Lwky

Uzman
Format attım. Formattan sonra aygıt yonetıcısınde de disk yonetımınde de hard disk gozukmedı. Kablolarını sokup tekrar taktım, yine de gozukmedı. Çözümü nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk denetleyicisinin sürücüsü yüklü olmayabilir. Aygıt Yöneticisi'ni açın ve çıkan pencerenin fotoğrafını paylaşın. "Diğer aygıtlar" veya "Bilinmeyen aygıtlar" şeklinde bir kısım varsa genişleterek fotoğraf atın. Cihazınızın da özelliklerini belirtmeniz, yardımcı olabilmemiz için çok faydalı olacaktır.

Disk yönetimine girip ekran görüntüsü atar mısın?
Aygıt Yöneticisi'nde de gözükmüyor, Disk Yönetimi'nde de. Ama PC normalde 7 saniyede açılıyor, harddisk takılıyken 75 saniyede. Şu an 75 saniyede açıldığı için harddisk çalışıyor bence. Neden gözükmüyor, anlamadım.

Disk denetleyicisinin sürücüsü yüklü olmayabilir. Aygıt Yöneticisi'ni açın ve çıkan pencerenin fotoğrafını paylaşın. "Diğer aygıtlar" veya "Bilinmeyen aygıtlar" şeklinde bir kısım varsa genişleterek fotoğraf atın. Cihazınızın da özelliklerini belirtmeniz, yardımcı olabilmemiz için çok faydalı olacaktır.
RX 7600
RYZEN 5 5600
Gigabyte a520M K V2
16 GB DDR4 RAM

Dosya Ekleri

• unknown_2025.04.30-16.55.webp
    unknown_2025.04.30-16.55.webp
    45,9 KB · Görüntüleme: 61
  • unknown_2025.04.30-17.04.webp
    unknown_2025.04.30-17.04.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 59
Aygıt yöneticisi fotoğrafı paylaştı.
RAID Denetleyici yüklü değil :) Bu kuvvetli bir ihtimalle driver problemi.

1746022140344.webp

RAID Denetleyici'ne sağ tıklayın ve "Özellikler -> Ayrıntılar -> Donanım Kimlikleri" yolunu takip edin. Çıkan donanım kimliklerini paylaşın. Bunun gibi:

1746022074514.webp

Dosya Ekleri

• unknown_2025.04.30-17.36_1.webp
    unknown_2025.04.30-17.36_1.webp
    46,9 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Bu işlemcinize göre önerilen sürücü. İçerisinde Chipset ve RAID sürücüleri olabilir. Bu konuyu çözemezse bile yüklenmesi faydalı.
Bende zaten Ryzen Master uygulaması yüklü, işlemci için daha bu konuyu oluşturmadan önce yüklemiştim. Dün sizin verdiğiniz linkte “1” yazıyor zaten, aynı dosyadan yüklü olduğu için. Bana bu sorunu çözebilecek bir şey lazım. Baktım da biraz YouTube’dan falan, DriverPack diye bir uygulamadan yapıyorlardı ama dosyayı indirmeye başladım, NVIDIA yazıyordu, iptal ettim AMD kullandığım için.