G.Skill Trident Z5 Royal Neo 6000MHz CL28 Hynix A-Die RAM'e overclock önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Predictive FCLK'yı tutar, stabil edebilir ya da maskeleyebilir. FCLK instabilitesi saptamak normal koşullarda zor, WHEA Errors olarak raporlanmıyor çünkü AM5'te. Anlayamıyorsun haliyle. 2-3-1 Nitro 2067 FCLK bakın, Predictive ayarı Auto kalsın. Latency ekliyor.

Hem Gear hem Predictive açmak mantıklı değil. İkisi de Buffer, Latency ekliyor, az buz değil. 6600 açıyorsun bu ikisi ile, 6200'e eş değer oluyor mesela.

Sana zaten silikon iyi denk gelmemiş, 6000 1-2-0 ya da 1-2-1 Nitro olabiliyorsa normal koşullarda öyle kullanman lazım. Orada da CL24 Boot etmiyor. Yine IMC sorunudur. Hynix'te CL24 açılamama gibi bir durum çünkü yok, 1.7V civarına kesin Boot eder.

Hocam kötü bile denk gelmemiş, bırakın iyiyi. . Çöp silikon bu. Şimdiye kadar yaptıklarımız tamamen belleğin silikonuna bağlı ilerliyor bence. 6000 ile mi çalışalım dersiniz yoksa 6200'de devam mı edelim? 1.7 VDD günlük kullanımda risk olmaz derseniz ben 1.7'e kadar ilerlerim, o da sorun olmaz benim için. Yazın iyi sıcak oluyor, Antalya'da ikamet ediyorum. Gerçi odada klima mevcut. Şimdi BIOS update'i yapıyorum. Eski ayarların fotoğraflarını çektim ne olur ne olmaz diye, en stabil olanını.

Hocam galiba aynı BIOS. Farklı argüman yazmıyor hiç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı olma ihtimali yüksek, yine de kurun. Sorun olmaz. 2-3-1 Nitro 2067 FCLK bakın, Predict Auto. Gear zaten kapatılamıyor, Predict açmak saçma olur.
Rx Tx Burst 1X mi olsun Auto mu bırakayım? FCLK için yine Prime 95 ile mi test edeyim?

Oto bırakın. 1x en son bakarsın. P95 hata veriyorsa onunla bakın ama hata sebebi FCLK olduğundan emin olmak lazım. Senin çip 2167 FCLK vs. hiç yapamıyor muydu?
Hayır hocam. Yapamıyordu diye hatırlıyorum.

Harika geldi ve beni buldu.

7500F-7600'ler bazı üretimleri sorunlu. 5200 ve üzeri açamayanlar var. Seninki frekans kısmından ziyade FCLK yapamıyor. Core'lar iyi denk gelmiştir belki. Ama CS için zaten 9800X3D elzem gibi. 7800X3D de fena değil ama Ryzen 7000'den mümkün olduğunca uzaklaşmak lazım. İlk jenerasyonlar hepsi sorunsal.

Core denemesi de yaptım. P95 Small'da stabil olarak 1.24V'da 5.175 MHz kalabiliyor. Tabii bu testi 40 dakika sürdürdüm, daha uzun denemesini yapmadım. Zaten 5.200 MHz'de hata almaya başlıyorum, ayrıca sıcaklık 95'e dayanıyor neredeyse.

Hocam 1-3-1 Nitro 1x Burst'te 2067 FCLK hata vermemişti sabah 1,5 saat boyunca. Oyunda fark ettim FCLK yüzünden drop yediğimi. P95 harici öneriniz var mı daha net anlayabileceğimiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…