Makaleler
1
Fitch, kredi değerlendirme kuruluşlarından biridir ve bu gibi tahminlerde bulunur. Geçtiğimiz zamanlarda Türkiye'nin kredi notu "b" iken "b+" yapmıştılar, yani pozitif bir değerlendirme yaptılar. Ardından enflasyonun 2025'te %29'a düşeceklerini tahmin ettiler ve 2029'da enflasyonun sona ereceğini açıkladılar. Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Fitch, bunları hesaplarken sadece ekonomik göstergelere bakan bir kuruluş. Türkiye ise çevresel faktörlerden çok etkilenen bir ülke.

Açıkcası Türkiye'de kuraklık var. 2029'a kadar kuraklık nedeniyle gıda krizi olmazsa ve 'her şey doğru yapılırsa' enflasyonun sıfırlanması mümkün ancak o zamana kadar bir sürü şirket ve banka iflas edecek.

Ayrıca Türkiye, iflas etmiş bir ülke; maaşları ve borçları ödeyemediği için para basıyor. Geçenki faiz arttırımını pas geçmeleri çok kötü oldu, sonbahar aylarında büyük bir kriz bekliyorum.

Fitch, bunları hesaplarken sadece ekonomik göstergelere bakan bir kuruluş.

Açıkçası Türkiye'de kuraklık var. 2029'a kadar kuraklık nedeniyle gıda krizi olmazsa enflasyonun sıfırlanması mümkün ancak o zamana kadar bir sürü şirket ve banka iflas edecek.

Ayrıca Türkiye, iflas etmiş bir ülke; maaşları ve borçları ödeyemediği için para basıyor. Geçenki faiz arttırımını pas geçmeleri çok kötü oldu. Sonbahar aylarında büyük bir kriz bekliyorum.
Zaten ne zaman kriz olmadı ki hocam...

Bence güvenilir kuruluşlardan biri, mantıklı ve olma ihtimali yüksek tahminlerde bulunuyorlar ama ben hükümete güvenemiyorum çünkü yarın öbür gün faizi çok arttırdın diyerek bakan şimşek'i postalayıp gene haram diyerek faiz indirmeye geri dönebilirler yine de böyle şeyler olmamasını diliyorum, umarım gelişmiş ülkelerdeki gibi tek haneli enflasyonları görebiliriz ve Türk lirası dünya genelinde eskiden olduğu gibi değerli bir paraya dönüşür.