OCCT CPU+RAM testlerinde bir türlü stabilite yakalayamadığımdan ötürü, OCCT Memory ile deneme yaptım. Öncesinde PBO ile hata yaptığımı sanıyordum ki meğer Memory VDD yetersiz kalıyormuş. Bu bağlamda VDD voltajını 1.72 olarak güncelledim. Son durum aşağıdaki görselde mevcut. Testi 30.000 MB olarak ayarladım, test esnasında bellek kullanımı 31.500 MB seviyelerindeydi. Test sırasında belleklerin gördüğü en yüksek sıcaklık 56 derece oldu. Hava sıcaklığı 30 derecenin üzerinde. PBO ayarı yapmadan OCCT CPU+RAM testini tekrar yapacağım, bakalım orada da sorun yoksa bu teorim kanıtlanmış olacak. Gelişmeleri paylaşırım.
Eki Görüntüle 252788
--Gelişme Raporu 1--
OCCT CPU+RAM testinde yine ilk dakikalarda hata çıktı. SOC voltajını 1.195 yapıp denedim, yine hata çıkınca en son 1.20 olarak güncelledim. Bu şekilde hata yok. Şimdi sırada PBO ve CO ayarlayacağım. Stabilite sağlandığında bilgilendireceğim.
Eki Görüntüle 252819
--Sonuç Raporu-- [ 6000 MTs CL 24 1:1 FCLK 2000 + PBO 200 MHz (CO -30) ]
OCCT CPU+RAM testinde artık hata yok. All Cores -25 CO ile +200MHz yaptım. Hava sıcaklığı 30 derecenin üzerinde. Yoğun yüksek sıcaklık stresinde hata çıkmaması gayet iyi oldu.
CPU Tctl/Tdie 95 derece
Bellekler 57 derece
CPU IOD Hotspot 55 derece
System 57 derece
Son durum gelişme raporunun altındaki fotoğrafta mevcut. Kesin bir şekilde kararlı diyebiliriz. AIDA latency paylaşacağım birazdan.
Eki Görüntüle 252839