Haklısınız, rami işlemciyi hallettikten sonra kafam çok rahatladı psikolojik olarak iyi hissediyorum. Lol oynarkende akıcılık bambaşka bu arada. Kendimce biraz debloat etmiştim windowsu ama bu modifiyeler başka seviye anladığım kadarıyla.İş için kullanıp da bu modifiyeleri kullananlar var, denemeden bilemezsin. Sıkıntı yaşamıyor bu dediğim 2 sürümde, iş için de kullanıyor. Yedeklerini alıp denersin, çok zor yanı yok. Şimdi RAM timing ile sistemi optimize edip de Çöpdows çok yakışmıyor, biraz uğraşmak lazım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Haklısınız, rami işlemciyi hallettikten sonra kafam çok rahatladı psikolojik olarak iyi hissediyorum. Lol oynarkende akıcılık bambaşka bu arada. Kendimce biraz debloat etmiştim windowsu ama bu modifiyeler başka seviye anladığım kadarıyla.
Modifiyeler olması gerektiği gibi, RAM timing uğraşan biri için bu tarz modifiyelere yönelmek lazım. 2 konu birbirinden ayrı değil aslında, 300 işlem çerçöp dolduktan sonra mesela RAM ile gecikme düşürtmenin anlamı olmaz.
Atlas, Riva, Windows Lite vs. çok var bunlardan. Bir de bizim yerliler var işte TR_by vesaire.
Windows 11 Pro + Iot Ltsc | 25 H 2 | 26200.6584 | olanı kestirdim gözüme.Modifiyeler olması gerektiği gibi, RAM timing uğraşan biri için bu tarz modifiyelere yönelmek lazım. 2 konu birbirinden ayrı değil aslında, 300 işlem çerçöp dolduktan sonra mesela RAM ile gecikme düşürtmenin anlamı olmaz.
Atlas, Riva, Windows Lite vs. çok var bunlardan. Bir de bizim yerliler var işte TR_by vesaire.
- Makaleler
- 1
Windows 11 Pro + Iot Ltsc | 25 H 2 | 26200.6584 | olanı kestirdim gözüme.
@RapidLemming955 kullanıyor onu, kendisiyle profilden bir mesajlaş. Ona da ben önermiştim. Stok Windows kullandıktan sonra RAM timing anlamı kalmıyor dediğim gibi. Kendin debloat ettiysen yine gideri var ama çok çerçöp dolduruyor.
Teşekkür ediyorum hocam.@RapidLemming955 kullanıyor onu, kendisiyle profilden bir mesajlaş. Ona da ben önermiştim. Stok Windows kullandıktan sonra RAM timing anlamı kalmıyor dediğim gibi. Kendin debloat ettiysen yine gideri var ama çok çerçöp dolduruyor.
- Makaleler
- 1
Bu yapılan işlemler sonucu fark sıfır ya da %1 diyen bir kesim vardı. Şimdi bu konu özelinde buluşan insanlar bak tam tersini iddia ediyor. Aklın yolu bir gibi.
Şunu TR'de kaç kişi +200/-35 PBO ile açıp kullanabiliyor da fark %1 diyor? Gerçekten akıl tutulması, başka bir şey değil.
Ben her zaman en iyi görüntüyü ve sesi ararım. Bu akıcılığı hissedemeyenlerin gözlerinde sorun arıyorum açıkçası. Benim main oyunum lol zaten, arada birde cs oynarız tayfayla. 15 yıldır lol oynadıgım ıcın net hissedebiliyorum her değişikliği.Bu yapılan işlemler sonucu fark sıfır ya da %1 diyen bir kesim vardı. Şimdi bu konu özelinde buluşan insanlar bak tam tersini iddia ediyor. Aklın yolu bir gibi.![]()
- Makaleler
- 1
@Mithat Berhan Senin de hedef bu, 2x24 GB tatmin etmeyebilir ama. A-Die şart artık bir yerden sonra. M-Die timing yemiyor, voltaj scaling berbat diyebilirim. M-Die tRFC düşemez 3 Gbit sürümü, 160 ns sınır. Çok şansa kalıyor, 2x24'lerden CL26 kitler ayrılıyor diğerlerinden. TR'de zaten 2x24 CL26 mevcut değil.
Ben artık anlatmaktan yoruldum, ayarlamak isteyene uğraşıp ayarlıyoruz gördüğün gibi ama bu işin de bir sonu yok. Bir noktadan sonra sizler yardımcı olmanız lazım. Bu algıyı kırmak tek başına zor.
Ben her zaman en iyi görüntüyü ve sesi ararım. Bu akıcılığı hissedemeyenlerin gözlerinde sorun arıyorum açıkçası. Benim main oyunum lol zaten, arada birde cs oynarız tayfayla. 15 yıldır lol oynadıgım ıcın net hissedebiliyorum her değişikliği.
Ben artık anlatmaktan yoruldum, ayarlamak isteyene uğraşıp ayarlıyoruz gördüğün gibi ama bu işin de bir sonu yok. Bir noktadan sonra sizler yardımcı olmanız lazım. Bu algıyı kırmak tek başına zor.
Son düzenleme:
Haklısınız, ben sizin gibisini görmedim bilgi birikiminizin maşallahı var. Elimizden geleni yapmalıyız@Mithat Berhan Senin de hedef bu, 2x24 GB tatmin etmeyebilir ama. A-Die şart artık bir yerden sonra. M-Die timing yemiyor, voltaj scaling berbat diyebilirim. M-Die tRFC düşemez 3 Gbit sürümü, 160 ns sınır. Çok şansa kalıyor, 2x24'lerden CL26 kitler ayrılıyor diğerlerinden. TR'de zaten 2x24 CL26 mevcut değil.