Normalde çok nadirdi bu tarz modeller. Micron dahil dolaşıma yeniden dahil edilmiş. 16 B-Die ve Hynix harici tercih etmek çok uygun değildi AM5'te aslında. Hele Core Ultra düşündüğünde H16M dahi çok uygun değil. 8000 MT/s'yi H16A ve H24M verebiliyor sadece.

Şu anki fiyatlar ve kriz göz önünde bulundurulduğunda tercih edilebilir edilmesine ama %100 stabil çalışacağı konusu tartışılır. Drop sorunu yapar yüksek ihtimalle diye düşünüyorum.

7500F ile bile olsa 6000-6400 1:1 mod ayarladığında FPS ve %1 değerleri artacaktır. 5200 CL40 EXPO açtığı ile kalacak. 24 B-Die ne 6000 frekans adamakıllı yapar ne de Timing sıkmaya çok müsaade eder. Anakart zaten A620 çipset. Tak çalıştır kullanacaksa kullanabilir bu senaryoda. ASRock yine AM5 sokette çok tercih edilmiyor. Zaten sistemi ilk aldığında, eline geçtiğinde ilk düz EXPO açıp o şekilde kullan. ZenTimings iletirsin konu açıp. Bir sorun olmazsa o şekilde devam et. @monitortavsiye01
Hocam, canım hocam. Ağzına, yüreğine ve ellerine sağlık. Kafam o kadar dolu ki şu an. Şu dediğin b die mıdır a die mıdır 1:1 midir inam kafam almıyor 🤣 Bir yandan senle konuşuyorum bir yandan evdeki telaşla uğraşıyorum.

Sabah 6.30 dan beri ayaktayım. 2 kere Mersin'e gidip geldim. O kadar yorgunum ki anlatamam. Ansiklopedi gibisin. O kadar detaylı anlatıyorsun ki hayran olmamak elde değil. Ama şu an benim bu durumumu mazur görüp bana bir liste şeklinde "şunu yap bunu yap" olarak konuşabilirsen beni çok mutlu edersin canım hocam.

Şu an aklımda kalan tek şey aşağıdaki görsel.
1767198088964.webp

Çok özür diliyorum lütfen beni yanlış anlama. Sadece kötü zamanda denk geldin. Gerçi senin gibi bir insanı açıp okumak da hüner ister.

@Ayhan Dönmez Son olarak şunu söyleyim. Ramlere 19 bin teklif ettiler. 20 bin TL de anlaşırız büyük ihtimal. Her türlü satacağım zaten. Bana almam gereken ram linkini de atar mısın? Gerekirse tek 16gb alırım kalanıyla da b850m force alırım. Olmaz mı hocam 😊

Hocam, canım hocam. Ağzına, yüreğine ve ellerine sağlık. Kafam o kadar dolu ki şu an. Şu dediğin b die mıdır a die mıdır 1:1 midir inam kafam almıyor 🤣 Bir yandan senle konuşuyorum bir yandan evdeki telaşla uğraşıyorum.

Sabah 6.30 dan beri ayaktayım. 2 kere Mersin'e gidip geldim. O kadar yorgunum ki anlatamam. Ansiklopedi gibisin. O kadar detaylı anlatıyorsun ki hayran olmamak elde değil. Ama şu an benim bu durumumu mazur görüp bana bir liste şeklinde "şunu yap bunu yap" olarak konuşabilirsen beni çok mutlu edersin canım hocam.

Şu an aklımda kalan tek şey aşağıdaki görsel.
Eki Görüntüle 214904

Çok özür diliyorum lütfen beni yanlış anlama. Sadece kötü zamanda denk geldin. Gerçi senin gibi bir insanı açıp okumak da hüner ister.

@Ayhan Dönmez Son olarak şunu söyleyim. Ramlere 19 bin teklif ettiler. 20 bin TL de anlaşırız büyük ihtimal. Her türlü satacağım zaten. Bana almam gereken ram linkini de atar mısın? Gerekirse tek 16gb alırım kalanıyla da b850m force alırım. Olmaz mı hocam 😊
1767199149343.webp

@LH44 @monitortavsiye01 Eğer benim gözlerim yanlış görmüyorsa, kaçırmayın diyorum.

@monitortavsiye01 6800 2:1 mod atacak anakart, 6000 çekip 1:1 kullanacaksın. M-Die, A-Die fark etmez.

Tamam canım sağ ol. Gececi misin erken mi uyucaksın?

1080p takılacaksan 1x16 şimdilik iş görür. Patriot kesin Hynix ama a-die, m-die, h-die çıkabilir. Ona garanti yok. 1440p için 16 GB sınırda kalıyor. Bazı oyunlarda özellikle aralıklı drop ve FPS düşüşleri, stutter fark edebilirsin. Bütçe varsa B850-Force + 2x16 6000 CL30 alırdım. Patriot zaten muhtemelen en uygunudur aralarında.