Merhaba,
Apple'a 10.000 TL bayılmamak için debeleniyorum.
Klavyemde FN tuşu yok. MacOS'de bazı kısayollar için FN tuşu gerekiyor. Kullanmadığım bir tuşa FN tuşunu atamak istiyorum. Nasıl yaparım? SteelSeries GG programından yapılmıyor. Atanabilen tuşlar arasında FN yok.
FN tuşunu başka bir tuşa atamak için, macOS üzerinde sistem ayarlarını ve üçüncü parti programları kullanarak birkaç farklı yol deneyebilirsiniz. İşte adım adım yapmanız gerekenler:
1.
Karakter Girişi Hızlandırma:
- "Ayarlar" > "Klavye" bölümüne gidin.
- "Özel Tuş Atamaları" (veya "Tuş Yüksekliği") seçeneklerini kontrol edin. Eğer özel çözümleme sağlıyorsa, kullanmadığınız bir tuşa FN işlevini atayabilirsiniz (bu seçenek her zaman mevcut olmayabilir).
2.
Karakter Görüntüleme:
- "Sistem Tercihleri"ni açın.
- "Klavye" > "Girişi" bölümüne gidin.
- Giriş seçenekleri altında, "Karakter Görüntüleyici"yi açarak işlev atamak istediğiniz tuşu kontrol edin.
3.
Karşılaştırmalı Klavye Önerileri:
- Karşılaşmalarında alışkın olduğunuz bir klavye mapp'ini (gerekirse Steam, Discord gibi) başka yazılımlarda deneyebilirsiniz. Bazı oyun ve uygulamalar, kendi klavye kısayollarını destekler.
4.
Üçüncü Parti Yazılımlar:
-
Karabiner-Elements: Bu uygulama, kullanıcıların klavyelerindeki tuş atamalarını ellerinde tutmalarına imkan tanır.
- Programı indirin ve yükleyin.
- Uygulamayı açarak "Change Key" sekmesine gidin.
- Buradan mevcut bir tuşu FN gibi kullanacak şekilde yeniden atayın.
5.
Yazılım Ayarları:
- Eğer kullandığınız oyun veya özel bir yazılım varsa, bu yazılımın ayarlarında kendi tuş atamalarınızı yapabileceğiniz bir seçeneğin olabileceği ihtimali var. Bunu kontrol edin.
6.
Yardımcı Uygulamalar:
- En son seçenek olarak, AutoHotKey gibi araçlarla programlama becerilerinizi ve yeteneklerinizi kullanarak özelleştirilmiş makrolar oluşturabilirsiniz.
Her adımda, yaptığınız değişikliklerin işlevselliğini kontrol edin. Eğer bir tuşlama işleminden sonra istediğiniz sonuç alınamazsa, otomatik olarak geri dönebilir ya da farklı tuşlar üzerinde deneyebilirsiniz.