Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Çözüm olarak eski bir BIOS sürümüne döndüm ve 2 ay öyle kullandım. Daha sonra Asus 2 3 tane BIOS Update yayınlayınca Beta olmayan en yeni sürümü kurdum. EXPO'yu da açtım. Bir sorun kalmadı. Yani sorun Asus'un BIOS sürümündeki bozuk EXPO konfigrasyonundan kaynaklanıyormuş.
Konu o kadar karışmış ki, 0XC5 bir hata değil, sonuçtur. Bellek erişim hatasıdır. Bu dosyaların hepsi incelendi ve analiz edildi. 0XC5 hatası şundan olur diye kafa yormak da bir o kadar gereksiz ki çünkü zaten neden olduğunu ilk mesajımda sayfalanmaya çalışılan bellek alanının geçersiz olduğunu vurgulayarak göstermiştim. Bu bellek alanının neden geçersiz olduğu önemli olan şey, bunu da internetteki genel kaynaklardan bulmanız imkansızdır. Çünkü bu kişiye özel bir hatadır ve internetteki genel kaynaklar ya da YouTube'daki genel videolar işinize yaramayacaktır.

Firmware Update, ses sürücüsü ile ilgili ve ses sürücüsü güvenli modda direkt olarak yüklenmiyor. Yüklenmeyen sürücü bir mavi ekranı tetikleyemez. Sorunun EXPO dolayısıyla ortaya çıktığını konu sahibinin açıklamaları bir tık nitelendirdi. Bunun ne 24H2 ne de Firmware ile alakası var. Bu yapılan BIOS Update ya da yanlış yüklenen bir Windows EFI sürümü ile alakalı olduğunu varsayıyorum. Bahsettiğim son mesaj içeriğindeki sürücü doğrulayıcı çalıştırmayı denemek de hala bir seçenek. Son dump dosyaları zaten incelediğimiz dosyalar.

Hocam benim de bilgim zayıf. Kendim bu tarz çözümleri deneyerek çözmüştüm. Yardımcı olmaya çalışıyorum bende. Nihai çözüm format atmak tabii. Siz daha iyi biliyorsunuz top sizde. :)

Konu o kadar karışmış ki, 0XC5 bir hata değil, sonuçtur. Bellek erişim hatasıdır. Bu dosyaların hepsi incelendi ve analiz edildi. 0XC5 hatası şundan olur diye kafa yormak da bir o kadar gereksiz ki çünkü zaten neden olduğunu ilk mesajımda sayfalanmaya çalışılan bellek alanının geçersiz olduğunu vurgulayarak göstermiştim. Bu bellek alanının neden geçersiz olduğu önemli olan şey, bunu da internetteki genel kaynaklardan bulmanız imkansızdır. Çünkü bu kişiye özel bir hatadır ve internetteki genel kaynaklar ya da YouTube'daki genel videolar işinize yaramayacaktır.

Firmware Update, Ses sürücüsü ile ilgili ve ses sürücüsü Güvenli modda direkt olarak yüklenmiyor. Yüklenmeyen sürücü bir mavi ekranı tetikleyemez. Sorunun EXPO dolayısıyla ortaya çıktığını konu sahibinin açıklamaları bir tık nitelendirdi. Bunun Ne 24H2 ne de Firmware ile alakası var. Bu yapılan BIOS Update ya da yanlış yüklenen bir Windows EFI sürümü ile alakalı olduğunu varsayıyorum. Bahsettiğim son mesaj içeriğindeki sürücü doğrulayıcı çalıştırmayı denemek de hala bir seçenek. Son dump dosyaları zaten incelediğimiz dosyalar.
24H2'yi Windows Update üzerinden indirdim. BIOS'u BIOS Flashback ile bir önceki sürüme düşürmeme rağmen sorun devam ediyor yani sorun orada da değil diye düşünüyorum. Dump dosyalarının isimleri ve tarihleri farklı olduğundan onları atmıştım. Ayrıca Memtest86 ile uğraşmama gerek var mı? Yoksa çözüm başka bir yerde mi?

O kadar millete 24H2 geçilmez dedim. Kendim 24H2'ye bakmak için geçtim. Pişman oldum. Bu arada virüs olma ihtimali yok. Bilinçli ve dikkatli bir kullanıcıyım. Son zamanlarda da hiçbir şey indirmedim.

Sorunun Windows sürümüyle alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Firmware Update'i BIOS otomatik olarak yapıyor zaten ASUS'un verdiği dosya bozuk olabilir.
BIOS'u son sürüme geçirin ve Windows'u yeniden yükleyin.
Keza ben şöyle ufak bir problem yaşadım 24H2 de.
Sorun hala devam ediyor mu bilmiyorum.
Garip çok garip... Şu an sırf bu yüzden ve stabil olmasından dolayı 10 kullanıyorum.
Windows 10 24H2'ye sıfırdan geçmeniz sorunu çözecektir. Ama HDD SSD olarak görünebilir keza bende öyle bir bug vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Firmware Update, ses sürücüsü ile ilgili ve ses sürücüsü güvenli modda direkt olarak yüklenmiyor. Yüklenmeyen sürücü bir mavi ekranı tetikleyemez. Sorunun EXPO dolayısıyla ortaya çıktığını konu sahibinin açıklamaları bir tık nitelendirdi. Bunun ne 24H2 ne de Firmware ile alakası var. Bu yapılan BIOS Update ya da yanlış yüklenen bir Windows EFI sürümü ile alakalı olduğunu varsayıyorum. Bahsettiğim son mesaj içeriğindeki sürücü doğrulayıcı çalıştırmayı denemek de hala bir seçenek. Son dump dosyaları zaten incelediğimiz dosyalar.

Yanlış UEFI sürümü bence. EXPO bu zamana kadar sorun çıkartmıyormuş çünkü. BIOS Update yapınca da sorun çıkaracağını sanmıyorum. Çünkü eski sürüme döndüğünde de sorun çözülmedi. Zaten yanlış BIOS sürümünü indiremeyeceğine göre tek seçenek kalıyor.

Yanlış UEFI sürümü bence. EXPO bu zamana kadar sorun çıkartmıyormuş çünkü. BIOS Update yapınca da sorun çıkaracağını sanmıyorum. Çünkü eski sürüme döndüğünde de sorun çözülmedi. Zaten yanlış BIOS sürümünü indiremeyeceğine göre tek seçenek kalıyor.

Firmware Update'i BIOS otomatik olarak yapıyor zaten BIOS'u son sürüme çeksin ve Windows 11'i yeniden kursun sorun çözülecektir.

Bu videoya bakarsanız BIOS'un otomatik olarak Firmware güncellemesini yaptığını da görürsünüz.
Hem flashback hem de normal yöntemle BIOS güncelleme yapılabilir.
Flashback ile BIOS yükseltmek de oldukca güvenilirdir.
Firmware için ayrıca yükleme yapmaya çoğu zaman gerek yoktur.
Windows 11 24H2 de BitLocker otomatik olarak açık geliyor o ayar Rufus'tan kapatılmalı.

@Smmmhunter son olarak flashback ile doğru BIOS sürümünü flashladığınızdan ve anakartınızın modelinden emin olun sizin ayrıca Firmware Update yapmanıza gerek yok onu BIOS hallediyor. Gerekirse 11 24H2'i sıfırdan yükleyin.

Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi, adım adım gidelim. Bay @Smmmhunter , görünüşe göre ses çipinizin Firmware sürümünü 4.501.0000-0005.0000 ya da en iyi ihtimalle 4.501.0000-0006.0000 yapmışsınız. Sorunlar da bundan sonra başlamış.

İlk olarak daha da güncel bir Firmware sürümüne, 4.501.0000-0007.0000'e (2.61.85) güncelleme yapmayı deneyelim:

Ben de o esnada minidump dosyalarınıza bakıyorum.

Şimdi, adım adım gidelim. Bay @Smmmhunter , görünüşe göre ses çipinizin Firmware sürümünü 4.501.0000-0005.0000 ya da en iyi ihtimalle 4.501.0000-0006.0000 yapmışsınız. Sorunlar da bundan sonra başlamış.

İlk olarak daha da güncel bir Firmware sürümüne, 4.501.0000-0007.0000'e (2.61.85) güncelleme yapmayı deneyelim:

Ben de o esnada minidump dosyalarınıza bakıyorum.
Attığınız Firmware'ın daha eski olduğunu söylüyor.

1733576099642.webp

Size konuyu özetleyeyim. Bu zamana kadar Armoury Crate ve Kaspersky'ı sildim. BIOS'u bir önceki sürüme çektim. Güvenli modda mavi ekran devam ediyor. EXPO kapalıyken sorunsuzca girebiliyorum. EXPO açıkken sadece ayarları kaydedip reset attığında Windows'a giriyor. Daha sonraki yeniden başlatmalarda veya sıfırdan aç kapalarda mavi ekran yiyorum. 24H2'yi Windows Update kısmından yaptım. Ayrıca Firmware Update'i ilk yaptığım zaman mavi ekran verip kapandı. Daha sonra 24H2'yi vesaire kurdum. O zaman mavi ekranlar başladı.

Son düzenleme: