G.Skill 6400 MHz CL32 RAM gecikme değeri nasıl düşürülür?

Şu an işteyim ustam akşam deneyeceğim.

Hocam denedim tek RAM ile BIOS yazıldı sistem açılıyor fakat 2. RAM'i takınca açılmıyor ne yapmam lazım?

@Ayhan Dönmez hocam bakabilir misiniz?

@Görkem5252 Dual kanal sorunu olup olmadığını anlamak adına soldan 1. ve soldan 2. slotlara yani A1-A2 slotlarına 2 modülü de takın. Boot ederse bakalım.

@Görkem5252 Dual kanal sorunu olup olmadığını anlamak adına soldan 1. ve soldan 2. slotlara yani A1-A2 slotlarına 2 modülü de takın. Boot ederse bakalım.

1. ve 2. slotlara taktım BIOS ekranı geldi hata vermedi çok şükür şimdi ne yapayım.

1. ve 2. slotlara taktım BIOS ekranı geldi hata vermedi çok şükür şimdi ne yapayım.

Eskisi gibi A2 B2 taktım sorunsuz açılıyor şimdi.

Bu şekilde kullanırsın ama performans kaybı olur. Ben sende genel anlamda bir Dual kanal sorunu olduğunu düşünüyorum. Bunun sebebi dengesiz soğutucu baskısı nihayetinde pin teması ya da Bent pin vs. olması, Memory training olumsuz etkilenmesi. Fiziksel bir zarar bence yok, soğutucu montajı bence tekrarlanmalı ya da gevşetip tekrardan vidaların dönmediği yere kadar sıkılmalı. Aşırıya kaçılmamalı. Soğutucu montajı önem arz ediyor bu tarz sorunlarda, baskıyı düzgün ayarlaman lazım, çok sıkarsan Dual kanal açtırtmayabilir. Aynı şekilde işlemci sökülüp Bent pin olup olmadığı sokette gözlenmeli. @Görkem5252 Dual kanal kullanmak istiyorsan bu şartlar var. A1-A2 Boot edip de kullanabildiğin için Single Channel çalışır ama timing girdiğin için ciddi performans kaybı yine de olmaz.

1x32 kullanıyor gibi hayal edebilirsin.

Şimdi A2 B2 sorunsuz açılıyor ustam.

RAM'leri sildim yuvalarını üfledim.

Yuvalarda toz kaynaklı problem olabilir, pin temasını engelleyen her şey oksidasyon dahil olmak üzere sorun yapabilir, bilemeyiz. Yuvaya tam oturduğundan emin olmak lazım. Siz bu son ayarlarınızı aynen geçirtin ama Gear Down açık kalsın sadece. MSI kart özelinde kapalı kullanmayın.

Stabil olan bir sistemin bir gün durduk yere training mekanizmasının bozulması ne kadar saçma, MSI özelinde bir durum herhalde, valla biraz soğudum markadan, stabilite bozuk olsa neyse de baya garip geldi.

Stabil olan bir sistemin bir gün durduk yere training mekanizmasının bozulması ne kadar saçma, MSI özelinde bir durum herhalde, valla biraz soğudum markadan, stabilite bozuk olsa neyse de baya garip geldi.

Ben de çözemedim yıllardır, Nebi hoca çözmüş ama bizimle paylaşmıyor. Forum hurafesine dönderdi işi. MSI kartlarda sorun yok ama bizlerde sorun var olarak görmeye başladım ben de. Bunlar olağan belli ki, ASUS'ta sıfır sıkıntı olup da MSI'in kartlarında dikiş tutmaması.

Stabil olan bir sistemin bir gün durduk yere training mekanizmasının bozulması ne kadar saçma, MSI özelinde bir durum herhalde, vallahi biraz soğudum markadan, stabilite bozuk olsa neyse de bayağı garip geldi.

Sorma hocam durduk yere taş gibi çalışan sistem birden sorunlar çıkardı anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…