- Makaleler
- 1
Tekrar deneyin VT3. VT3 öncesi bellek temizliği yapıp arka planı arındırın. 1800 saniye baksın, çıktı takibi yapın. Sonra oyunlarda deneyin. Bu hali stabilse kalsın.
Ilk turda 1.08 yaziyor cok anlamiyorum ama bu seferde fazla mi gittiTekrar deneyin VT3. VT3 öncesi bellek temizliği yapıp arka planı arındırın. 1800 saniye baksın, çıktı takibi yapın. Sonra oyunlarda deneyin. Bu hali stabilse kalsın.
Ilk turda 1.08 yaziyor cok anlamiyorum ama bu seferde fazla mi gitti. 2. Tur 1.06.
Anladim hocam yani PBO cok bilmiyorum ama sayi azaldikca daha mi iyi oluyor? Bir de aktif testteyken HWinfo acabilir miyim?Normali bu, dediğim ayarlardan sonra normal. Birkaç düzenleme lazımdı.
Sonrasını soğutma etkiler, VT3 5.7 GHz 9700X'te soğutamazsın. Tek tük oynama normal.
ASUS, VT3 testinde boost izin vermiyor sonuna kadar. O ayarı açtırmadım, 95 derecede test etmesi anlamsız. Amper yüksek çekiyor.
Anladim hocam yani PBO cok bilmiyorum ama sayi azaldikca daha mi iyi oluyor? Bir de aktif testteyken HWinfo acabilir miyim?
Test sonucu su sekilde.Açabilirsin ama bir dahakine artık. Şu anda elleme. 1800 bitince SS atarsın.
@shiiw Sayı azaldıkça değil, 9.93 x 10^9'dan 1.06 x 10^10 yükseldi. Artması iyi.
@shiiw 9700X kullanıcıları senin Gear kapalı 6000 CL24, bir de üzerine +200 görünce moralleri bozuldu. Bundan sonra tek başınasın gibi.
@elninolaz ancak yardımcı olur kıyas konusunda. Onda da 7500F var ama.
Zaten ben ayarladım hepsine, sen etiketlersen gönderirler. Ben gittiğim vakit bu OC mevzuları da bitecek gibi, TR'de başka uğraşan ya da limitlere hakim olan yok çünkü. Birkaç kişi var, onlar da aktif değil. Bu tarzda kimse uğraşmaz uzaktan, onu da söyleyeyim ama güvenli limitler dahilindesin, soğuttuğun müddetçe sorun yaşamazsın. Biraz sınırda olabilirsin, iyi test et ya da uzun vade oyunlarda dene. 6000 CL24, Gear kapalı ve birçok ince ayar var. Çok kolay değil tabii. Silikon da iyi denk gelmiş sana.
@babe1337 Artık bu tarz içerikler çok kalmadı, A-Die özelinde en son bu konuda bunu stabil edebildik. İsterseniz karşılaştırın. M-Die'da bu mümkün olamaz tabii, orası ayrı. M-Die Mixed algoritma ile bir tık öne geçiyor sadece. Sizde de 6200'de tRFC2 310, tRFCsb 186 kalsın. 186 tam 60 ns eder.
Eki Görüntüle 264729
Hayirdir hocam gitme planiniz mi var ozel degilse? Ciddiyim forumda sizi ilk gordugumden beri sasirdim hem ilginiz, alakaniz her seye kaynagiyla kanitiyla cevap vermeniz.. Cok etkilendim cidden elinize emeginize saglik.Açabilirsin ama bir dahakine artık. Şu anda elleme. 1800 bitince SS atarsın.
@shiiw Sayı azaldıkça değil, 9.93 x 10^9'dan 1.06 x 10^10 yükseldi. Artması iyi.
@shiiw 9700X kullanıcıları senin Gear kapalı 6000 CL24, bir de üzerine +200 görünce moralleri bozuldu. Bundan sonra tek başınasın gibi.
@elninolaz ancak yardımcı olur kıyas konusunda. Onda da 7500F var ama.
Zaten ben ayarladım hepsine, sen etiketlersen gönderirler. Ben gittiğim vakit bu OC mevzuları da bitecek gibi, TR'de başka uğraşan ya da limitlere hakim olan yok çünkü. Birkaç kişi var, onlar da aktif değil. Bu tarzda kimse uğraşmaz uzaktan, onu da söyleyeyim ama güvenli limitler dahilindesin, soğuttuğun müddetçe sorun yaşamazsın. Biraz sınırda olabilirsin, iyi test et ya da uzun vade oyunlarda dene. 6000 CL24, Gear kapalı ve birçok ince ayar var. Çok kolay değil tabii. Silikon da iyi denk gelmiş sana.
@babe1337 Artık bu tarz içerikler çok kalmadı, A-Die özelinde en son bu konuda bunu stabil edebildik. İsterseniz karşılaştırın. M-Die'da bu mümkün olamaz tabii, orası ayrı. M-Die Mixed algoritma ile bir tık öne geçiyor sadece. Sizde de 6200'de tRFC2 310, tRFCsb 186 kalsın. 186 tam 60 ns eder.
Eki Görüntüle 264729
Ilk PC'yi kurdugum zaman voltaj vs. ellemeden sadece EXPO acip denedigimde RTP direkt hata verdi 1:1 2000 FCLK modda iken aha dedim silikon berbat geldi ama nasipmis demek ki.Sorun yok denebilir. Oyunlarda deneyin. Bir de arka planı boşaltıp bellek temizliği sonrası AIDA Memory çift tıklatın tekrardan. Ona da bakalım.
@shiiw 2233 açan çipler genelde 6400 veremiyor, B850M-K ile belki 6400 stabil edersin ama onu uzaktan stabil etmek zorlar. 6400 CL26 çok kolay değil. Yine 1.75 isteyecek, CL26-36 istiyor gerçekten Gear kapatınca 6400'de. Tamamen silikon bu da.