Kaan23

Uzman
Gigabyte GA-A320M-H Anakartım var, Ryzen 5 3400G İşlemcim var. 4.45GHz'e çektim işlemciyi, herhangi bir voltaj ayarına dokunmadım. Bazen oyunlarda çökebiliyor, o yüzden stabiliteyi yakalamak için azıcık voltaj vereceğim, belki 4.5GHz'e çıkartmayı düşünüp voltajı biraz daha verebilirim ama voltajı nereden vereceğimi hangi ayardan vereceğimi bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte GA-A320M-H anakartım var, Ryzen 5 3400G işlemcim var. 4.45GHz'e çektim işlemciyi, herhangi bir voltaj ayarına dokunmadım. Bazen oyunlarda çökebiliyor, o yüzden stabiliteyi yakalamak için azıcık voltaj vereceğim, belki 4.5GHz'e çıkartmayı düşünüp voltajı biraz daha verebilirim ama voltajı nereden vereceğimi hangi ayardan vereceğimi bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?

A320 anakartlarda overclock özelliği yok.

Hocam önce sizin anakartınızın son bios sürümünü kullandığından emin olun.
Bios menüsünün Advanced (Gelişmiş) sekmesine gidin, CPU Core Voltage veya VCore seçeneğini bulmalısın. A320’lerde bu sınırlıdır bilginiz olsun. Voltaj verirken de küçük değerleri kullanarak başlayın. 🫡

Hocam önce sizin anakartınızın son BIOS sürümünü kullandığından emin olun.
BIOS menüsünün Advanced (gelişmiş) sekmesine gidin, CPU Core voltage veya Vcore seçeneğini bulmalısın. A320'lerde bu sınırlıdır bilginiz olsun. Voltaj verirken de küçük değerleri kullanarak başlayın. 🫡

O ayarı bulamadım ama nedense DRAM voltage ayarını buldum, sanırım RAM'e overclock yapacağım.