- Makaleler
- 10
CPU Ratio kısmını yanılmıyorsam 21 veya 22 yapman gerekiyor. Orada zaten kaça çıktığını gösteriyor, ona göre ayarlarsın. Voltaj kısmını manuel yap. CPU Voltajı 1.4 olarak NB voltajını 1.2 olarak ayarla. Voltaj az gelirse yavaş yavaş arttır. Advanced >Cpu conf. kısmından "Cool and Quite" ve "Core 6 statament" kapatmayı unutma.Hangi kısımdan voltaj vermem gerekli. Şu an 4.2 GHz ile voltaj vermeden çalışıyor. Hedefim 4.5'e çıkmak. İşlemcim FX8320.
CPU ratio kısmını yanılmıyorsam 21 veya 22 yapman gerekiyor. Orada zaten kaça çıktığını gösteriyor, ona göre ayarlarsın. Voltaj kısmını manuel yap. CPU voltajı 1.4 olarak NB voltajını 1.2 olarak ayarla. Voltaj az gelirse yavaş yavaş arttır. Advanced >cpu conf. Kısmından "cool and quite" ve "Core 6 statament" kapatmayı unutma.
NB voltajı işlemci içindeki bellek kontrolcüsü. NB voltajı önemlidir ama 1.4 verdiysen fazladır. NB voltajı 1.25 olarak deneyin. CPU/NB frekansını 2200 yapmayı deneyin. CPU Voltajını 1.4 verip kapandıysa sebebini bilmiyorum. Bu değerler güvenli değerlerdir aslında.NB voltajı ne işe yarıyor. Az önce 1.4 yaptım PC kapandı BIOS sıfırlamadan açamadım.