Hocam peki ikisi arasından hangisi sizce? Fiyatlar birbirine yakın. Ben de 2x16 alacağım.

Patrıot 16GB Ddr5 6000MHZ CL30 Pc Ram Vıper Venom PVV516G60C30 (6973₺)

Xpg Lancer Black 16GB (1X16GB) Ddr5 6000MHZ CL30 Gaming (Oyuncu) Ram (AX5U6000C3016G-CLABK) (7200₺)
XPG daha iyi olur. Patriot'u giriş seviye kartlar iyi trainleyemiyor, bazen sorun çıkartabiliyor, düz EXPO açacaklar için XPG iyi. İnce ayar isteyene, yapmayı bilene ikisi de uygun.

QVL List'te Patriot olmadığı için, özellikle giriş seviye kartlar, terminasyonları, empedansları iyi ayarlayamıyor, bu sebep kaynaklı bazen boot problemi oluşuyor, bunun da çözümü basit, böyle bir durum olduğunda Nitro ayarlarını yapacaksın, düzeliyor, düzelmeme şansı yok yani. BIOS kaynaklı sıkıntı tamamen, giriş seviye kartlara özenmiyorlar çünkü. Yoksa Hynix çip olduktan sonra ha Patriot ha Corsair Dominator, sıfır fark.

XPG daha iyi olur. Patriot'u giriş seviye kartlar iyi trainleyemiyor, bazen sorun çıkartabiliyor, düz EXPO açacaklar için XPG iyi. İnce ayar isteyene, yapmayı bilene ikisi de uygun.

QVL List'te Patriot olmadığı için, özellikle giriş seviye kartlar, terminasyonları, empedansları iyi ayarlayamıyor, bu sebep kaynaklı bazen boot problemi oluşuyor, bunun da çözümü basit, böyle bir durum olduğunda Nitro ayarlarını yapacaksın, düzeliyor, düzelmeme şansı yok yani. BIOS kaynaklı sıkıntı tamamen, giriş seviye kartlara özenmiyorlar çünkü. Yoksa Hynix çip olduktan sonra ha Patriot ha Corsair Dominator, sıfır fark.
Hocam Kingston ile aradaki fiyat farkına değer mi? Çünk siparişi geçme adımına geldim.

N11’i diyorsanız 32 GB yazıyor hocam. İki tanesini 14 bine çözüyorum. Olmaz mı yani?
N11'deki 2x8 6000 CL30 değil mi, ben mi yanlış anladım. Kingston'u pas geç, 2x16 6000 CL30 tercih et XPG, ayrı ayrı 2 modül al 1x16'dan 2 tane sipariş geç, HBurada satıcılı olanı.

Hocam iki tane sipariş geçtim. En azından çift kanal bellek olur. Sıfırdan sistem kuruyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_0106.webp
    IMG_0106.webp
    105,6 KB · Görüntüleme: 33
Hocam iki tane sipariş geçtim. En azından çift kanal bellek olur. Sıfırdan sistem kuruyorum.
Çok doğru yaptın, anakart olarak VRM heatsink model al kesinlikle, ve A620-B840 olmasın, B650-B850 ve üzeri uygundur. A2-B2 slotlarına takılacak, 2x16 Dual Channel için, bir de BIOS son sürüme güncelledikten sonra EXPO açılacak.