Fransa'da ortalığın karışmadığı bir an pek yok sanırım. :D Yıllardır iş amaçlı gidiyorum, ne zaman gitsem Paris'te polis barikatlarına ve en az 1 meydanın çevresinde kapatılan yollara denk geliyorum; hatta polisle halkın birbirine girdiği anlara da birkaç defa şahit oldum. Paris dışında bu kadar yoğun ve şiddetli olmasa da oralarda da denk geldiğim protestolar arada oluyor.

Fransa'da ortalığın karışmadığı bir an pek yok sanırım. :D Yıllardır iş amaçlı gidiyorum, ne zaman gitsem Paris'te polis barikatlarına ve en az 1 meydanın çevresinde kapatılan yollara denk geliyorum; hatta polisle halkın birbirine girdiği anlara da birkaç defa şahit oldum. Paris dışında bu kadar yoğun ve şiddetli olmasa da oralarda da denk geldiğim protestolar arada oluyor.
Macron hükümetinin aşırıcı politikaları ve Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi ile Savunma Bakanlığı'nın bütçelerinin artışındaki absürt oran farkı çileden çıkarttı halkı.

İkisinin de ekonomisi senden kat be kat daha güçlü. Eylemlerin ülke genelindeki etkisi konusunda senden kat be kat daha yüksek.
Nereden bu çıkarıma vardınız?
Ekonomi ve eylemlerin etkisi olarak bahsetmedim konudan zaten. Fransa'yı hadi geçtim ancak İtalya için eminim ki Avrupa'nın Türkiye'si lafını duyanlar olmuştur. Turist araçlarının gasp edilmesi, hırsızlık tarzı olaylar çok fazla. Ben bu haberleri ve bu lafı yıllar önce çok duyuyordum. Belki günümüzde azalmıştır bu tür olaylar. Yoksa Avrupa'da bizden kötü durumda olan ülke yoktur herhalde. Avrupa ülkelerinin çok iyi olduğunu düşünen ve oraları görmeyi planlayan birisiyim yanlış anlaşılma olmasın.