Hocam 7500f var iGPU yok açar mı dersiniz?6400 için 1-2-1 her çip açamaz, boot etmez sistem. Nitro-Enable Robust-Enable Rx-2 Tx-3 Control-1 8x-8x @rtx2060 iGPU kesinlikle kapat bir de. 6400 zor yoksa.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Açamazsa safe mod atar, atamazsa Clear CMOS yaparsın.
Anakartın neydi bu arada.
X670E Tomahawk MSI.
- Makaleler
- 1
Yardır gitsin, sorman hata.
Clear CMOS tuşu yoksa da problem değil, JBAT1'den sıfırlıyorsun.
Tamamdır hocam bu ayarları müsait zamanda deneyip konu açarım ya da bir yerde etiketlerim sizi.Yardır gitsin, sorman hata.
Clear CMOS tuşu yoksa da problem değil, JBAT1'den sıfırlıyorsun.
- Makaleler
- 1
Eyvallah hocam teşekkürler.MSI'da SoC/NB voltaj kısmından override diyip verme bir de, AMD Overclocking seçip 1.29-1.3 ver denerken. @rtx2060
MSI'da SoC/NB voltaj kısmından override deyip verme bir de, AMD overclocking seçip 1.29-1.3 ver denerken. @rtx2060
Ben de MSI anakart kullanıyorum bugün RAM OC yaparken SoC voltaja override yapmistim. Siyah ekranda kaldim sorunun bu dediginizden kaybakli oldugunu hiç dusunmemistim sebebi nedir bunun? Ben RAM kitimi a die olarak biliyordum bu yuzden tRFC1 ayarini 420 olarak girmistim ama post olmayinca hiçbir turlu en son RAM kitlerimin m die oldugunu dusunup 520 tRFC yapip devam edince sorun duzelmisti. Sanirim en son 520ye ciktigimda AMD overclocking sectim sorunu hangisi cozdu emin olamadim sizin yazinizi gorunce. Biraz uzun karisik oldu kusura bakma. Ramlerimin net olarak a-die mi m-die mi oldugunu hiçbir sekilde bulamadim bu arada.
- Makaleler
- 1
HWiNFO tam mod açıp RAM kısmını genişlet, bir modüle tıkladığında açılan pencerede yazması gerekli ama N/A yazdığı da oluyor.Ben de MSI anakart kullanıyorum bugün RAM OC yaparken SoC voltaja override yapmistim. Siyah ekranda kaldim sorunun bu dediginizden kaybakli oldugunu hiç dusunmemistim sebebi nedir bunun? Ben RAM kitimi a die olarak biliyordum bu yuzden tRFC1 ayarini 420 olarak girmistim ama post olmayinca hiçbir turlu en son RAM kitlerimin m die oldugunu dusunup 520 tRFC yapip devam edince sorun duzelmisti. Sanirim en son 520ye ciktigimda AMD overclocking sectim sorunu hangisi cozdu emin olamadim sizin yazinizi gorunce. Biraz uzun karisik oldu kusura bakma. Ramlerimin net olarak a-die mi m-die mi oldugunu hiçbir sekilde bulamadim bu arada.
6000 için 400 tRFC açamıyorsa M-Die'dir. SoC override yapılmaması sebebi MSI'da buglı ve hala düzeltmediler, bir de stabilizasyonu daha zor. AMD Overclocking kullanman lazım, tavsiye ediliyor. @blaiszy
HWiNFO tam mod açıp RAM kısmını genişlet, bir modüle tıkladığında açılan pencerede yazması gerekli ama N/A yazdığı da oluyor.
6000 için 400 tRFC açamıyorsa M-Die'dir. SoC override yapılmaması sebebi MSI'da buglı ve hala düzeltmediler, bir de stabilizasyonu daha zor. AMD Overclocking kullanman lazım, tavsiye ediliyor. @blaiszy
M-Die'mi daha iyiydi A-Die'mi?
Yeni konular
-
1.000 TL'ye kadar bilgisayar masası için ayak destek ünitesi önerisi
- Michael MYERS
-
-
-
-
-
-