Foruma Hiçbir Katkısı Olmayan Toksik Kitle

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Recep Baltaş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 231
  • Görüntüleme Görüntüleme 13B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu şu anlık olan bir durum. Bilet sistemi üzerinden moderatörlük talepleri geliyordur. Bunları elbet bir gün değerlendirip moderatör alacaklar foruma.
2 defa talep ettim hep aynı cevaplan reddedildi. Şartları da karşılıyoruz yani

Son düzenleyen: Moderatör:

İlgili durumlarda bazen yanlış anlaşılma olabilmekte. Bu nedenle rapor sistemini doğru kullanmak oldukça önemli. Rapor sistemini kullanmanın rahatlatılması adına zengin metin editörü desteği bile getirdik ki rahatlıkla gönderilen rapor mesajını siz de önden görüntüleyebilin. Bu tür durumlarda rapora bakan kişi konunuzu onaylamayan olsa bile yöneticiler, süpervizörler veya moderasyon üyesi o hatalı işlemi yapan moderasyon üyesine bilgilendirmede bulunuyor. O nedenle raporlarınız oldukça önemli.

Topluluğun iyiliğini elbette istiyorum fakat moderasyona haksız yere yapılmış bir laf kalabalığının önüne geçmezsem yönetici olmayı hak etmem. Ben hem Sosyal'in hem de moderasyonun sorumlusuyum. Aynı zamanda geliştiriciliğini ve güvenliğini de sağlıyorum. Yani günümün büyük bir kısmını Sosyal'i daha iyi bir yer yapmak için harcıyorum ve bunlara rağmen doğru olmayan sözler görmek beni üzüyor. Bu da oldukça toksik bir davranışmış gibi geliyor bana.

Hocam zaten tolere etmeyip ceza yazmaya başlasanız, hataya neden olan insanlar bir anda dağılıp yok olacak. Sizin dediğiniz gibi, gerçekten rapor yollayıp size sözde "racon" kesmeye çalışan çok havalı kullanıcılar var mış, bunu bilmiyordum mesela. İşin tolere kısmı gerçekten katı olsaydı, yazım yanlışları ve birçok hatadan dolayı sayısız kullanıcı uçurulurdu muhtemelen.

Siz bence elinizden geleni yapıyorsunuz, yapmayı deniyorsunuz. Başından beri aynı anlayış çizgimi koruduğumu, moderasyon ekibine normalden daha fazla anlayış gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu demek değil ki her hatayı görmezden gelelim, kabullenelim. Ama en azından daha uygun üslupla vb. isteklerinizi belirtebilirsiniz, ahkâm kesmeye çalışınca çok komik oluyorsunuz çünkü. Sadece gülmek için eğlence kaynağına dönüyorsunuz, yapmayın bu saygısızlığı. İki tarafa da sözlerim geçerli.

Moderasyon konusunda bazı moderatörler mükemmel iş yaparken bazıları çok daha yarım yamalak iş yapıyor, birden fazla rapor ile sorunumu anlatmaya çalıştığımı hatırlıyorum. Onlara da bi' çekidüzen verilse, tadından yenmez .

Peki adama işaretleme dememe rağmen niye yeniden işaretliyor?

Maalesef forum kurulur kurulmaz aramıza katılan kitle arasında bir elin parmaklarını geçmeyen ama mide bulandıran toksik bir kitle....
Evet abi, gruplaşıp aileme söven ve forumda bir yerlerde takılan eleman var. Etiketleyip hedef göstermeyeceğim ama onlardan da kurtulursan sevinirim...

Bu konuya etiketlenmek benim için bir gurur kaynağı oldu. Demek ki dikkat çekiyoruz ve mesajlarımız yerine iletilmiş Yanlışı dile getirmek suç ise hesabımı direkt anonimleştirebilirsiniz. Kurallar neyse onları kaynak alıyorum, bunlar uygulanmıyor ise kuralları kaldırmak mantıklı hareket olur. Attığım bütün raporları ve biletleri burada yayınlayabilirsiniz, herkese görsün bakalım.
Ne benim profilimde ne de burada cevap verilmiyor. Ben doğruları söyleyip konuşmayayım diye profil mesajı yasağı atılıp ne tesadüf profil mesajı yazma sınırı artıyor. Bu kısımda da cevap yok:

@9 susturulmak için 3 uyarı verilip hepsi kaldırıldı, tesadüf. Modların neden art niyetleri olduğunu da gözle görmek zor değil. Neyse, biz yine kötü olalım, susalım. Profilimi okuyanlar ne demek istediğimi anlar. Bu arada çözümü burada kasmama gerek mi var? Ben üyeyim, yanlışı eleştirince illa çözüm mü kasmam gerekiyor?

Burada insanlara yardım etmek için mi bulunuyorsunuz yoksa sayılar için mi? Neden her şeyi sayıdan ibaret görüyorsunuz?

Buyurun sayılar o zaman. Biz övünmüyoruz sayılarımız ile

Hocam iyi eyvallah, Allah razı olsun, sen de uğraşıyorsun da buraya moderatör lazım. 10 kişilik ekiple burayı yönetemezsiniz. Yetmiyor, daha fazla alım yapmanız lazım. Raporlara konulara tek tek bakabilecek ilgilenebilecek yeni moderatörler almanız lazım. Şu an çok çok çok yetersiz.

Sosyal artık büyüdü, eskiden moderatör olmak için gerekli şartlarla bu zamandaki şartlar muhtemelen bir değildir. Bunun düzenlenmesi iyi olurdu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…