G.Skill TZ5 Royal Silver overclock ayarları nasıl olmalı?

Böyle tekrar bakın, geçerse olduğu gibi kalacak. Sınır çünkü.

Eki Görüntüle 243047

Aktif soğutma olmadan problem bu profiller. tRCD, tRFC, tREFI üçü birleşince.
Hocam tekrar hata verdi sanırım tRCD ve tRP'den kaynaklı. Onları eski haline çekip sonra da tRFC 360 ve 65535 yapsak kurtarmaz mı?

Dosya Ekleri

• erroryeni1.webp
    885,3 KB · Görüntüleme: 22
Hocam tekrar hata verdi sanırım tRCD ve tRP'den kaynaklı. Onları eski haline çekip sonra da tRFC 360 ve 65535 yapsak kurtarmaz mı?

Deneyin:

VDD olarak sınırdasınız, tRCD vs. de ister. Aktif soğutma olmadan imkansız. Onu görmenizi sağladı en azından. Bu da yine hata verir uzun testte, bakın yine de.

Kasa havalandırması yetmez Gear kapalı için.

Hocam hiç değiştiresim yok valla ne yalan söyleyeyim, bir sonraki nesle kadar böyle devam.

Gear açtırtmama sebebim de, MSI'de PHY eşlenmiyor Gear açıkken sizde. 36-36 yerine 34-36 falan kalıyor. PMU Training desteği yok sizde. Bias yok, tRCDWR yok. MSI'den kurtulun. Ryzen 9000 ve X870 desteği var. Ya da direkt olarak Ryzen 9000 çip desteği var, B650'lere sonradan eklendi. O kısmı net hatırlamıyorum. Bazı ince ayarlardan yoksun yani, işleri zora sokuyor.

Anladım hocam o zaman Gear açtığımız senaryoda en mantıklı ayar son hali ne olur size göre? En azından 360ns alabiliyoruz belki oradan yürürüz hem de voltajı biraz düşürerek aktif soğutmaya gerek kalmadan kurtarmış oluruz diye dedim.

Gear açık mantıklı değil sizde, bu son hali geçmezse 390-50.000 bırakın. En iyi öyle olur, Gear açık olması Latency ekliyor. Değmez, 1T çalışsın. MSI'de Gear kapalı açılabilmişken Gear açmak uygun olmaz. 40 yılda 1 MSI'de Gear kapatılıyor.

Hocam son hali testten geçti, 1.53 vdd kurtardı gibi. Sanırım sınıra çok yakın bir noktadayız böyle kalması mantıklı diye düşünüyorum. Yarın öbür gün sorun olursa biraz kasa fanı devir arttırabilirim , tREFİ 50000 düşürebilirim , tRFC 390'a çıkarabilirim. 60nsyi gördü çünkü ve henüz PBO ve FCLK ayarı yapmadık. En sona bırakalım demiştiniz önerebileceğiniz ayar varsa çok hızlı yapabilirim hocam, sizi çok tuttum zaten mahcubum çok çok teşekkür ederim bu bu kadar yardımcı oldunuz hakkınızı ödeyemem.

Dosya Ekleri

• PASS-SON.webp
    902 KB · Görüntüleme: 29
  • sonaida.webp
    90,8 KB · Görüntüleme: 22

Bu şekilde bakın bakalım, tutabilecek mi:

@gogol En azından 30 dakika geçsin RTP, 1.5 VDD ve 1.4 VDDQ deneyin. Belki tutar, silikona bağlı. Sonrasında FCLK 2167-2200 vs. denemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…