Christitus winutil ile standart debloat uyguladim.
Evet debloat muhabbetinden bahsetmiştim, o zaman gerek yok, Windows temiz diyebiliriz.
Christitus winutil ile standart debloat uyguladim.
Valla bende ZenTimings'in yalancisiyim; Nitro'yu ayarladim diye aklimda kalmis baktigimda direkt Auto'idi.Otomatik öyle yapmaz aslında, 2-3-1 yapar. Burst ve Bias Auto kalabilir, A-Die faydası yok denebilir. Elleme derim.
Windows temizliginden kastiniz nedir? Memory cleaner ile baslatiyorum testleri, sistem 25H2. ChrisTitus WinUtil ile standart debloat uyguladim.
RTP yerine direkt Y-Cruncher denemeli miyim?Otomatik öyle yapmaz aslında, 2-3-1 yapar. Burst ve Bias Auto kalabilir, A-Die faydası yok denebilir. Elleme derim.
Valla bende ZenTimings'in yalancisiyim; Nitro'yu ayarladim diye aklimda kalmis baktigimda direkt Auto'idi.
Eskiden AtlasOS kullanirdim ondan sonra LTSC + Debloat'a yoneldim fakat simdi guncel olsun maksadiyla 25H2 + Debloat isimi goruyor gibi.Hazır modifiye sistemlere yönelebilirsin ama kendin debloat ediyorsan çok ihtiyaç yok. Düz Win11 Pro kuruyorsan çerçöp dolduruyor, Revo ile tek tek taratıp sildirmen lazım. Winutil, Winhance uğraşman lazım. ISO düzeyinde yine uğraşabilirsin ama bunlar da ayrı uzmanlık alanı. Ben direkt hazır modifiye kuruyorum. Boşta 60 işlem.
Eskiden AtlasOS kullanirdim ondan sonra LTSC + Debloat'a yoneldim fakat simdi guncel olsun maksadiyla 25H2 + Debloat isimi goruyor gibi.
Yok zaten ozellikle Asus basta olmak uzere yazilim kurmaya cok karsiyimVT3 al, FCLK stabil değilse orada hata alırsın. RTP, FCLK kaynaklı hata vereceğini sanmıyorum. Stabil olmasa zaten AIDA'yı bozardı, bazı durumlarda Boot etse de sistemin içine edebiliyor, ciddi kararsız oluyor. O tarz durumda RTP hata verir mesela.
Boşta 50 işlemle 100 işlem arasında çok fark yok. Çerçöpleri Revo ile sil ve debloat et, yeterli. Telemetrileri kapat bir de yazılımlarla.
Arka planı meşgul eden çerçöp olmasın yeterli, %1'leri etkiliyor. Anakart yazılımı kurma mesela. OpenRGB ile hallet.
Vanguard bellek butunlugu ve iommu istiyor kapatirim simdilik test icin. Windows hizli baslatma'yi bulamadim ama.VT3 al, FCLK stabil değilse orada hata alırsın. RTP, FCLK kaynaklı hata vereceğini sanmıyorum. Stabil olmasa zaten AIDA'yı bozardı, bazı durumlarda Boot etse de sistemin içine edebiliyor, ciddi kararsız oluyor. O tarz durumda RTP hata verir mesela.
Boşta 50 işlemle 100 işlem arasında çok fark yok. Çerçöpleri Revo ile sil ve debloat et, yeterli. Telemetrileri kapat bir de yazılımlarla.
Arka planı meşgul eden çerçöp olmasın yeterli, %1'leri etkiliyor. Anakart yazılımı kurma mesela. OpenRGB ile hallet.
@shiiw SVM ve IOMMU, FACEIT oynamadıkça kapat. Vanguard isteyip istemediğini bilmiyorum. Bellek bütünlüğü için lazım sanırım, onu da kapat. Birkaç Anti-Cheat istiyor, onun haricinde isteyen yok. TSME, SMEE kapalı kalsın. Bank Swap APU bırak, iGPU zaten kapalı. Fast Boot kapat, POST Delay Time 1 saniye bırak. Windows hızlı başlatmayı da kapat, güç planı ayarlarından işlemci %100 ayarla minimum ve maksimum.
2233 FCLK ne ya öyle? Linpack ile baksın hocam ilk. O zaten en başından belli ediyor.AIDA bozmamış, 2233 stabil olma şansı var. Bakman lazım.
SVM vs. kapatsan iyi olur, FACEIT girerken aç.
Yok zaten ozellikle Asus basta olmak uzere yazilim kurmaya cok karsiyim. Bu sekilde start verdim hocam.
Vanguard bellek butunlugu ve iommu istiyor kapatirim simdilik test icin. Windows hizli baslatma'yi bulamadim ama.
2233 FCLK ne ya öyle? Linpack ile baksın hocam ilk. O zaten en başından belli ediyor.