Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Değerli hocalarım, ben de moderasyon tarafında biraz iyileştirme yapılması taraftarıyım. Bugün laptop ekran kartı ile alakalı bir konu açtım. Yazımda 2 kere laptop ekran kartı yazmama rağmen konu masaüstü ekran kartında açılmış. Ben teknik destek kategorisinde açılsın istemiştim. Yani (bazı) moderatörler konuyu tam okumuyorlar. Enes hocam, sen bu forumdaki en iyi insanlardan birisin, sözüm kesinlikle sana değil.

İlgili durumlarda bazen yanlış anlaşılma olabilmekte. Bu nedenle rapor sistemini doğru kullanmak oldukça önemli. Rapor sistemini kullanmanın rahatlatılması adına zengin metin editörü desteği bile getirdik ki rahatlıkla gönderilen rapor mesajını siz de önden görüntüleyebilin. Bu tür durumlarda rapora bakan kişi konunuzu onaylamayan olsa bile yöneticiler, süpervizörler veya moderasyon üyesi o hatalı işlemi yapan moderasyon üyesine bilgilendirmede bulunuyor. O nedenle raporlarınız oldukça önemli.

Cevap bana değil biliyorum ama bilmeden yargılama yapmadım ben mesela. Yetersiz moderasyondan dolayı olan şikayetimi dile getirdim. Bence bu benim hakkım. Fikir belirtmemizi toksiklik olarak nitelendiriyorsanız, sizi biraz hükümete benzettim. Kusura bakmayın. Biletlerime olan dönüşünüz ile bu topluluğun iyiliğini istediğiniz belli, iyi birisiniz. Ama sadece eleştiriydi.

Topluluğun iyiliğini elbette istiyorum fakat moderasyona haksız yere yapılmış bir laf kalabalığının önüne geçmezsem yönetici olmayı hak etmem. Ben hem Sosyal'in hem de moderasyonun sorumlusuyum. Aynı zamanda geliştiriciliğini ve güvenliğini de sağlıyorum. Yani günümün büyük bir kısmını Sosyal'i daha iyi bir yer yapmak için harcıyorum ve bunlara rağmen doğru olmayan sözler görmek beni üzüyor. Bu da oldukça toksik bir davranışmış gibi geliyor bana.

Kural ihlali yapan birçok üyeyi olabildiğince tolere ediyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak bazı üyeler sınırlarını aşmaya başladı. Özellikle rapor gönderip ahkâm kesmeye çalışan arkadaşlar ortaya çıktı. Arkadaşlar, cümlelerimi yeniliyorum. Biz ekip olarak buradaki her işlemi bu markanın daha iyi noktalara gelmesi için yapıyoruz. Hatalı bir şey yaparsak da düzeltiyoruz. Buradaki her insan forumun bir düzen içerisinde ilerlemesi için çalışıyor. Rica ediyoruz artık bunun farkına varın.

Kural ihlali yaptığını bilmesine rağmen ahkâm kesen üyeler, Sosyal hayatına saçma üsluplarla devam etmemelidir. Senin kim olduğunu biliyorum diyenlerden de git üstüne sor bakalım diyenlerden de bir hayli yorulduğumuzu söylemek isteriz. Bizler, bu arkadaşların böyle söylemlerine rağmen konularını onaylıyoruz, düzenliyoruz ve yardımcı oluyoruz. Rica ediyoruz biraz saygı.

Hocam zaten tolere etmeyip ceza yazmaya başlasanız, hataya neden olan insanlar bir anda dağılıp yok olacak. Sizin dediğiniz gibi, gerçekten rapor yollayıp size sözde "racon" kesmeye çalışan çok havalı kullanıcılar var mış, bunu bilmiyordum mesela. İşin tolere kısmı gerçekten katı olsaydı, yazım yanlışları ve birçok hatadan dolayı sayısız kullanıcı uçurulurdu muhtemelen.

Siz bence elinizden geleni yapıyorsunuz, yapmayı deniyorsunuz. Başından beri aynı anlayış çizgimi koruduğumu, moderasyon ekibine normalden daha fazla anlayış gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu demek değil ki her hatayı görmezden gelelim, kabullenelim. Ama en azından daha uygun üslupla vb. isteklerinizi belirtebilirsiniz, ahkâm kesmeye çalışınca çok komik oluyorsunuz çünkü. Sadece gülmek için eğlence kaynağına dönüyorsunuz, yapmayın bu saygısızlığı. İki tarafa da sözlerim geçerli.

Moderasyon konusunda bazı moderatörler mükemmel iş yaparken bazıları çok daha yarım yamalak iş yapıyor, birden fazla rapor ile sorunumu anlatmaya çalıştığımı hatırlıyorum. Onlara da bi' çekidüzen verilse, tadından yenmez :thumbsup:.

İlgili durumlarda bazen yanlış anlaşılma olabilmekte. Bu nedenle rapor sistemini doğru kullanmak oldukça önemli. Rapor sistemini kullanmanın rahatlatılması adına zengin metin editörü desteği bile getirdik ki rahatlıkla gönderilen rapor mesajını siz de önden görüntüleyebilin. Bu tür durumlarda rapora bakan kişi konunuzu onaylamayan olsa bile yöneticiler, süpervizörler veya moderasyon üyesi o hatalı işlemi yapan moderasyon üyesine bilgilendirmede bulunuyor. O nedenle raporlarınız oldukça önemli.

Topluluğun iyiliğini elbette istiyorum fakat moderasyona haksız yere yapılmış bir laf kalabalığının önüne geçmezsem yönetici olmayı hak etmem. Ben hem Sosyal'in hem de moderasyonun sorumlusuyum. Aynı zamanda geliştiriciliğini ve güvenliğini de sağlıyorum. Yani günümün büyük bir kısmını Sosyal'i daha iyi bir yer yapmak için harcıyorum ve bunlara rağmen doğru olmayan sözler görmek beni üzüyor. Bu da oldukça toksik bir davranışmış gibi geliyor bana.
Peki adama işaretleme dememe rağmen niye yeniden işaretliyor?

1739729602308.webp

Burada da kendinden bahsedildiğini anlayıp "havalı" emojisini koymuş.

Maalesef forum kurulur kurulmaz aramıza katılan kitle arasında bir elin parmaklarını geçmeyen ama mide bulandıran toksik bir kitle....
Evet abi, gruplaşıp aileme söven ve forumda bir yerlerde takılan eleman var. Etiketleyip hedef göstermeyeceğim ama onlardan da kurtulursan sevinirim...

Son düzenleyen: Moderatör:
1739728793780.webp

Bu konuya etiketlenmek benim için bir gurur kaynağı oldu. Demek ki dikkat çekiyoruz ve mesajlarımız yerine iletilmiş 😉 Yanlışı dile getirmek suç ise hesabımı direkt anonimleştirebilirsiniz. Kurallar neyse onları kaynak alıyorum, bunlar uygulanmıyor ise kuralları kaldırmak mantıklı hareket olur. Attığım bütün raporları ve biletleri burada yayınlayabilirsiniz, herkese görsün bakalım.
Ne benim profilimde ne de burada cevap verilmiyor. Ben doğruları söyleyip konuşmayayım diye profil mesajı yasağı atılıp ne tesadüf profil mesajı yazma sınırı artıyor. Bu kısımda da cevap yok:

1739729189413.webp

@9 susturulmak için 3 uyarı verilip hepsi kaldırıldı, tesadüf. Modların neden art niyetleri olduğunu da gözle görmek zor değil. Neyse, biz yine kötü olalım, susalım. Profilimi okuyanlar ne demek istediğimi anlar. Bu arada çözümü burada kasmama gerek mi var? Ben üyeyim, yanlışı eleştirince illa çözüm mü kasmam gerekiyor?

Burada insanlara yardım etmek için mi bulunuyorsunuz yoksa sayılar için mi? Neden her şeyi sayıdan ibaret görüyorsunuz?

1739729485372.webp

Buyurun sayılar o zaman. Biz övünmüyoruz sayılarımız ile 😉

Hocam iyi eyvallah, Allah razı olsun, sen de uğraşıyorsun da buraya moderatör lazım. 10 kişilik ekiple burayı yönetemezsiniz. Yetmiyor, daha fazla alım yapmanız lazım. Raporlara konulara tek tek bakabilecek ilgilenebilecek yeni moderatörler almanız lazım. Şu an çok çok çok yetersiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı moderatör hocalarımız gayet görevini layığıyla yerine getirirken bazıları hiçbir işe yaramayıp kafasına göre iş yapıyor. @Recep Baltaş hocam açtığınız konudan daha önemli durumlar var.
Sosyal artık büyüdü, eskiden moderatör olmak için gerekli şartlarla bu zamandaki şartlar muhtemelen bir değildir. Bunun düzenlenmesi iyi olurdu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.