Anladım, çok sıkamıyoruz. Aktif soğutma yaptığında daha sıkı halini deneriz. Testi geçen hali gibi kullanacaksın şu anlık. Diğer 7600 MT/s 1:2 mod vs. sakın ayarlama, oyunlarda problem yaşarsın. Rastgele BSoD yersin ya da veri kaybı olabilir, Windows'u zaman içinde yine bozacaktır. Testi geçen hali ile kullanın, aktif soğutma ayarladığında şu anki hata veren profili tekrar denersin. Onun üzerinden konuşuruz.

Şu an için en son testi geçen profili ayarlayıp o şekilde kullanım sağlayın. Diğer profiller size uygun değil. @Dagster3532

Hocam bu mesajınız hala geçerli mi? Bildirim gelmediği için yeni gördüm kusura bakmayın.

@Ayhan Dönmez hocam bu konuya etiketlemeden bildirim düşmüyor herhalde. Anlayamadım.

Ayarları en son ki hale geri çevirdim siz cevap verene kadar. Eğer bir güncelleme yapmazsanız böyle kullanacağız gibi mecbur ve dibe ulaştık sanırım.

Son düzenleme:
Hocam bu mesajınız hala geçerli mi? Bildirim gelmediği için yeni gördüm kusura bakmayın.

@Ayhan Dönmez hocam bu konuya etiketlemeden bildirim düşmüyor herhalde. Anlayamadım.

Ayarları en son ki hale geri çevirdim siz cevap verene kadar. Eğer bir güncelleme yapmazsanız böyle kullanacağız gibi mecbur ve dibe ulaştık sanırım.

En sonki Zen'i A2-B2 olacak şekilde iletin, bakalım. O en son hata vermiyordu, ne oldu da hata verdi? O kısmı tam anlamadım.

En sonki Zen'i A2-B2 olacak şekilde iletin, bakalım. O en son hata vermiyordu, ne oldu da hata verdi? O kısmı tam anlamadım.

1776988397117.webp

1-2-1 ve bu şekilde siz düzenleme yaptırdıktan sonra hata aldım hocam. Bu görselde ki SS'ten önce ki haliyle problem yoktu.

Eki Görüntüle 243364

Eki Görüntüle 243365

Sorun çıkmayan ve şu an kullandığım hali ise bu. Aynı verileri zaten yukarıda da atmışım. Önceki sayfada.

1776988652442.webp

Bu şekilde hata yoksa kullanabilirsin, 1-2-1 Nitro bak bakalım. B650M-R, şu orta kısım 1 iken Boot ettirmiyor. O yüzden 6-6 bıraktırdım. B850M-K'da bu sorun yok. SCL 6-6 bırakıldı, 4-4 sende problem olabilir belki. Ona en son bakarsın. Yani o hata veren, tRP 32 ya da SCL 4 yüzünden hata verdi.

Eki Görüntüle 243366

Bu şekilde hata yoksa kullanabilirsin, 1-2-1 Nitro bak bakalım. B650M-R, şu orta kısım 1 iken Boot ettirmiyor. O yüzden 6-6 bıraktırdım. B850M-K'da bu sorun yok. SCL 6-6 bırakıldı, 4-4 sende problem olabilir belki. Ona en son bakarsın. Yani o hata veren, tRP 32 ya da SCL 4 yüzünden hata verdi.

1776989013276.webp

1776989020566.webp

Bu şekilde olacak değil mi hocam? Bir de Fast boot ve Memory context restore ayarını kapatınca bilgisayar 20-25 saniye daha geç açılmaya başladı veya GB büyük olduğu için vs diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 243368

Eki Görüntüle 243369

Bu şekilde olacak değil mi hocam? Bir de Fast boot ve Memory context restore ayarını kapatınca bilgisayar 20-25 saniye daha geç açılmaya başladı veya GB büyük olduğu için vs diye düşünüyorum.

Evet, doğrudur. Bu şekilde kullan mümkünse, uzun vade stabilite adına daha iyi. Bu eğer 10-15 dakika hata vermezse SCL 6-6 yerine 4-4 dene. O hata verirse hata kaynağı netleşmiş olur.

1776989241977.webp
10-15 dakika hata yoksa bu kısma 4-4 bakarsın. Hata kaynağını bulman iyi olacaktır.

6. dakikada hata verdi hocam test. Bu son mesajınızı denemedim bile.

Bu şekilde hata var mı? Bir de sizde aktif soğutma yok sanırım şu anda. tRCD ya da tCL kaynaklı da hata yiyebilir, 1.45 VDD sınır olabilir. Sıcaklığa bağlı bunlar, ya VDD basmak lazım ya da aktif soğutma. Hynix'te böyle.

1776990664815.webp

CL28 için 1.5 VDD istiyor olabilir yani. Hata verirse 1.5 MEM VDD bakmak lazım.