Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

6191

Uzman
Makaleler
1
Merhaba,

Techolay Hepsiburada ile affilate anlaşmaları olduğunu söylemişti. Bu özellik hem yönetim için kazançlı olur hem de üyeler için büyük kolaylık olmuş olur. Web scraping ile aramayı anlık olarak hepsiburada üzerinde yaptırabilirsiniz.

Özellik şu şekilde çalışacak. @ yazıp birini etiketlerken gelen menü gibi /urun yazdığımızda da biz devamına yazdıkça anlık olarak ürünü aratıp görseli ve adı menüde gözükecek. Üzerine tıkladığımızda linki ve ürün adı otomatik olarak konuya eklenecek.

Örnekler:

Ürün arama mantığı. Ön ek değişebilir #ürün adı şeklinde yazarakta yapabiliriz, tamamen örnek.
1746546611067.webp

Seçtikten sonra konuda gözükecek hali:

AMD Ryzen 5 5600 3,5 GHz 32 MB Cache AM4 İşlemci

Peki bunu neden öneriyorum?

Xx.xxx ₺ bütçe hazır sistem önerisi konularında eğer parça önermek istiyorsanız süreç böyle ilerliyor:

Yeni Sekme > Parçayı arat > Doğru siteye gir > Sayfa linkini kopyala > Foruma Dön ve yapıştır

Ve her parça için tek tek link kopyalamanız gerekiyor.

Bu şekilde süreci uzatmak yerine tek yapmanız gereken "/urun ürün adı" şeklinde aratıp ürünü seçmek olacak.
Sadece bunun için değil, ekipman önerileri veya herhangi bir ürün linkleme ihtiyacınız olduğunda bu özellik çok daha kullanışlı olur.

Merhaba,

Techolay Hepsiburada ile affilate anlaşmaları olduğunu söylemişti. Bu özellik hem yönetim için kazançlı olur hem de üyeler için büyük kolaylık olmuş olur. Web scraping ile aramayı anlık olarak hepsiburada üzerinde yaptırabilirsiniz.

Özellik şu şekilde çalışacak. @ yazıp birini etiketlerken gelen menü gibi /urun yazdığımızda da biz devamına yazdıkça anlık olarak ürünü aratıp görseli ve adı menüde gözükecek. Üzerine tıkladığımızda linki ve ürün adı otomatik olarak konuya eklenecek.

Örnekler:

Ürün arama mantığı. Ön ek değişebilir #ürün adı şeklinde yazarakta yapabiliriz, tamamen örnek.
Eki Görüntüle 146221

Xx.xxx ₺ bütçe hazır sistem önerisi konularında eğer parça önermek istiyorsanız süreç böyle ilerliyor:

Yeni Sekme > Parçayı arat > Doğru siteye gir > Sayfa linkini kopyala > Foruma Dön ve yapıştır

Bu şekilde süreci uzatmak yerine tek yapmanız gereken "/urun ürün adı" şeklinde aratıp ürünü seçmek olacak.
Sadece bunun için değil, ekipman önerileri veya herhangi bir ürün linkleme ihtiyacınız olduğunda bu özellik çok daha kullanışlı olur.
Mantıklı bir olay ama her zaman en ucuzu Hepsiburada'da olmuyor. Ürün önerisi yaparken hem ucuz hem güvenilir bir platformda güvenilir bir satıcıdan olmasına dikkat ediyorum. Aksi takdirde ürünün ismini yazıp geçerdim. O ürünü Google'da aratamayacak kadar becerisi olmayan kişi zaten burada hesap açıp konu açmış olamaz. O yüzden ürün ismini seçip CTRL+K ile linklemek benim için daha makul.

Mantıksız. Hepsiburada her ürünü her zaman ucuza satmıyor. Aynı ürünü daha ucuza başka yerden almak varken gidip de Hepsiburada'dan kazık fiyata almak/önermek mantıksız. Dediğiniz Akakçe için olsaydı o zaman mantıklı olurdu.
Veriyi sadece Hepsiburada'dan alacaksın diye bir şart yok. Forum içerisinde ne kadar çok link olursa diğer e-ticaret platformları ile yaptıkları anlaşmalarda da da bu linkler kullandığında o kadar kazanç anlamına gelir. İstersen veriyi akakçe ve cimri'den çektir, fark etmiyor. Önerdiğim şey "hadi hepsiburadadan ürün ekleyelim" değil zaten, konunun tamamından sadece bunu mu anladınız? Önemli olan kullanıcıya sağlanan kolaylık.

Akakçe üzerinden almak mümkünse olur ama Techolay ile Hepsiburada anlaşma olayı yüzünden olmayabilir. Artıladım şimdilik.

Veriyi sadece Hepsiburada'dan alacaksın diye bir şart yok. Forum içerisinde ne kadar çok link olursa diğer e-ticaret platformları ile yaptıkları anlaşmalarda da da bu linkler kullandığında o kadar kazanç anlamına gelir. İstersen veriyi Akakçe ve Cimri'den çektir, fark etmiyor. Önerdiğim şey "hadi Hepsiburada'dan ürün ekleyelim" değil zaten, konunun tamamından sadece bunu mu anladınız?

Techolay Hepsiburada ile anlaşmalı diyorsunuz yani fiyatlar öneriler Hepsiburada üzerinden yapılacak demek oluyor bu. Anlaşma Akakçe ile falan olsaydı o zaman mantıklı olurdu. Hepsiburada'da ürünler en ucuz orada olmayabilir. Kullanıcı 2 tuşa basmaktan da aciz olmasın bir zahmet. Öneri isteyen kullanıcı parayı ağaçtan toplamıyor sonuçta

Hepsiburada'da ürünler en ucuz orada olmayabilir. Kullanıcı 2 tuşa basmaktan da aciz olmasın bir zahmet. Öneri isteyen kullanıcı parayı ağaçtan toplamıyor sonuçta

Burda parçayı öneri isteyen kullanıcı mı paylaşıyor yoksa öneri veren mi? :D Varsayalım ki veri sadece hepsiburada'dan çekildi. E o zaman sizin deyiminizle kullanıcı 2 tuşa basmaktan aciz olması en ucuz nerde satıldığını bulmak için? Kendinizle çelişiyorsunuz.

Hepsiburada ile hali hazırda zaten bir anlaşmaları olduğu için bu öneriyi hepsiburada üzerinden örnekledim. Sen ürünü linkleyip altına "Akakçe'den bakabilirsiniz en ucuz satıldığı yere" şeklinde bir yazı da bırakabilirsin. Burada "MANTIKSIZ" yazıp geçmek yerine mevcut yapıyı nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye düşünmeniz gerekiyor.

İstersen veriyi Ebay'den çek. Tekrar söylüyorum burada önemli olan ürün paylaşımı için kolaylık sağlanması. Özelliğin sürekli ürün tavsiyesi veren kişiler için sağlayacağı kolaylık ve kazandıracağı zamana değil verinin çekildiği yere takılıyorsunuz.

Burada parçayı öneri isteyen kullanıcı mı paylaşıyor yoksa öneri veren mi? :D Varsayalım ki veri sadece Hepsiburada'dan çekildi. E o zaman sizin deyiminizle kullanıcı 2 tuşa basmaktan aciz olması en ucuz nerede satıldığını bulmak için? Kendinizle çelişiyorsunuz.

Hepsiburada ile halihazırda zaten bir anlaşmaları olduğu için bu öneriyi Hepsiburada üzerinden örnekledim. Sen ürünü linkleyip altına "Akakçe'den bakabilirsiniz en ucuz satıldığı yere" şeklinde bir yazı da bırakabilirsin. Burada "MANTIKSIZ" yazıp geçmek yerine mevcut yapıyı nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye düşünmeniz gerekiyor.

İstersen veriyi EBay'den çek. Tekrar söylüyorum burada önemli olan ürün paylaşımı için kolaylık sağlanması. Özelliğin sürekli ürün tavsiyesi veren kişiler için sağlayacağı kolaylık ve kazandıracağı zamana değil verinin çekildiği yere takılıyorsunuz.

Kendimle çelişmiyorum bu özelliği en büyük oranda ve hatta neredeyse hep öneri veren kullanıcılar kullanacak. Bu bir öneri konusu ve ben bu öneriyi mantıklı bulmadım.

Merhaba,

Techolay Hepsiburada ile affilate anlaşmaları olduğunu söylemişti. Bu özellik hem yönetim için kazançlı olur hem de üyeler için büyük kolaylık olmuş olur. Web scraping ile aramayı anlık olarak Hepsiburada üzerinde yaptırabilirsiniz.

Özellik şu şekilde çalışacak. @ yazıp birini etiketlerken gelen menü gibi /ürün yazdığımızda da biz devamına yazdıkça anlık olarak ürünü aratıp görseli ve adı menüde gözükecek. Üzerine tıkladığımızda linki ve ürün adı otomatik olarak konuya eklenecek.

Örnekler:

Eki Görüntüle 146221

Xx. Xxx ₺ bütçe hazır sistem önerisi konularında eğer parça önermek istiyorsanız süreç böyle ilerliyor:

Bu şekilde süreci uzatmak yerine tek yapmanız gereken "/ürün ürün adı" şeklinde aratıp ürünü seçmek olacak.

Siteye her ürünü tek tek kopyalayamazlar.