alper3558

Üyecik
GTA 5 Grand RP sunucusunda oynuyorum, monitör 165 Hz ve FPS 130-120'lere düşünce fareyi sağa sola çevirince kasıyor hissiyatı oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Arkadaşımın monitörü 200 Hz ve 120-130 FPS alsa da kasıyor hissiyatı yokmuş. Bir diğer arkadaşımın da 165 Hz'de 80-90 FPS'lere düşse de onda kasma hissiyatı yokmuş.

Arkadaşlarınız yalanı sıkmış öyle bir şey ihtimali yok denecek kadar az ek olarak sizi bu durum çok tilt ediyorsa monitör ayarınızı 144'e çekerek biraz da olsa o hissiyatı düşürebilirsiniz.

Online oyunlarda böyle şeyler olması normal, bir de online oyunlarda FPS değeri o oyunun offline moduna göre daha düşük olur. Ms dedikleri gecikme olayından oluyor. İstersen hikaye modunda gir bak FPS değerleri online moda göre normal olacaktır.

Konunun bununla alakası yok ona bakılırsa şu an yüksek sistem isteyen AAA oyunların çoğu 60 FPS civarı çalışıyor o zaman yayıncılar falan bu oyunları oynamak için 60Hz monitör mü alacaktı? Bu takılma olayının birkaç sorunu olabilir örnek internet, oyunun hızında ani hızlanıp yavaşlama (offline oyunlarda hile kaynaklı dalgalanmalar olur genelde), ısıdan kaynaklı throttle ile anlık FPS düşüşleri veya monitörde ki ghosting sorunları.

En basitinden ilk throttle sorununu kontrol edin. MSI Afterburner ile minimum FPS ayarına ve dereceye bakın eğer çok ani fps düşüşleri varsa throttle yaşıyor olabilirsiniz.

GTA 5'in modlu sunucuları performans konusunda berbat oluyorlar. Mod olarak eklenen çoğu şey, bellek tüketimi konusunda berbat veya oyunun kendisi ile muazzam bir uyumla çalışmıyor. Belki farklı sunucularda test edebilirsiniz. Bazıları bu modları çok iyi kodladığından, sanki düz Online oynuyorsunuz gibi bir deneyim de sunabiliyor. Ayrıca sunucu kaynaklı oluşan gecikmenin, sunucu kalitesi vb. akıcılığa gözle görülür bir etkisi oluyor.

Mesela CS:GO dönemi 64 ve 128 tick sunuculardaki akıcılık farklarını örnek gösterebilirim. Veya BF2042 64v64 sunuculardaki sorunlardan dolayı, fare gecikmesi ve aynı sorunun 32v32 haritalarda olmaması.

Bu oyun dışında akıcılık sorunu yoksa kafaya takmayın.

GTA 5'in modlu sunucuları performans konusunda berbat oluyorlar. Bu oyun dışında akıcılık sorunu yoksa kafaya takmayın.

Bu oyun dışında yokta niye arkadaşlarıma olmuyor bana oluyor anlamadım giti.

Konunun bununla alakası yok ona bakılırsa şu an yüksek sistem isteyen AAA oyunların çoğu 60 FPS civarı çalışıyor o zaman yayıncılar falan bu oyunları oynamak için 60Hz monitör mü alacaktı? Bu takılma olayının birkaç sorunu olabilir örnek internet, oyunun hızında ani hızlanıp yavaşlama (offline oyunlarda hile kaynaklı dalgalanmalar olur genelde), ısıdan kaynaklı throttle ile anlık FPS düşüşleri veya monitörde ki ghosting sorunları.

En basitinden ilk throttle sorununu kontrol edin. MSI Afterburner ile minimum FPS ayarına ve dereceye bakın eğer çok ani FPS düşüşleri varsa throttle yaşıyor olabilirsiniz.

Anlık FPS düşüşü yaşamıyorum mesela bir yere gidiyorum orada 120 FPS falan alıyorum fareyi sağa sola çevirince kasma hissiyatı yaşıyorum ama 140 150 FPS yerlerde o sorunu yaşamıyorum.

Arkadaşlarına belki senin yaşadığın deneyim akıcı geliyordur. Ama 165 Hz yerine 144 Hz alınca akıcı hissediyorsan orası farklı. Monitörleriniz ve sistem özellikleriniz aynı mı?

İlk olarak CS2 veya Valorant gibi yüksek FPS alma ihtimalin olan bir oyunda, 3-4 oyun oynayıp test et. Benzer bir akıcılık sorunu alıyorsan önce sürücü vb. güncellemeleri veya yeniden yükleme gibi şeyler deneyin.

Eğer yine olmazsa monitör marka ve modelini belirtin. Belki benim gibi monitör ile gelen DP kablosu kötüdür, yeni bir kablo bu sorunları yaşamanızı önler. Ben eski kabloyla Hz düşme sorunu yaşıyordum. Masaüstündeyken 144 Hz düşüyor ve renk bozuluyordu. Kablo değişince bu sorun düzeldi. Bir de Win11 uyku modu da bu soruna neden oluyordu.

Bu oyun dışında yokta niye arkadaşlarıma olmuyor bana oluyor anlamadım giti.

Anlık FPS düşüşü yaşamıyorum mesela bir yere gidiyorum orada 120 FPS falan alıyorum fareyi sağa sola çevirince kasma hissiyatı yaşıyorum ama 140 150 FPS yerlerde o sorunu yaşamıyorum.

Online oyun için normal diye düşünüyorum anlık yüklenmelerden ve sunucuya giren insanlardan kaynaklı da olabilir.