G.Skill Trident Z5 Neo RAM timing ayarı nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiiw
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 403
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
  • Etiketler Etiketler
    timing
Bu halde şu an.

Çok fikrim yok CCD'ler hakkında. Nebi Akgün'ün dediklerini yapmıştım en son, parking olayı kalmadı.

A1-B1 33-33, 2 DPC kartın olsaydı bu mümkün değildi. Bunların hepsi gecikmeyi minimize eden şeyler.

Cok fikrim yok CCD'ler hakkinda. Nebi Akgun'un dediklerini yapmistim en son Parking olayi kalmadi.

En son ne dedi, hiç bilgim yok. Takip etmiyorum bir süredir, fikir ayrılıklarımız vardı. Bu forumu da ziyaret etmişti hatta, sana bu ayarlattığımız profillerin güvenli olmadığı hakkında tartışma çıkmıştı. Şimdi üzerinden bilmem kaç yıl geçtiği için artık güvenli olduğu kanıtlandı sanırım.

@Yakuza gibi CPU Set Setter CCD0 ve CCD1 ayarlanması uygun görüyorum. Parking çok sağlıklı değil.

A1-B1 33-33, 2 DPC kartın olsaydı bu mümkün değildi. Bunların hepsi gecikmeyi minimize eden şeyler.
Bu anakarti'da sizin mesajlarinizda gormustum normalde B850M Force oneriyordunuz ama Gigabyte'in bios'undan illlalah ettiginizi gorunce arkama bakmadim .

Bu anakarti'da sizin mesajlarinizda gormustum normalde B850M Force oneriyordunuz ama Gigabyte'in bios'undan illlalah ettiginizi gorunce arkama bakmadim .

ASUS'taki stabilite maalesef hiçbirinde yok AM5'te, bu bir gerçek. Overclocker'lar çok büyük oranda ASUS kullanıyor. Şu anda oran %90 ASUS, %5 Gigabyte %5 MSI diyeyim. 1 DPC kartları başarılı bu 2 markanın ama diğer marka modeller ASUS kadar başarılı değil. Çok uğraştırıyor, değmez.

Ben de fani değilim, birkaç video işte bilmiyordum bu olayı. Bu adam bir de RAM falan mı ayarlatıyor kanalda? İnsanların neden kaçtığı belli.

Hatta size bir şey diyeyim, bir ara 4 RAM ayarlamaya çalışıyordum, belki hatırlarsınız ama o kadar iş arasında sanmam. X870E Carbon anakart artık işlemciden mi, karttan mı bilmem, 4 RAM'i 4800 CL 40'ta bile direkt çöküyordu. X870E Hero, 9800X3D sistemde 4 RAM'i de 6000 MHz CL30 çalıştırabiliyordu.

Ben de fani degilim bir kac video iste bilmiyordum bu olayi. Bu adam bir de ram falan mi ayarlatiyor kanalda? Insanlarin neden kactigi belli.

Ben sonuç olarak kendisine rakip sayılırım ama bu denli hardcore OC bağımlısı biri değil, farklı meşgaleleri var. 1.75/1.8 verip de denemez. Kanalda zaten o tarzda video çekip örnek de olamaz. Forum ortamından da bu tarz işler zor ama buradaki samimiyet videoda yakalanamaz nihayetinde. Burada karşılıklı güven var, videoda sen adama 1.75 gir dersin, 1.95 girip bellek kontrolcü ve RAM'in içinden geçebilir. Videodaki yaklaşımını çok yanlış bulmuyorum ama 1.65/1.75 zararlıdır, kullanmayın gibi söylemler yanlış yani. Doğru olmayan bir şeye ısrarla doğru denmemesi lazım, yanlışsa yanlıştır. Zararlı da değil yani, bu da artık yıllar sonra anlaşıldı. Yüksek VDD tolere ediyor bu çipler çok rahat.

Tek yapman gereken uygun koşulları yaratmak ve aktif soğutmak. Başka bir şey yok.

@shiiw Diğer katılmadığım nokta 1.3V 6000 CL32-38-38 ile 6000 CL24-34, PBO +200 nasıl denk olabilir ya da %1 fark olabilir?

MSI, AM5'te başarılı bulmuyorum. Test editörleri, teknoloji editörleri artık adları her neyse, bu adamlara sponsor olunmasa onlar da iyi anakart demezler. Emin ol buna. İşin içinde biri olarak MSI kartlar hep problematik AM5'te. 1 DPC kartları hariç tutuyorum. X870E Unify bu dediklerimden muaf ya da B850M Power.

Yani bu adam gitse 6000 MHz CL18 top secret timings'te verse, 100 kişiden maksimum 4-5 kişi deneyecek, öbürleri yine çekinecek. Ekstra dediğiniz gibi burada cevap alabiliyorsun. Senden alamaz, başkasından alır, cart curt ama o adam video'yu ayarlayacak, render'ını atacak, yükleyecek, sonra yorumdan yardım edeceğini sanmıyorum, sanmam da.

6000 CL32'nin 6000 CL24'le farkı %1 olması için önce aya çıkması lazım. .

Evet, X870E Unify bir şeye benziyor ama bana deseler Unify mı alırsın, X870E-E Neo mu? Gözüm kapalı Neo'yu seçerim.

X870E Unify'i yeni görüyorum, çok tatlıymış kart. Yeni mi tanıtıldı bu?

Dediğim gibi, videodaki yaklaşım mantıklı. Benim burada sana ayarlattığım gibi ayar vermesi imkansız, her ayar her sisteme tutmaz. 2233 FCLK mesela 10 işlemci alsak 1 tanesi açar, 6000 CL24-34 yine lottery sayılır. 1.75'e açılabilmesi bile başarılı, 1.8 VDD istiyor mesela bende, kullanmıyorum onu.

Tercih meselesi bir yerden sonra. Benim katılmadığım kısımlar şu: foruma gelip ziyaret etti. 1.65/1.75 zararlıdır, kasa havalandırması yetmez ve RAM'ler yanar ya da ona benzer bir şey dedi, ömrü kısalır uzun vadede demişti sanırım. Halbuki alakası yok yani. Ben TR'de tekim deyip ego kasmaya çalıştı muhtemelen, çok yakıştıramadım.

Timing tablosu zaten yurtdışı Buildzoid'in aynısı, birkaç değişiklik var. Ben yine böyle adamları el üstünde tutarım, emek veriyor sonuçta ama rakipsiz ya da TR'de tek değil yani. O hususta yanılgısı var. Ben kendisini globalde de tanıyıp takip ediyorum, o beni tanımaz bilmez. Ben anonim takılırım yurtdışında.

Demem o ki, zararlı olan bir durum yok. Seninle birkaç yıl sonra bu konuda buluşalım mesela. Bana diyeceğin şey ayarlar hâlâ ilk günkü gibi ve tıkırında, çok teşekkür ediyorum. Aynen bunları yazacaksın bana. Hal böyle olunca kimin doğru, kimin yanlış olduğu gün gibi ortada oluyor. @shiiw

X870E Unify'i yeni goruyorum cok tatliymis kart. Yeni mi tanitildi bu?

Rehberde var hepsi, sürprizbozan olarak ekledim. B850M Power ve X870E Unify 1 DPC kartlar MSI tarafında. X870E Aorus Tachyon ya da Aorus Infinity Gigabyte tarafında. Bunlar TR satışı Tachyon hariç henüz yok, X970E çipset çıkacağı da düşünülürse değmez. X970E Apex tarzı bir karta geçmekte fayda var bu saatten sonra Zen 6 ile birlikte.

Yani hani aktif soğutmasız 1.65/1.75 önerilmez zaten ama yanacak, çipler patlayıp etrafa uçacak gibi şeyler çok garip söylemler bu işlerle uğraşan adam için. Ben zaten ayarların arkasında olduğunuzu biliyorum, yarın da gelsem 10 yıl sonra da gelsem ayarlar tıkır tıkır işleyecek, eminim buna.

Ben de eminim ama yapacak bir şey yok. Şimdi üzerinden yıllar geçince iyice emin olmuş olduk tabii, orası ayrı.

İnsanları değiştiremezsin, her kesimin görüşü ayrı. Dindeki mezhep ayrımına benziyor bu da, saygı duymak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…