Vddp 1.1 yap, tRFC 390 yap. İkisinden biri. Iod ve RAM sıcaklık kaynaklı.

Hocam ben mouse gecikme sebebini buldum. CCD ve IOD 950mv atılan mermi tepkisi daha seri, 1.0 en iyi değer.

IMG_7167.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

TestMem Ryzen3D iyi. Daha erken yakalar sıcaklık muhabbetini. Daha ağır RTP'ye göre. Large Dataset muhabbeti var 3D için.

AWE hatası verdikten sonra Restart at, düzelir.

RTP'de de L3 Cache için Large Pages seçeneği var. 3D için onu seçin ayarlardan. Öyle test edilebilir ama şart değil.

Son düzenleme:
@Picky size verdiğim profil stabil değil mi?
3 saat 30 dakika stabildi. Daha uzun test etmedim. Ayhan hocanın senin resim üzerinde yaptığı değişiklikler ile yine test ettim 3 saat 41. dakikada patlamıştı. Daha sonra nitro ve tRFC biraz daha gevşetip yine teste aldım bu sefer 28. dakikada patlamış ilginç bir şekilde. Sıcaklıktan ama belli.

@Ayhan Dönmez 28. dakikada patlamış yine. Bir tane stabil bir şey yakalasam bir daha dokunmayacağım ama işte.

Eki Görüntüle 227843

1.3 VSOC, 1.1 VDDP, 2000 FCLK, 1-2-1 Nitro bak. SCL kısmını 4 yerine 5-5 yap. Fan işini çöz. Yine patlarsa anakart ya da işlemci IMC patlaktır. Belki RAM de sıkıntı olabilir, belli olmaz. Ryzen3D yap, en hızlı o yakalar.

Sıcaklıkları takip etmen lazım, RAM ve IOD kaç dereceydi hata anında? Paylaşmamışsın.