G.Skill Ripjaws S5 2x16 GB 6000 MHz CL36 RAM alınır mı?

BlackShadow

Yetkin
Merhaba,

RAM fiyatları malumunuz. Bu RAM ile Ryzen 7 9700X uyumlu çalışır mı?

5200 ile çalışır. Expo yoksa oc yapman gerekir ama kullanabilirsin.

Merhaba,

RAM fiyatları malumunuz. Bu RAM ile Ryzen 7 9700X uyumlu çalışır mı?
6000 CL30 harici alma AM5 platformunda, ya da 6400 CL32 harici, Samsung-Micron çıkarsa optimize edemezsin, sıkıntı çıkıyor. 6000 CL36 Hynix olacağı garantisi yok, değişken.

X5 modeli olsa en kötü Hynix m die çıkar mis gibi takılırdınız. Yine de çalışır.
Çalışır ama sadece çalışmakla kalır, o kadar

GSKILL Flare x5 6000MHZ CL36 -- Bu büyük şans, A-Die çıkması, normalde imkansıza yakın. @Ehwenisher

Bu Kingston işimi görür mü? @Ayhan Dönmez
İlk tercihim olmazdı tek modül, her zaman 2x16 tercih etmek mantıklı, DDR4'teki kadar fark bariz değil ama yine de 2x16 alabiliyorsan aynı fiyat bandına, o şekilde tercih etmeye çalış, bir de 6000 CL30-6400 CL32'den şaşma.

@BlackShadow Bu uygun olur, EXPO açtıktan sonra Frequency kısmını 7200'den 6000 çekeceksin sadece, bir de birincil zamanlamaları, 6000 CL30-38-38-96 şeklinde gireceksin, tüm işlem bu kadar.

Diğer türlü denize düşen yılana sarılır misali, bunu alman lazım, bu da Samsung IC kullanıyor, kötünün iyisi, yine optimizasyon şansı var:

Micron olmadıktan sonra 6000 CL36 yine iş yapar, üstteki attığımı dediğim gibi ayarlarsan daha uygun olur.

Bu kitlerin hepsi, manuel olarak 6000 CL30-38-38-96 ayarlanıp öyle kullanılacak, EXPO profili üzerine.

Son düzenleme:

Hocam G-Skill Ripjaws S5 peşin fiyatına 6 taksit imkanı sağlıyor bana, ne yazık ki ay sonu geldiğinden bütçe çok kısıtlı. En azından RAM i alıp diğer bileşenleri öbür aya atmak istiyorum daha fazla zam gelmeden. S5 için de manuel ayarlama yapmak gerekecek mi?

Samsung ilk tercih olmaz dediğim gibi, bir de fiyatı 14K gösteriyor şu anda, anlık zam yemiş olabilir tam emin olamadım, tercih senin tabii, 2x16 6000 CL30 olsa daha iyi olur, CL36 olacaksa da S5 modeli Samsung kullanıyor, kötünün iyisidir, bir sorun çıkartacağını sanmam şu anki senaryoda. Samsung manuel ayarlama şansı var, ayarlarsan daha iyi tabi, performans artışı yanı sıra bazı oyun motorlarında anlık ya da aralıklı dropları önlemede etkili manuel tuning işlemi AM5 sokette özellikle. @BlackShadow Bu da sadece Hynix için uygun, 2. sırada Samsung B-Die geliyor.

Anladım, aslında 7200 MHz olanlar ileriye dönük olurdu ancak dediğim gibi bütçe ve ödeme imkanı sıkıntılı. Samsung olsa da G-Skill alacağım gibi duruyor. Teşekkür ederim hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…