Ayhan Bey, tfaw = 24, twTRL = 18 yaptım (sistem açılıp, testten geçiyor), tRTP = 12, tRCDRD = 34 ve tras/trc 96/132 halinde testlerden geçiyor. Fakat CL30'u denediğimde bu değerlerle birlikte boot etmiyor. CL32'de kalıp bu değerlerden sadece tRAS ve TRC'yi önceki 72/108 değerlerinde tutup test yaptım. Testten geçti. 4 tane sorum var aklımı kurcalayan:
1) TRAS ve TRC'yi 72/108'de tutmamda sıkıntı var mı? AIDA64'te 96/132'ye kıyasla gecikmeyi 64'ten 60'a indiriyor.
2) TWRWRSCL = 4 yapamadım hiçbir şekilde. Çoğu B-die 4 yapabilmiş ama bende olmuyor nedense. Sizce değerlerde başka uyumsuzluk çıkaran var mı? TFAW değeri mesela 20'deyken sistemde Micro stutter oluyordu, 24 yapınca kayboldu.
3) 1 saat 13. dk kayıt aldığım sıcaklıklar 59-60 derece civarında. Bu normal mi? Uzun vadede sıkıntı yaratır mı? EXPO'dayken bile (kendi ayarları) çok da farklı değildi diye hatırlıyorum bu sıcaklıklar, gene bu civarlarda geziniyordu.
4) CPU VDDIQ voltajını 1.35'te bırakmıştım, fazla ısınmasın diye. Testlerden geçiyor ama uzun oyun sekanslarında VDD ve VDDQ voltajıyla eşit olmadığı için haberleşmede sıkıntı çıkarıp drop yaşar mıyım?
@Ayhan Dönmez