Amatörlüğün daha büyüğü oyunun 155GB olması. Devam dandirik SuV'leri ekleyip tüm dlc'leri satın almamış kullanıcıların bile diskine yüklemeye. Sakın disk optimizasyonu yapmayın. Oyunun sadece kapladığı alanı temin etmek 2000 lira falan.

10 saattir yayında nicki belli olan adamı banlamadılar kimi banlıyor bunlar ya? Tamamen planlı olduğundan artık kesin olarak emin olmaya başladım.
Planlı değil aslında ve birçok kişi bu sızdırılma olayını yanlış biliyor. Steam'e yüklenen her oyun zaten şifreli bir şekilde yükleniyor. Oyunları indirmek için ise o şifreli anahtarlar (depotkeys) lazım. O şifreli anahtarlar da oyuna herhangi bir şekilde erişimi olan kişilere veriliyor. Ya firmadan birisi ya da erken erişimi olan bir kişi steamdb'ye yanlışlıkla bu depotkeys'i paylaşmış. Steamdb bu konuda uyarı yapıyor zaten. Bir kişi de özel anahtarları oraya ekleyince oyunu Steam sunucularından indirmek mümkün oluyor. Burada ya steamdb'den bu depotkeys'e erişimi olan birileri sızdırmıştır ya da steamdb'de depotkeys görme açığı vardır, oradan almıştır.

Bu linkte Private Betas kısmında mantığı anlatılıyor zaten.

Greenluma ve steamtools da bu depotkeys ve manifest dosyalarına erişim olunca oyunu indirmeye izin veriyor. Manifest dosyaları depotkeys'ten bağımsız oyuna sahip olmadan direkt indirilebiliyor. Depotkeys sızdığı anda da oyuna sahip olmasan bile greenluma, steamtools ya da depotdownloadermod gibi araçlarla direkt Steam sunucularından indirebiliyorsun. Oynadığın oyuna güncelleme çıktığı anda güncel manifest dosyalarını indirip direkt güncelleyebiliyorsun.

Spoofer'den haberleri yok herhalde. Çözüm bulamazsak da gider satarız parçaları. Ban yiyip Forza'yı online oynayamıyorum diye de triplere girecek insan yoktur herhalde.

Forza Horizon serilerine erişimi engellemek aşırı abartılı.

2. dediğin sıkıntı şimdi :D. Gerçi anakart banı da çok sıkıntı 2. elde anakartı alan rastgele bir insan için durup dururken ban yemesinin sebebi anakart satın alması mı? Temp dosyam Full diye çıkaramadım diğer Disk'e de Nintendo'daki gibi serverı engelleme falan bulurlar bir spoof yolu oyuna girmek için bekleteceğiz artık.

Spoofer'den haberleri yok herhalde. Çözüm bulamazsak da gider satarız parçaları. Ban yiyip Forza'yı online oynayamıyorum diye de triplere girecek insan yoktur herhalde.

Tam bunu yazarken çok güzel örnek oldu.

2. dediğin sıkıntı şimdi :D. Gerçi anakart banı da çok sıkıntı 2. elde anakartı alan rastgele bir insan için durup dururken ban yemesinin sebebi anakart satın alması mı? Temp dosyam Full diye çıkaramadım diğer Disk'e de Nintendo'daki gibi serverı engelleme falan bulurlar bir spoof yolu oyuna girmek için bekleteceğiz artık.
İnanılmaz acemice bir kriz yönetimi. Donanım banını nasıl atıcaksın ki kernel seviyesi anti hilen bile yok. Kernel seviyeler bile spooflanıyorken bu daha basit olur. Bir de neden bütün forza serilerinde ban yeniliyor alakası ne?

Yapmaları gereken gayet basit. Oyuna erişen hesaplara çıkış tarihine kadar ban + save sıfırlama yaparsın olay kapanır. Eğer ikinci defa girmeyi denerse bu sefer kalıcı ban atar.

Bence banlanan kişilerin banları kaldırılmalı ve özür dilenmeli. Kendi yaptıkları hatadan oyuncuları suçlu yapıyorlar.
Oyunu korsandan çekiyorlar. "Aaa oyna butonu açık oynayım" diyerek girmiyorsun.
Korsan = illegal
Çıkış tarihinden önce korsan ile girmek= NDA ihlali