Evet hocam açılıyor hemen zen atıcam sonra RTP.

Hem Gear hem Predict açık olması Latency bir tık artırır ama. Stabilse Gear ve Predict kapatıp FCLK 2067 al. Oyunlar için 2067 yeterli. Bandwidth o kadar önemli değil 3D ve tek CCD'de.

Gear ve Predict kapalı, 2067 FCLK, PHY 35-35 teste al. Oyunlarda NORM iken iyi hissettirmesi lazım. @Picky

Cidden üzgünüm ya bu IMC olayına. Hep şanssızımdır zaten. Soğutmada da sıkıntılar var.

1770165794825.webp
1770165806988.webp

2067'de 2:3 oranı var.

Cidden üzgünüm ya bu IMC olayına. Hep şanssızımdır zaten. Soğutmada da sıkıntılar var.

Eki Görüntüle 224325Eki Görüntüle 224326
Hem Gear hem Predict açık olması Latency bir tık artırır ama. Stabilse Gear ve Predict kapatıp FCLK 2067 al. Oyunlar için 2067 yeterli. Bandwidth o kadar önemli değil 3D ve tek CCD'de.

Gear ve Predict kapalı, 2067 FCLK, PHY 35-35 teste al. Oyunlarda NORM iken iyi hissettirmesi lazım. @Picky

@Picky Bu dediğim gibi uygulayıp teste al.

AMD dandik koyuyor ımc'yi, çok şans. Yapacak bir şey yok.

Yarın şuna bir ayar çekelim, saat geç oldu kapatalım dükanı. @Picky @Ayhan Dönmez ayarları uygula testi geç. Oyunda deneyimle. Tatmin etmez ise timing sıkarız. O ayarları kaydet BIOS sıfırla. iGPU, BT, wf, global C state, bank group swap, disabled yap bunları. EXPO 1 üzerine bu değerleri geçir teste gir. Arp 3 kullanıyorum. A2 ve B2 eşit değilse 0-1-2-3 dene tek tek.

Dosya Ekleri

• xssss.webp
    xssss.webp
    174 KB · Görüntüleme: 40
2067'de 2:3 oranı var, 2167 ancak buna Latency olarak denk. Faydası Bandwidth ekstra artırması, 2200 ise bu ikisinden hem Latency hem Bandwidth olarak iyi. Sende 2200 sanırım stabil değil ya da sınırda. 2067 FCLK ve Gear-Predict kapalı 1-2-1 bakman en uygunu. 35-35 PHY kalsın. @Picky

Yarın şuna bir ayar çekelim, saat geç oldu kapatalım dükanı. @Picky @Ayhan Dönmez ayarları uygula testi geç. Oyunda deneyimle. Tatmin etmez ise timing sıkarız. O ayarları kaydet BIOS sıfırla. iGPU, BT, wf, global C state, bank group swap, disabled yap bunları. EXPO 1 üzerine bu değerleri geçir teste gir. Arp 3 kullanıyorum. A2 ve B2 eşit değilse 0-1-2-3 dene tek tek.
tREFI altındaki kırmızılarda ne yazıyor?

2067'de 2:3 oranı var, 2167 ancak buna Latency olarak denk. Faydası Bandwidth ekstra artırması, 2200 ise bu ikisinden hem Latency hem Bandwidth olarak iyi. Sende 2200 sanırım stabil değil ya da sınırda. 2067 FCLK ve Gear-Predict kapalı 1-2-1 bakman en uygunu. 35-35 PHY kalsın. @Picky
Uyguluyorum hocam.

2067'de 2:3 oranı var, 2167 ancak buna latency olarak denk. Faydası bandwidth ekstra artırması, 2200 ise bu ikisinden hem latency hem bandwidth olarak iyi. Sende 2200 sanırım stabil değil ya da sınırda. 2067 FCLK ve Gear-predict kapalı 1-2-1 bakman en uygunu. 35-35 phy kalsın. @Picky

2:3 oran ötesi yalan hocam. Bench basmıyoruz, oyun için 2:3 başka seçenek yok.

Trefı altındaki kırmızılarda ne yazıyor?

Uyguluyorum hocam.

Off, off yazıyor.

Off, off yazıyor.

Bu ayarlar açmaz ise 2-3-1 Nitro denersin, boot eder ise 1-2-1 denersin. 1-2-0 Nitro belki boot etmez sende. Bu ayarları açar ve testi geçersen biraz daha sıkarız.

Gear down mode ve Memory contex restore disabled. Fast boot disabled time post delay 1 seç. Nitro en yüksekte yine boot etmez ise Gear down mode aç öyle dene.

Off, off yazıyor.

Bu ayarlar açmaz ise 2-3-1 Nitro denersin, boot eder ise 1-2-1 denersin. 1-2-0 Nitro belki boot etmez sende. Bu ayarları açar ve testi geçersen biraz daha sıkarız.

Gear down mode ve Memory contex restore disabled. Fast boot disabled time post delay 1 seç. Nitro en yüksekte yine boot etmez ise Gear down mode aç öyle dene.

NOM WR ve RD kısmını DR kitlerde uyguluyor, onlar için elzem. SR'de onlar kapalı geliyor zaten. Ellemesine gerek yok. Terminasyon kısımlarında anakarta güvenin, manuel ellemeyin o kısma. Anakarta güvenmeniz gereken tek nokta terms ve empedanslar.

Fclk VDCI - Predict kalsın mı?

BIOS güncelledik ya Ayhan hocamla. BT, wf, HD Audio filan bunların hepsini unutmuşum daha şimdi kapattım. Yandı benim beyin. Arada bir şeyleri kaynatıyorum.

Son düzenleme: