Bakyols

Gelişen
Secure Boot'u enable ettim ama artık Windows yükleme ekranına gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü vermeme olayı çözüldü mü? Önce onu öğreneyim.

BIOS'a girebiliyorsunuz yani.

Eğer Windows MBR kuruluysa Secure Boot açıldığında CSM kapandığı için Windows boot etmez, Secure Boot'u kapatıp CSM'yi açın Windows çalıştır kısmına msinfo32 yazın, çıkan ekran da BIOS modu muhtemelen eski yazacak.

Eski yazıyorsa ya Windows'u UEFI yapacaksınız ya da yeniden GPT olarak hazırlanmış bir bellek ile format atacaksınız.

Son düzenleme:
Görüntü vermeme olayı çözüldü mü? Önce onu öğreneyim.

BIOS'a girebiliyorsunuz yani.

Eğer Windows MBR kuruluysa Secure Boot açıldığında CSM kapandığı için Windows boot etmez, Secure Boot'u kapatıp CSM'yi açın Windows çalıştır kısmına msinfo32 yazın, çıkan ekran da BIOS modu muhtemelen eski yazacak.

Eski yazıyorsa ya Windows'u UEFI yapacaksınız ya da yeniden GPT olarak hazırlanmış bir bellek ile format atacaksınız.
Diskimi GPT ye çevirdim. Bilgisayarı açmayı başardım ama şimdi Windows 10 saniyede 1 çöküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Msinfo32'de BIOS modu ne yazıyor? Bakabiliyor musunuz?

GPT'ye dönüştürmeyi nasıl yaptınız? Sadece diski GPT mi yaptınız?

Sorduğum hiç bir soruya cevap veryorsunuz sadece soru soruyorsunuz, bu şekilde ne sorun yaşadığınızı anlayamam.

Bir özet geçin anlayayım durumu.

Komut sistemini yönetici olarak çalıştırıp SFC /scannow yazarak onarım deneyin.
Bir de chipset sürücüsü kurulu olsun.
Ekran kartı sürücüsünü de silip yükleyebilirsiniz, yaptığımız güncellemeyi etkilemez.

MBR2GPT /validate /allowFullOS
MBR2GPT /convert /allowFullOS
Bu komutları kullandım.

Sıfırdan UEFI Windows kurun bence, uğraşmayın.

@Bakyols

Son düzenleme: