Formula 1'de sezonun dördüncü yarışını Max Verstappen kazandı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Burkii
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 325
  • Etiketler Etiketler
    formula 1

Burkii 3

Yetkin
Makaleler
1
Yer
İzmir

Uçan Hollandalı Avustralya'da yaşadığı durumu çabucak atlatıyor ve pek zorlanmadan zafere ulaşıyor!

Cumartesi günü aldığı üst üste 5. pole pozisyonu ile Sebastian Vettel ile Fernando Alonso'nun rekorunu egale eden Max Verstappen pazar günü ilk cepten başlama şansı elde etti. Yanında sadece 0.066'lık farkla ikinci olan takım arkadaşı Sergio Perez olurken üçüncü sırada Lando Norris mevcuttu.

Kalkışta liderliğin değişmediği mücadelenin henüz 2. virajında iken Daniel Ricciardo'nun Alexander Albon'un yolunu bitirmeye çalışması sonucu Ricciardo'nun arka tekeriyle Albon'un ön tekeri çarpışıp birbirlerini bariyerlerde buldular. Bu kaza sonrasında kırmızı bayrakla yarış durduruldu.

TSİ 08.32'de yeniden başlayan yarışta Max Verstappen tekrardan liderliği korurken arka sıralarda Charles Leclerc seneye takım arkadaşı olacağı Lewis Hamilton'u geçerken Alpine pilotları birbirleri arasında hafiften bir elektriklenme yaşadı (Herhangi bir kaza yaşanmadı).

Yarışın 14. turunda ise Mercedes içinde gelen takım emri sonucunda George Russell ile Lewis Hamilton yer değiştirdi.

Öndekilerin bir bir pite girmesi sonucunda Charles Leclerc geçici olarak yarışın lider oldu. 21. tura kadar liderliğini sürdüren Leclerc, Verstappen'in DRS düzlüğünde geçmesi sonucunda yarışın liderliğini tekrardan Verstappen'e devretti. Aynı turda Carlos Sainz, George Russell'ı geride bırakıp 5. sıraya yerleşti.

Sergio Perez'e geçilirken pistin dışına taşan Charles Leclerc girdiği pit sonrasında Lando Norris'in önünde kalarak podyum şansını korumuştu. Ancak podyumu elde edebilmek adına hesaba katmadığı durumun takım arkadaşının temposu olduğunu belirtebiliriz.

37. turda pite giren takım arkadaşı Carlos Sainz Jr'ın podyuma çıkabilmesi için Norris ve Leclerc'i geçmesi gerekliydi. 41. turda Ferrari'nin podyum için yarıştıklarını söylemesiyle birlikte Carlos Sainz, 43. turda Lando Norris'in lastiklerini kilitlemesiyle birlikte hemen sonraki turda Norris'i geçerken, 46. turda ise takım arkadaşı Charles Leclerc'i geride bırakarak yarış sonunda podyumun son basamağını elde etti.

Yarışın son turlarına doğru yaşanan bir çekişme de 7. sırayı kazanmak içindi. 7. sırada olan Oscar Piastri, George Russell'ın baskılarına maruz kalırken yarışın son turuna girdiklerinde DRS düzlüğünde George Russell'a geçilmesi sonucunda yarışı 8. sırada noktaladı.

Bu sonuçta yarışı Verstappen ilk sırada bitirirken ikinci sırada takım arkadaşı Perez'in bitirmesi sonucunda bu hafta podyumda duble yapan taraf Red Bull oldu. Şampiyona'da ise son durumda 77 puanla Max Verstappen liderliğini sürdürürken Sergio Perez 64 puanla ikinci sıraya yükselip 59 puanla Charles Leclerc üçüncülüğe düşmüş oldu.

Bunlarla birlikte yarışın genel sonucunu buradan inceleyebilirsiniz (Guanyu Zhou 13. turda pite gelerek yarışa veda etti).

Böylelikle bir yarış haftasının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz değerli hocalarım. 19-21 Nisan'da düzenlenecek Çin GP'de yeniden buluşmak dileğiyle buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler!

Ferrari'nin temposu gerçekten iyiydi. Stratejilerini de başarıyla uyguladı. Red Bull'la aralarında hala fark olmasına rağmen tempolarındaki yükseliş iştahımı arttırdı 2025 için.

Smooth Operator Sainz'da kendine gelmiş ve Leclerc'e bariz üstünlük durumda. 2025 için koltuğu hazır gibi..

Max'in bu başarılarını görmek beni çok gururlandırıyor, 2021 finalinde Max kazanınca sevinçten ağlamıştım. Ama yeni kurallarla beraber Max fazla dominant olunca izlemeyi bıraktım. Bakıyorum ki kararım o kadar da kötü değilmiş.

Max'in bu başarılarını görmek beni çok gururlandırıyor, 2021 finalinde Max kazanınca sevinçten ağlamıştım.
O senelerde hocam gerçekten inanılmazdı izlemesi. Hele son turdaki olaylar sonucunda şampiyonluğunu görebilmek bu sporu neden sevdiğimi yeniden hatırlatmıştı. Açıkçası o seneki çabalarının sonucunda (her ne kadar dominasyonu sevmesem de) şu anda fazlasıyla olduğu konumunu hak ettiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…