CS2'nin kendine hayrı yok ki. Bir de CS2'de oyun içinden FPS sabitlemek işe yaramıyor. Hem sabitlediğin FPS'te sabit kalamıyor hem de tüm akıcılık yok oluyor. Onun yerine NVCP ya da AMD arayüzünden yapmak daha akıcı olmasını sağlıyor. Ben 144HZ monitör ile RTX 3070 ve R5 5600 kullanıyorum. Faceit maçlarında ortalama 250-450FPS oyun yağ gibi akıyor. Arkadaşım 3070 TI ve R5 5600X kullanıyor ama 240HZ monitör de aynı fps'leri almamıza rağmen oyun 60HZ gibi hissettiriyor diyor. O yatay piksel geçişini RTSS ile FPS sabitlediğim zaman yaşıyordum. FPS sabitleyeceğim zaman oyun içerisinden sabitliyorum artık.

CS2'de Frametime değerlerim bu şekilde. Ölüm maçı üzerinde test ettim. O 0.18s lik gözüken stutter'de tab'a basmamdan kaynaklı. Bayağı akıcı ve benden çok üst seviye sistem kullanan insanların çoğundan ortalama olarak daha stabil çalışıyor.

Eki Görüntüle 180086
Umarım BF6 da aynı R6 gibi sorunsuz olur. O oyunu oynamak çok istiyorum. CS2 gibi olursa yandık. Yaşayıp göreceğiz. :)

BF6 işlemciyi sömürse de benim 5600 %90 civarlarında kullanımı ama akıcılık konusunda bayağı iyiydi. Ortalama 100fps civarı veriyordu. Ama oyun akıcı çalışıyordu 60hz gibi hissettirmiyordu. Bazı maplerde 160-170fps civarlarını görmeye başlayınca oyun 144hz gibi hissettiriyordu. O CS2 dengesizliği yok yani.

CS2 ya sistem seçiyor ya da direk windows ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Windows'ta yapılan fps arttırma gibi saçma sapan ayarların CS2'yi kötü etkilediğini düşünüyorum

BF6 işlemciyi sömürse de benim 5600 %90 civarlarında kullanımı ama akıcılık konusunda bayağı iyiydi. Ortalama 100fps civarı veriyordu. Ama oyun akıcı çalışıyordu 60hz gibi hissettirmiyordu. Bazı maplerde 160-170fps civarlarını görmeye başlayınca oyun 144hz gibi hissettiriyordu. O CS2 dengesizliği yok yani.

CS2 ya sistem seçiyor ya da direk windows ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Windows'ta yapılan fps arttırma gibi saçma sapan ayarların CS2'yi kötü etkilediğini düşünüyorum
Sistem secme var gibi. Çünkü birebir aynı ayarlarda sadece ekran karti degistirerek bu denli fark yaratması bence normal değildi. Neyse iyi optimize oyunlardan devam. :)

@alp15eren Bu arada aldığım sistemin ilk hali amd işlemci ve amd ekran kartlı olduğundan freesync premium özelliği olan bir monitör seçmiştim. (Xg259cs) Arastirdigimda premium max sinir olan 180'e kadar NVDIA ile de uyumlu çalışıyor, üstündeki değerlerde ise senkron bozuluyor. Galiba 200 FPS'ye bile çıktığımda gözümü rahatsız eden bozulmalarin temel sebebi bu. Ama tabi benim için sorun yok 180 FPS de yetiyor, yeni masrafa su anlik gerek yok. İleride 2k ayrı bir monitör alacak olursam onu direkt gsync uyumlu almaya çalışırım artık.

Son düzenleme: