İngiltere'de futbol konuşulmaz mı? Leeds United-Galatasaray olayını unuttun herhalde. Konuşulmasa bu olay olmazdı, onlar normal normal gelir izler giderdi. Belki o bile olmazdı.

Biraz konuyla alakasız olacak ama Avrupa medeni falan değildir. 68 yıl falan önce olması lazım Belçika'da siyahi insanları kolonilerinden getirtip hayvanat bahçesine koyup muz atıyorlar.

1786575799862.webp

Birçok olay futbol sayesinde unutuluyor zaten. Futbol "siyasi bir araç değil, milli gururumuz" diye gezenlerin gözlerinde 40 katlı perde var. İsteyen reddedebilir ama hayatımda futbol kadar gereksiz abartılan bir spor görmedim. Voleybol takımımız ödüller alınca haberlere koymaya tenezzül bile etmiyorlar. Ama aşırı önemli olaylardan hemen sonra futbol ile insanları meşgul etmeyi unutmuyorlar.

Şunu da çok saçma buluyorum, televizyonda futbol izlerken insanlar bir gol atılmadı diye çıldırıyorlar, gecenin körü bağırıyorlar. Neden mesela? Televizyonlarını camdan aşağıya atanlar bile varmış maç kaybedildi diye. Bunlar bana hiç normal gelmiyor.

İnsanların ilgisini futbola çekip diğer gündemdeki durumları unutturuyor dediğiniz gibi olabilir.