Önce attığımı Boot edip A2-B2 iletin. Direkt bu şekilde açılamaz, 1.75V sınır olabilir kitte.

Hem tRCD 34 hem tCL 24 açmayabilir. 1.8V ister belki. En son bakılır ona, zaten Gear açık. Gear kapatsan güme gider.
Hocam ancak yarın devam edebileceğim testlere, gelişmeleri yarın paylaşırım. En azından IMC'nin CL24 açabildiğini görmüş olduk diyelim bugün için :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Testten ziyade profili Boot ettir, etmiyorsa uğraşılmaz.

X670 boot edecek mi? Ya çok geç boot eder ya hiç etmez gibime geliyor:terssurat:

Boot edecek tabii :D

Adsız.webp

Sorumluluk tamamen bana ait diyerek konuyu kapatalım hocam :) Yarın 1usmus ile 3 saat yapsam yeterli mi? Direkt RAM'lere yükleneceğim yarın, olabilecek en sıkı timing'lere kadar yolum var bu sefer. tRFC'yi 90 ns bile yapmaya hazırım, gözümü kararttım artık. 1.75 VDD'yi geçmeyeceğim, tek sınırım bu :)

@Ayhan Dönmez tRCD 34 deneyeceğim tCL 24 ile birlikte. Yarın bakalım neler olacak :p

Sorumluluk tamamen bana ait diyerek konuyu kapatalım hocam :) Yarın 1usmus ile 3 saat yapsam yeterli mi? Direkt RAM'lere yükleneceğim yarın, olabilecek en sıkı Timing'lere kadar yolum var bu sefer. TRFC'yi 90 ns bile yapmaya hazırım, gözümü kararttım artık. 1.75 VDD'yi geçmeyeceğim, tek sınırım bu :)

@Ayhan Dönmez tRCD 34 deneyeceğim TCL 24 ile birlikte. Yarın bakalım neler olacak :p

1.75 VDD işte aranan kit. 34 vermen için 1.95/2 bu değer gereksiz. 26/36 yeterli.

@X99 @Ayhan Dönmez @ggbye

Önceki ayarlarımın birebir aynısı; sadece tCL 24, tRAS 48 ve tRC 80 olarak değiştirildi. Gün içerisinde vaktim olduğunda tRFC ye yükleneceğim.

Maksimum bellek sıcaklığı 54 derece oldu.

Edit: tRFC 115ns ile boot ediyor, ancak stabil değil. 120ns de bıraktım. Bunun haricinde tavsiyesi olan var mı?

Adsız.webp

@X99 @Ayhan Dönmez @ggbye

Önceki ayarlarımın birebir aynısı; sadece tCL 24, tRAS 48 ve tRC 80 olarak değiştirildi. Gün içerisinde vaktim olduğunda tRFC ye yükleneceğim.

Maksimum bellek sıcaklığı 54 derece oldu.

Edit: tRFC 115ns ile boot ediyor, ancak stabil değil. 120ns de bıraktım. Bunun haricinde tavsiyesi olan var mı?

Eki Görüntüle 251721
Uçuk değerler, bu profil bence uygun değil. CL26 ve 36 kullanın. 1.55 belki tutar.