KroX

Başarılı
Yaklaşık 1 hafta önce Donanım Arşivi YouTube kanalından 'güzel kandırılıyoruz' adlı videosunun açıklama kısmından FSR 2 to FSR 3 modunu indirdim. Modu indirdikten sonra Kaspersky taraması yaptırdım herhangi bir sorun gözükmüyordu modu çalıştırdım çalışıyordu gene bir sıkıntı yoktu. Normalde her gün Kaspersky üstünden tarama açan bir insanım, bugüne kadar modda bir virüs gözükmüyordu. Dün akşam Kaspersky otomatik veritabanları güncellemesi yaptı ve bir anda FSR 2 to FSR 3 dosyasının içinde bir sürü trojan. Win32.dllhijack. Bdv adlı trojan virüsü olduğunu söyledi, ben de hemen sildim. Kaspersky false positive vermiş olabilir mi? Bir sıkıntı olur mu?

Ekran görüntüsü 2024-01-12 120057.webp

Bu da VirusTotal sonucudur.

Ekran görüntüsü 2024-01-12 122032.webp

Babasının hayrına yapmıyorlardır her halde böyle modları illaki bir şeyler vardır bunun altında, kimse beleşe bir şey yapmaz bu devirde tabii ki güvenip güvenmemek tamamen tüketiciye bağlı.

@KroX (virüs bulunduktan sonra) da tarama yapıldı mı? ESET gibi programlarla tam tarama yapın virüsü silecektir formata bana kalırsa gerek yok.

@KroX tarama yapıldı mı? ESET gibi programlarla tam tarama yapın virüsü silecektir formata bana kalırsa gerek yok.
Virüs total sonucunu yüklemek için dosyayı bidaha yükledim.Sonrasında bakayım tekrar bulacakmı diye ilk dosyanın kendisi taradım gene aynı virüsten buldu tekrardan sildim.Bi de tam tarama açayım dedim sonuçta bu:
Ekran görüntüsü 2024-01-12 133602.webp

Umarım false positivedir. Bu modu az kişi indirmemiştir. Eğer false positive değilse Kaspersky daha bugünden itibaren bunu tespit etmeye başladı.

@KroX Kaspersky uyarı vermeseydi iyiydi diğer sağlam virüs tarama programları ile de tarama yapın sağlam olsun en aznından.