Hocam X3D işlemci için EXPO bile açmasan bir şey değişmiyor ama 9700X için çok şey değişiyor diyorlardı. O hurafe mi? Bu forumda da gördüm ve sanırım nebi bile diyordu bunu.

Hurafe değil, gerçek. X3D işlemci RAM'e muhtaç değil, Cache miktarı fazla. Öncelik onda, RAM erişimi kısıtlı yani. Ama 9700X, böyle bir durumu yok. Sendeki gibi ayarlanacak ve aktif soğutma yapacaksın. Attığım görseldeki gibi sabitleyin boştaki 1 tane fanı, 7-24 dönecek. RAM'lere doğru sirkülasyon lazım.

Hurafe değil, gerçek. X3D işlemci RAM'e muhtaç değil, Cache miktarı fazla. Öncelik onda, RAM erişimi kısıtlı yani. Ama 9700X, böyle bir durumu yok. Sendeki gibi ayarlanacak ve aktif soğutma yapacaksın. Attığım görseldeki gibi sabitleyin boştaki 1 tane fanı, 7-24 dönecek. RAM'lere doğru sirkülasyon lazım.

Peki hocam bu işlem için benim sistemim uygun mu? Çünkü bayağı bir deneme yaptık. 1 saate yakındır elektrik gelmesini bekliyorum. O sırada da telefondan fotoğraflar kayboldu. Bugün bir değişik gerçekten.

Peki hocam bu işlem için benim sistemim uygun mu? Çünkü bayağı bir deneme yaptık. 1 saate yakındır elektrik gelmesini bekliyorum. O sırada da telefondan fotoğraflar kayboldu. Bugün bir değişik gerçekten.

Hangi anlamda uygun mu? Bu en sonki 6000 MT/s 1:1 mod testi geçen ayarlar senin sistem için uygun. Diğer önceki senin ayarladığın ayarlar veyahut 6200-6400 uygunsuz hepsi. Bu şekilde olacak sende 2x24 GB. İşini görecektir, kafi gelir. @Dagster3532 Aktif soğutma olayını ilettiğim şekilde gerçekleştirin, faydanıza olacaktır uzun vade.

Bu profilde hata yoksa 1-2-1 Nitro bakacaksın akabinde:

1776814121068.webp

Hangi anlamda uygun mu? Bu en sonki 6000 MT/s 1:1 mod testi geçen ayarlar senin sistem için uygun. Diğer önceki senin ayarladığın ayarlar veyahut 6200-6400 uygunsuz hepsi. Bu şekilde olacak sende 2x24 GB. İşini görecektir, kafi gelir. @Dagster3532 Aktif soğutma olayını ilettiğim şekilde gerçekleştirin, faydanıza olacaktır uzun vade.

Yani kit kötü mü sıkmaya değer mi anlamında dedim hocam.

Eğer değer ise gerçekten bir şeyler ayarlamaya çalışabilirim

Yani kit kötü mü sıkmaya değer mi anlamında dedim hocam.

Eğer değer ise gerçekten bir şeyler ayarlamaya çalışabilirim

Değer tabii ki, 6000 CL26 yaparsın örneğin ya da tRCD 36 hata vermez. Verirse de tRCD 37 kesin geçer. Sıcaklığa bağlı bunlar. Sıcaklığı optimal seviyede tutarsan Hynix modüller VDD kısar, ihtiyaç düşer. Önemli, o yüzden ayarlayın. 7-24 1500 RPM dönecek. BIOS'tan PWM seçip sabit eğri çizin.

@Ayhan Dönmez, hocam son yaptığımız 5. dakika olunca hata verdi.

Anladım, çok sıkamıyoruz. Aktif soğutma yaptığında daha sıkı halini deneriz. Testi geçen hali gibi kullanacaksın şu anlık. Diğer 7600 MT/s 1:2 mod vs. sakın ayarlama, oyunlarda problem yaşarsın. Rastgele BSOD yersin ya da veri kaybı olabilir, Windows'u zaman içinde yine bozacaktır. Testi geçen hali ile kullanın, aktif soğutma ayarladığında şu anki hata veren profili tekrar denersin. Onun üzerinden konuşuruz.

Şu an için en son testi geçen profili ayarlayıp o şekilde kullanım sağlayın. Diğer profiller size uygun değil. @Dagster3532