- Makaleler
- 23
Ben kendim Fenerbahçeliyim. Aklima birden gelince yazayim dedim. Yanlis anlasilma olmasin. 
Taraf tutmuyorum ki. Bir de bet oynayalım üstüne istiyorsan.
Pek sanmıyorum, kendisine Twitter'dan bir şey demek için yazdım geri döneceğim dedi kaç gün oldu dönmedi.
Siz, işinize hangisi yarıyor ise o forumda fikirlerinizi sunmaya devam edin, ancak orası çöküyor burası şöyle şurası şöyle şeklinde ithamlardan uzak kalmaya çalışın.
Kafamda kurmuyorum gerçekleri söylüyorum. %100 gerçeklik payı olmayan stabilite puanları sistemin düzgün çalıştığı anlamına gelmez. Forumda oyunlarda performans sorunu yaşayanların çoğunun ortak özelliği tek slot RAM kullanmaları.Birader videoyu izlememişsin bile. Sisteme stabilite testi yaptık ve %98.9 stabil çıoktı sistem. O kafanda kurduğun sorunlar yoktu sistemde.
Kafamda kurmuyorum gerçekleri söylüyorum. %100 Gerçeklik payı olmayan stabilite puanları sistemin düzgün çalıştığı anlamına gelmez. Forumda oyunlarda performans sorunu yaşayanların çoğunun ortak özelliği tek slot RAM kullanmaları.
Videoyu çok dikkatli izledim hiç merak etme. Ben geçen seneki videodan bahsediyorum. Test esnasında bazı oyunların %1 FPS değerleri koyulmamış. Koyulanların değerleri de olması gerekenden düşüktü. Bahsettiğim video bu:
AC Mirage'da %1 FPS'i geçtim normal FPS 18'e düşmüş. 5:51. dakikada test videosunda dahi takılma olmuşCS2'de %1 FPS değeri 86, niye bu kadar düşük çünkü tek slot RAM kullanıldığı için. 4060'ta bile bu kadar düşük değerler yok ama senin tek slotlu 4070 Super sisteminde vardı. Sistemi 1000 lira daha ucuza getirmek için kırk takla atan firmalara çanak tutup 4070 Super'in performansının baltalanmasına göz yumuyorsun. Sonra da yıllardır savunduğun tek slot RAM kullanmayın argümanını %5'lik ufak bir performans kaybına indirgiyorsun.
Konuda farklı kişilerde de gördüğüm bu düşünceyi bi' türlü anlamlandıramadım. Forumda eleştiri yapabilmek için mesaj/çözüm sayısı şartı var mı, varsa miktarı ne kadar? Hedef gösterilen kişinin grup/mafyalaşması (?) gibi iddialardan bihaber şekilde, uyduruk bir mevzunun konu açılıp hedef gösterilmesi zaten bir yana; 42 mesajı olan "casual bir üye" olarak forumun eleştirilmesinden neden rahatsızlık duyulduğunu anlamadım. Mesaj sayısı ve katkısı azımsanan hedef üyenin iddialarına net cevap gelmemiş. Üye rapor ve biletlerden dönüt almadığını söylerken raporlamadığı düşünülüyor:
Forum seçme özgürlüğüm varken, ben gidip burayı seçiyorsam; buranın kalitesinden, kurallarından ve düzenindendir. Kimse kafama silah dayamıyor 'Techolay'a üye olup, binlerce karakterden oluşan rehberler hazırlayacaksın' diye. Tamamen bu topluluğa bilgilerimi aktarabilmek için yapıyorum. Şurada yaptığım rehberleri İngilizceye çevirip, Steam'e yapsam daha çok görüntülenme alırım. Veya Technopat'taki eski rehberim 15K'ya yakın görüntülenme aldı. Görüntülenme umurumda olsaydı orada kalırdım. Ama değil. Buradaki ortamı ve profesyonelliği seviyorum. En ufak hatamda cehennem azabı yaşatmamalarını seviyorum. Türkçenin kurallarının oluşturduğu ahengi seviyorum. Bu topluluğu kurduğu için de @Recep Baltaş'a teşekkür ediyorum.Bu forumdaki olsun diğer forumdaki olsun kimse Recep hocamın hakkını ödeyemez. İşiniz düşünce bu adamın videosunu izleyin, işiniz düşünce forumdaki rehberlerini inceleyin ama bir tane fazla çözüm aldı diye laf söyleyin. Üstelik bu çözümlerden de para kazanmıyor madalya almıyor 1.100 çözümlü olsa ne 10.000 çözümlü olsa ne? Madalya mı takacaklar? Bir kıytırık rozet alıyor o kadar. Adam sizin için uğraşıyor yoksa reklamlarını koyar foruma, üyeler tartışsın bana ne ben parama bakarım der. Ama bizi düşünüyor ve konularımıza da gelip yardım ediyor. Sadece rehber de hazırlamıyor, sadece video da hazırlamıyor. Bize vaktini ayırıyor. Hiçbir insan bu adamın hakkını ödeyemez.