2 tane çekecem o halde 900 TL'ye. 1 tanesini takacaz dimi anakarta ? Diğeri yedek duracak. Ekran kartının üstüne koyarken orada boşlukta mı duracak hocam@Krmm gibi 500-1000 FPS takılacaksan CL26'dan CL24 yapmak bile etkili ama IMC ve DRAM IC ona yönelik olmalı. Soğutma zaten olmazsa olmaz.
P12 Pro 2 adet al, yedekte dursun. Sağlam fan, Jumbum'da 400 TL idi geçen adeti.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
2 tane çekecem o halde 900 TL'ye. 1 tanesini takacaz dimi anakarta ? Diğeri yedek duracak. Ekran kartının üstüne koyarken orada boşlukta mı duracak hocam
Evet, görsel iletir arkadaşlar. Müsaitken ben de iletirim. Normal fan bağlantısını yapacaksın kasa fanı gibi. RAM'lerin dibinden üfleyecek GPU arka plaka üzerinde dikey konumda.
Tamamdır. Ayhan hocam bu arada bu ram'i sipariş geçecem de şuna bi bakar mısın nereden alacağıma karar veremedim.Evet, görsel iletir arkadaşlar. Müsaitken ben de iletirim. Normal fan bağlantısını yapacaksın kasa fanı gibi. RAM'lerin dibinden üfleyecek GPU arka plaka üzerinde dikey konumda.
PTTAVM peşin fiyatına taksit yapmadığı için burdan alacaksam eğer direkt olarak peşin 38 bin TL verip almam gerekiyor. : https://www.pttavm.com/f5-6000j2636...xpo-teknoloj-p-1426110688?ref=akakce&v=1.80.5
Böyle yaparsam kartımda hiç para kalmıcak.
Ama 4 bin TL daha koyup hepsiburadadan alırsam peşin fiyatına 6 taksit ile alabiliyorum. Fakat 4 bin lira fazla ödemiş olacam
Bide bu ptt avm güvenilir değil diyorlar. Sizce nereden alayim bunu ?
- Makaleler
- 1
Tamamdır. Ayhan hocam bu arada bu ram'i sipariş geçecem de şuna bi bakar mısın nereden alacağıma karar veremedim.
PTTAVM peşin fiyatına taksit yapmadığı için burdan alacaksam eğer direkt olarak peşin 38 bin TL verip almam gerekiyor. : https://www.pttavm.com/f5-6000j2636...xpo-teknoloj-p-1426110688?ref=akakce&v=1.80.5
Böyle yaparsam kartımda hiç para kalmıcak.
Ama 4 bin TL daha koyup hepsiburadadan alırsam peşin fiyatına 6 taksit ile alabiliyorum. Fakat 4 bin lira fazla ödemiş olacam
Bide bu ptt avm güvenilir değil diyorlar. Sizce nereden alayim bunu ?
Zor bir karar, Vatan'da geçen hafta 35K idi. Sonradan 60K çıkardılar. Yorum yapmak zor, zaten fahiş fiyatlar.
Hocam bu arada bu ram'in voltajını kaça çıkaracaktık en fazla ? ve İşlemcinin SOC voltajını değiştirecez miZor bir karar, Vatan'da geçen hafta 35K idi. Sonradan 60K çıkardılar. Yorum yapmak zor, zaten fahiş fiyatlar.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Hocam bu arada bu ram'in voltajını kaça çıkaracaktık en fazla ? ve İşlemcinin SOC voltajını değiştirecez mi
VDD 1.65'e kadar 7-24 güvenli Hynix'te, zararı yok. VDDQ ve VDDIO EXPO 1.45 veriyor, onlar sabit kalacak.
VSOC 1.3, VDDP 1.15, VDDG 1050 güvenli değerler yine.
Hocam sizin gibi bilgili biri daha var. Yapacağımız işlemleri ona da soruyorum da her şey iyi güzel diyor fakat VDD 1.65 çok yüksek diyor. Ram'i uzun vadede yer bitirir diyorVDD 1.65'e kadar 7-24 güvenli Hynix'te, zararı yok. VDDQ ve VDDIO EXPO 1.45 veriyor, onlar sabit kalacak.
VSOC 1.3, VDDP 1.15, VDDG 1050 güvenli değerler yine.
VSOC değerini de maksimum 1.30 ver diyor. Daha düşük olursa garantiye alırsın dedi.
Hocam yanlış anlamayın bu arada. Ben sadece merakımdan soruyorum diğer arkadaşa. Size güvenim tam. Ama bir konuya değinmem lazım. Ben bu ram'e 40 bin lira para verecem. Bu ram ömürlük olması lazım benim için. 6 AY 1 sene sonra sıkıntı çıkartırsa eğer bu işlemlerden dolayı ozaman benim tekrar ram alacak bütçem olmayacak inanın. Sizden ricam , aşırıya kaçmasak ?
- Makaleler
- 1
Hocam sizin gibi bilgili biri daha var. Yapacağımız işlemleri ona da soruyorum da her şey iyi güzel diyor fakat VDD 1.65 çok yüksek diyor. Ram'i uzun vadede yer bitirir diyor1.55 üstüne çıkma diyor. Dünya rekoru kırma peşindeysen yap ama sırf oyun için bu kadar yüksek voltaj vermek ram'ini uzun vadede aşındırır ömrünü yer diyor.
VSOC değerini de maksimum 1.30 ver diyor. Daha düşük olursa garantiye alırsın dedi.
Hocam yanlış anlamayın bu arada. Ben sadece merakımdan soruyorum diğer arkadaşa. Size güvenim tam. Ama bir konuya değinmem lazım. Ben bu ram'e 40 bin lira para verecem. Bu ram ömürlük olması lazım benim için. 6 AY 1 sene sonra sıkıntı çıkartırsa eğer bu işlemlerden dolayı ozaman benim tekrar ram alacak bütçem olmayacak inanın. Sizden ricam , aşırıya kaçmasak ?
Zararı gerçekten yok, o arkadaş muhtemelen kendi üzerinde ya da çevresinde uzun vade denemedi. Yine globali takip ediyor olamaz. Amcanız bile daha Hynix sınırlarına hakim değilken ve 1.45V geçmeyin derken diğerlerinin 1.55 geçme demesi çok normal. 1.65V aşındırdığını ispatlamış mı? Çok Amca izliyorlar, @LH44 gelip sorsalar halbuki böyle olmayacak. DDR5'te Hynix sınırlarına Amca dahil kimse hakim değil şu anda TR'de, totalde 5 kişi var, bilen ve uzun vade deneyen. Globalde zaten 3 yıldır 1.75-1.8V kullanıyor adamlar. Ben yine 2 yıldır 1.75-1.8V. Senin vereceğin 1.65V maksimum, o kite o yetiyor. CL26 binlenmiş.
Voltaj verdiğin için niye ömrünü yiyip bitirsin? Diyorum ya, bu adamların bir halt bildiği yok. Bir şeyi kendin ve yakın çevren üzerinde deneyip uzun vade gözlemlemezsen veya globali takip etmezsen, sadece Amca izlersen bu işin varacağı nokta bu. Amca olmasa bu adamlar sıfırdı zaten, onun sayesinde bir şeyler öğrenip bir yere geldiler. Amca'nın da aklı DDR4'te kaldığı için güvenli sınırları ona henüz öğretemedik. Haliyle kendisini rehber edinenler yanlış bilgileri yaymaya devam ediyorlar. Olay bundan ibaret. @Krmm
VSOC olayı da şu an için geçerli değil. 1.3V kilitli zaten, 1.35 ve üzerinde iyi soğutmazsan degradasyon riski var, özellikle 1.4V ve sonrasında. Eskiden yaşanan sıkıntıların sebebi 1.45 ve 1.5V zıplatmasıydı mesela ASUS kartların. Bu yüzden 3D'ler yandı, RMA vesaire kabul etmediler. Bu anlık zıplama olayı sonrasında fixlendi. 1.35 geçmedikçe sorun yok VSOC. 1.4 ve üzeri degrade yani, 1.5 yakar. LN2 lazım.
Son düzenleme:
Tamamdır o halde komple sana bırakıyorum. Meraken soruyorum da yapılacak işlemler ney hocam , burda dursun şimdidenZararı gerçekten yok, o arkadaş muhtemelen kendi üzerinde ya da çevresinde uzun vade denemedi. Yine globali takip ediyor olamaz. Amcanız bile daha Hynix sınırlarına hakim değilken ve 1.45V geçmeyin derken diğerlerinin 1.55 geçme demesi çok normal. 1.65V aşındırdığını ispatlamış mı? Çok Amca izliyorlar, @LH44 gelip sorsalar halbuki böyle olmayacak. DDR5'te Hynix sınırlarına Amca dahil kimse hakim değil şu anda TR'de, totalde 5 kişi var, bilen ve uzun vade deneyen. Globalde zaten 3 yıldır 1.75-1.8V kullanıyor adamlar. Ben yine 2 yıldır 1.75-1.8V. Senin vereceğin 1.65V maksimum, o kite o yetiyor. CL26 binlenmiş.
Voltaj verdiğin için niye ömrünü yiyip bitirsin? Diyorum ya, bu adamların bir halt bildiği yok. Bir şeyi kendin ve yakın çevren üzerinde deneyip uzun vade gözlemlemezsen veya globali takip etmezsen, sadece Amca izlersen bu işin varacağı nokta bu. Amca olmasa bu adamlar sıfırdı zaten, onun sayesinde bir şeyler öğrenip bir yere geldiler. Amca'nın da aklı DDR4'te kaldığı için güvenli sınırları ona henüz öğretemedik. Haliyle kendisini rehber edinenler yanlış bilgileri yaymaya devam ediyorlar. Olay bundan ibaret. @Krmm
VSOC olayı da şu an için geçerli değil. 1.3V kilitli zaten, 1.35 ve üzerinde iyi soğutmazsan degradasyon riski var, özellikle 1.4V ve sonrasında. Eskiden yaşanan sıkıntıların sebebi 1.45 ve 1.5V zıplatmasıydı mesela ASUS kartların. Bu yüzden 3D'ler yandı, RMA vesaire kabul etmediler. Bu anlık zıplama olayı sonrasında fixlendi. 1.35 geçmedikçe sorun yok VSOC. 1.4 ve üzeri degrade yani, 1.5 yakar. LN2 lazım.
VDD - 1.65
DDQ ve VDDIO 1.45
VSOC 1.3, VDDP 1.15, VDDG 1050
Diğer değiştireceğimiz bütün ayarları da yazar mısın ayhan hocam buraya rica etsem. ve bu ram en son kaç CL değeri ve kaç mhz olmuş olacak onu da belirtirsen sevinirim hocam.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Tamamdır o halde komple sana bırakıyorum. Meraken soruyorum da yapılacak işlemler ney hocam , burda dursun şimdiden
VDD - 1.65
DDQ ve VDDIO 1.45
VSOC 1.3, VDDP 1.15, VDDG 1050
Diğer değiştireceğimiz bütün ayarları da yazar mısın ayhan hocam buraya rica etsem. ve bu ram en son kaç CL değeri ve kaç mhz olmuş olacak onu da belirtirsen sevinirim hocam.
Bunlar maksimum çıkılacak değerler. Senin yapman gereken 6000-6600 1:1 modda zorlamak, 6400-6600 muhtemelen Golden hatta Unicorn değilse açamayacak. 6200 CL26 Gear kapalı 1T 1:1 ve 1-2-1/1-2-0 Nitro zorlayacaksın. 2233 FCLK açsa da genelde stabil kalamıyor, olursa 2200 FCLK.