Hocam denedim fakat biraz test ettiğimde sanırım işlemcim ekran kartını besleyemiyor CPU %100 oluyor GPU %50 Black Desert Online da bu böyle. CS 2 de mesela sorun yok öyle drop yemiyor şu an kaldırdım tekrar kurdum yüksek ayarlarda genel olarak 100 FPS alıyorum bazen 70 80 olup toparlıyor bu normal sanırım. Ama BDO da dediğim gibi işlemci ekran kartını besleyemiyor sanırım %100'ünü kullanıyor oyundayken ekran kartı %50'sini

Ayarları kökle eğer çözülmezse çözünürlük arttır o da çözmezse sanırsam farklı yollarla ekran kartını daha yüksek çözünürlük ile renderlamasını sağlayan yöntemler mevcut.

Ayarları kökle eğer çözülmezse çözünürlük arttır o da çözmezse sanırsam farklı yollarla ekran kartını daha yüksek çözünürlük ile renderlamasını sağlayan yöntemler mevcut.
Tam olarak nasıl renderlayacağım hocam?

ASUS GTX1080 ROG STRIX 8 GB ekran kartım ve i5 9400F işlemcim var. Oyunlarda genel olarak CPU %80-%90'larda seyrediyor. GPU ise %60'a zor geliyor ve genelde düşüyor. 60'ın da aşağısına düştüğü oluyor demek ki besleyemiyor işlemci ekran kartını. Aslında bakacak olursak işlemcinin ekran kartına mantıken yetmesi gerek gibi duruyor çünkü ikisinin de çıkış zamanları hemen hemen yakın. Neden i5 9400F gibi bir işlemci GTX 1080 ekran kartını besleyemiyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunlarda yaşıyorsunuz bu darboğaz sorunlarını? 9400F 1080'ı şu videoya baktığımda ayarlar Ultra'dayken kılpayı kurtarıyor gibi duruyor. Düşük ayarlarda ve çözünürlüklerde oynuyorsanız darboğaz normal gibi.

Hangi oyunlarda yaşıyorsunuz bu darboğaz sorunlarını? 9400F 1080'ı şu videoya baktığımda ayarlar Ultra'dayken kıl payı kurtarıyor gibi duruyor. Düşük ayarlarda ve çözünürlüklerde oynuyorsanız darboğaz normal gibi.

Bu videoyu ben de izledim ve şaşırdım zaten hocam. Birçok oyunda yaratıyor bunu tam anlamış değilim. FPS oyunları, MMO oyunları, hikaye tabanlılar vs. yani işlemciyi hep 90 kullanırken ekran kartını maksimum 60 kullanıyor hatta kullanmıyor. İzlediğimiz videolarda genel olarak ekran kartı kullanımı 90'ının üzerinde. Anlamış değilim.

Bu videoyu ben de izledim ve şaşırdım zaten hocam. Birçok oyunda yaratıyor bunu tam anlamış değilim. FPS oyunları, MMO oyunları, hikaye tabanlılar vs. yani işlemciyi hep 90 kullanırken ekran kartını maksimum 60 kullanıyor hatta kullanmıyor. İzlediğimiz videolarda genel olarak ekran kartı kullanımı 90'ının üzerinde. Anlamış değilim.
Hocam FPS oyunlarından kastığınız CS, Valorant gibi oyunlarsa işlemciye yük binmesi normal ama diğer dediğiniz oyunlarda ayarları yükseltmeyi deneyebilirsiniz zira bu adam tüm ayarları ultrada oynuyor.

Ayarları kıstıkça işlemciye olan yük artar ve bu da darboğazı devam ettirir zaten olağan bir darboğaz olduğu için.

Hocam FPS oyunlarından kastığınız CS, Valorant gibi oyunlarsa işlemciye yük binmesi normal ama diğer dediğiniz oyunlarda ayarları yükseltmeyi deneyebilirsiniz zira bu adam tüm ayarları ultrada oynuyor.

Ayarları kıstıkça işlemciye olan yük artar ve bu da darboğazı devam ettirir zaten olağan bir darboğaz olduğu için.

Yok ayarları hep yüksekte tutmama rağmen bunlar oluyor zaten hocam.