Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1:1 de 6200 bana çok yaramadı hocam. 6000 de kalmayı tercih ederim ya da 7800 de 1:2 kullanırım. Mevcut koşullarda 1:2 7800 daha iyi görünüyor. Timing kısmında önceliği tamamen primer zamanlamalara vereceğim, akabinde tRFC.

8000 de aklınıza gelebilecek her türlü kombinasyonu denedim. Olmayınca olmuyor maalesef ımc yetmedi.

7600 bile 6000'den iyi görünüyor hocam. 7800 de yapamasaydım 6000 de kalırdım. 7800 de ilerleme görüşündeyim.

Anladım, sorun olmayacaktır. 2 ccd olsa her türlü daha iyiydi ama tek ccd tartışmalı. CS gibi oyunlar frekanstan fayda görüyor, bir tık daha iyi performans verebilir dediğin gibi. 7800 CL32-CL34 yapmaya bakın, tRCD kısmı 46, tRP 38 yeterlidir. Tras AM5'te önemsiz, tras = tRC = 80 bırak. Diger Timing'leri 8000'de sana ilettiğim gibi yaparsın.

tRCD 44 limit olacaktır 7800 MT/s için, tRP 38-40 açar a-die yine. Bir bakarsın. CL34 iken 1.7v uygundur. CL32 denersin. A-die için olası değerler. Diğer Timing'ler ortak sayılır zaten 1:2 modda, iletmiştim. @MAH0A

Anladım, sorun olmayacaktır. 2 ccd olsa her türlü daha iyiydi ama tek ccd tartışmalı. CS gibi oyunlar frekanstan fayda görüyor, bir tık daha iyi performans verebilir dediğin gibi. 7800 CL32-CL34 yapmaya bakın, tRCD kısmı 46, tRP 38 yeterlidir. Tras AM5'te önemsiz, tras = tRC = 80 bırak. Diger Timing'leri 8000'de sana ilettiğim gibi yaparsın.

tRCD 44 limit olacaktır 7800 MT/s için, tRP 38-40 açar a-die yine. Bir bakarsın. CL34 iken 1.7v uygundur. CL32 denersin. A-die için olası değerler. Diğer Timing'ler ortak sayılır zaten 1:2 modda, iletmiştim. @MAH0A

Hocam P95 large 1-1.5 saat kadar yaptım, hata çıkmadı, artık kabaca sistemin 7800 de kararlı kalabileceğine eminim.
G.Skill'in sitesine girdim orada hazır profildeki 7800MHz'lik belleklere baktım. 38-46-46-125'lik bellekler var. Şimdi ben ilk etapta TCL ayarlamak istiyorum.
Yaptığım testleri 42-52-52-122 ile yapmıştım. Sadece TCL'yi değiştirerek mi teste başlayayım yoksa hazır profildeki kombinasyonları kullanıp TCL'yi kendim ayarlayarak mı başlayayım? Bir farkı olur mu? Gerekirse günler sürsün testler, benim açımdan problem değil. Yeter ki stabilite sağlayayım istiyorum. Bir de test kombinasyonu olarak VT3, P95 large ve TM5 absolut kullanıyorum. Yeterli midir?

Hocam P95 Large 1-1.5 saat kadar yaptım, hata çıkmadı, artık kabaca sistemin 7800 de kararlı kalabileceğine eminim.
Gskill in sitesine girdim orada hazır profildeki 7800MHz lik belleklere baktım. 38-46-46-125 lik bellekler var. Şimdi ben ilk etapta tCL ayarlamak istiyorum.
Yaptığım testleri 42-52-52-122 ile yapmıştım. Sadece tCL yi değiştirerek mi teste başlayayım yoksa hazır profildeki kombinasyonları kullanıp tCL yi kendim ayarlayarak mı başlayayım? Bir farkı olur mu? Gerekirse günler sürsün testler, benim açımdan problem değil. Yeter ki stabilite sağlayayım istiyorum. Bir de test kombinasyonu olarak VT3, P95 Large ve TM5 Absolut kullanıyorum. Yeterli midir?

1774422365430.webp

Bu şekilde Mix bak, şu anda testi geçen VDDP ve VDDIO muhafaza et, VDDQ 1.5 ise öyle kalsın. Testi geçerse CL32 ve tRCD 44 ayrı ayrı dene.

RTP geçerse P95 Large ve VT3.

@Ayhan Dönmez hocam ilk CL30 denedim, sistem boot etti fakat VT3 te saniyeler içinde hata aldım.
Sonrasında CL32 denedim, VT3 testinde 75. dakikada hata geldi. Voltajların hangisi veya hangilerine dokunmak daha mantıklı olur?

1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez hocam ilk CL30 denedim, sistem boot etti fakat VT3 te saniyeler içinde hata aldım.
Sonrasında CL32 denedim, VT3 testinde 75. dakikada hata geldi. Voltajların hangisi veya hangilerine dokunmak daha mantıklı olur?

Eki Görüntüle 235570

Testleri geçen 7800'deki voltajlar kalsın, VDD 1.7 sabitle. VDDIO, VSOC, VDDP, VDDQ geçen gün testi hangi değerler geçtiyse öyle bırak. CL34 dene attığım profili geçirip.

VT3 yerine RTP baksan daha iyi.

Testleri geçen 7800'deki voltajlar kalsın, VDD 1.7 sabitle. VDDIO, VSOC, VDDP, VDDQ geçen gün testi hangi değerler geçtiyse öyle bırak. CL34 dene attığım profili geçirip.

VT3 yerine RTP baksan daha iyi.
Hocam en hızlı hata tespit eden hangisi ise ondan başlayayım. VT3 daha çok öne çıktığı için onu kullandım. Gear Down test sırasında Disabled olarak ayarlıydı. Şimdi Auto ya alıp yeniden test başlattım. RTP de kesin kararlılıktan emin olmak adına kaç saat test yapmak lazım 6 saat yeterli mi?

VDD 1.7
VDDIO ve VDDQ 1.45
VSoC 1.1
VDDP 1.1

Hocam en hızlı hata tespit eden hangisi ise ondan başlayayım. VT3 daha çok öne çıktığı için onu kullandım. Gear Down test sırasında Disabled olarak ayarlıydı. Şimdi Auto ya alıp yeniden test başlattım. RTP de kesin kararlılıktan emin olmak adına kaç saat test yapmak lazım 6 saat yeterli mi?

VDD 1.7
VDDIO ve VDDQ 1.45
VSoC 1.1
VDDP 1.1

Zen güncel halini iletin. VT3 tam anlamıyla RAM testi değil, RTP ve TestMem5 1usmus en hızlı yakalar Timing ve voltaj kaynaklı hataları. VT3 daha çok IMC ve PBO+RAM genel stabilite testi diyebiliriz. Klasik CPU+RAM testi gibi ama Timing ve voltaj tespiti konusunda RTP ve TestMem5 kadar başarılı değil. Düz RAM testi değil, diyeyim yani.

FCLK, PBO, RAM birçok şeyi test eder VT3. SR modüller için 2.5 saat RTP geçiyorsa %90 stabil kabul edilebilir.

150 dakika ayarlayıp bakarsın. Uzun teste sonra bırakırsın.

Gear kapalı MSI'de açman mümkün değil gibi bir de, Gear açık kalacak mecburen sende. 1.7 VDD iken CL32 ya da CL34 deneyin RTP ile, bir de Nitro 1-3-1 deneyin. 2-3-1 gevşek 1:2 modda. 1-2-1 zaten olamıyor yüksek frekansta şu anda. 1-3-1 limit.

Zen güncel halini iletin. VT3 tam anlamıyla RAM testi değil, RTP ve TestMem5 1usmus en hızlı yakalar Timing ve voltaj kaynaklı hataları. VT3 daha çok IMC ve PBO+RAM genel stabilite testi diyebiliriz. Klasik CPU+RAM testi gibi ama Timing ve voltaj tespiti konusunda RTP ve TestMem5 kadar başarılı değil. Düz RAM testi değil, diyeyim yani.

FCLK, PBO, RAM birçok şeyi test eder VT3. SR modüller için 2.5 saat RTP geçiyorsa %90 stabil kabul edilebilir.

150 dakika ayarlayıp bakarsın. Uzun teste sonra bırakırsın.

Gear kapalı MSI'de açman mümkün değil gibi bir de, Gear açık kalacak mecburen sende. 1.7 VDD iken CL32 ya da CL34 deneyin RTP ile, bir de Nitro 1-3-1 deneyin. 2-3-1 gevşek 1:2 modda. 1-2-1 zaten olamıyor yüksek frekansta şu anda. 1-3-1 limit.

Hocam RTP yi şimdi yapmaya başladım 3 saatlik başlatıyorum. VT3'ten geçti Gear kapalı CL32.
Yanlış fotoğrafı atmışım hocam. CL32 olacak, geri kalanlar aynı.

1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.