İçilmez değil tabi ki ama ₺50 fazla verip önerdiğim kahveyi almamak için tek sebep marketten kolaylıkla alınabiliyor olması bence.
O sizin görüşünüz. Çevremde de kahve içen arkadaşlarıma ve kendime de her iki markayı da zamanında tattırdım. 10 kişiye tattırdıysam 8'i Mehmet Efendiyi seçti. Diğer markaya göre tat avantajı da var gibi bence.

@Blackraven, bu ürünü sipariş veriyorum. French pressle yapılır değil mi?
Filtre kahveyi French Press'te rahatlıkla yapabilirsin. Zaten çoğu kafede bu şekilde servis ediliyor.

Ben genelde 5 dakika boyunca demlemeye bırakırdım. Su kaynadıktan sonra, ocağın boş gözünde (çaydanlık değil de kettle ise ağzı açık şekilde) 2-3 dakika dinlendirirdim. Sonrasında önce suyu, ardından kahveyi koyardım. Bir fincan için 7-10 gram kahve yeterli oluyor genelde (bir yemek kaşığı yeterli oluyor ama tadı acı gelirse tatlı kaşığıyla tepeleme olarak da ekleyebilirsin). Sonrasında press'i kapatıp suyun içine biraz bastırırdım, maksat kahve suyun içerisinde kalsın. 2 dakika böyle bıraktıktan sonra press'i orta hizaya getirip bir 2 dakika daha bıraktırdım. 4. dakikanın sonunda press'i en dibe ittirip 1 dakika daha bekletirdim. Sonra kahve hazır, tam istediğim gibi olurdu.

Yalnız press'i yavaş bastırmanı tavsiye ederim. Yoksa bir anda su fırlayabilir. Yaşadım, pek tavsiye etmiyorum

Son düzenleme: