4. dakikaya girecekken hata aldım 2 adet hocam bu sefer

Böyle tekrar bakın, geçerse olduğu gibi kalacak. Sınır çünkü.

1776898847401.webp

Aktif soğutma olmadan problem bu profiller. tRCD, tRFC, tREFI üçü birleşince.

Dosya Ekleri

• erroryeni1.webp
    erroryeni1.webp
    885,3 KB · Görüntüleme: 22
Hocam tekrar hata verdi sanırım tRCD ve tRP'den kaynaklı. Onları eski haline çekip sonra da tRFC 360 ve 65535 yapsak kurtarmaz mı?

Deneyin:

1776899457671.webp

VDD olarak sınırdasınız, tRCD vs. de ister. Aktif soğutma olmadan imkansız. Onu görmenizi sağladı en azından. Bu da yine hata verir uzun testte, bakın yine de.

Kasa havalandırması yetmez Gear kapalı için.

Eki Görüntüle 243036

@MAH0A Muhtemelen bu üçü 60 Ohm diye Gear kapalı 1T verebiliyor MSI. Sende böyle değilse bakarsın. Ama 1.5 VDD CL26 açılamaz gibi. Diğer tWTRL 14 ve tRDWR 12 vs. de açılamaz. Gear açtırtıyor hepsini. Onları açmak için VDD-VDDQ abanman lazım. Ya da Bias lazım, Bias sizde yok.

SCL 4, Gear kapalı açmayabilir. SCL 5 çözebilir yine, neyin hata verdiğini bulun.

Zaten saniye 20 hata veriyorsa, ya SCL ya da tRP. Başka türlü o şekilde vermez. Bu senaryo için yani.

@31988 Senin konudan sonra, MSI OHM dersine iyi çalışmış gibi. :) @MSI Türkiye senin konuları takip ediyor belli ki. Ben sadece reklam yaptıklarını düşünüyordum, meğer mevzu başkaymış.

M-die Gear kapalı 1T CL26 ve CL24 arası 1.55 VDD'den 1.82 VDD istiyor. O da en iyi ihtimalle, çoğu H16M açamaz. A-die, CL26 1.45-1.55 arası açar. CL24 için 1.65-1.75 arası ister en geniş aralık. Ama CL26 1.4V kit tüm ezberleri bozdu. O, bunların dışında.
Hocam hiç değiştiresim yok valla ne yalan söyleyeyim, bir sonraki nesle kadar böyle devam.

Gear açtırtmama sebebim de, MSI'de PHY eşlenmiyor Gear açıkken sizde. 36-36 yerine 34-36 falan kalıyor. PMU Training desteği yok sizde. Bias yok, tRCDWR yok. MSI'den kurtulun. Ryzen 9000 ve X870 desteği var. Ya da direkt olarak Ryzen 9000 çip desteği var, B650'lere sonradan eklendi. O kısmı net hatırlamıyorum. Bazı ince ayarlardan yoksun yani, işleri zora sokuyor.

Deneyin:

Eki Görüntüle 243050

VDD olarak sınırdasınız, tRCD vs. de ister. Aktif soğutma olmadan imkansız. Onu görmenizi sağladı en azından. Bu da yine hata verir uzun testte, bakın yine de.

Kasa havalandırması yetmez Gear kapalı için.
Anladım hocam o zaman Gear açtığımız senaryoda en mantıklı ayar son hali ne olur size göre? En azından 360ns alabiliyoruz belki oradan yürürüz hem de voltajı biraz düşürerek aktif soğutmaya gerek kalmadan kurtarmış oluruz diye dedim.

Anladım hocam o zaman Gear açtığımız senaryoda en mantıklı ayar son hali ne olur size göre? En azından 360ns alabiliyoruz belki oradan yürürüz hem de voltajı biraz düşürerek aktif soğutmaya gerek kalmadan kurtarmış oluruz diye dedim.

Gear açık mantıklı değil sizde, bu son hali geçmezse 390-50.000 bırakın. En iyi öyle olur, Gear açık olması Latency ekliyor. Değmez, 1T çalışsın. MSI'de Gear kapalı açılabilmişken Gear açmak uygun olmaz. 40 yılda 1 MSI'de Gear kapatılıyor.

Gear açık mantıklı değil sizde, bu son hali geçmezse 390-50.000 bırakın. En iyi öyle olur, Gear açık olması Latency ekliyor. Değmez, 1T çalışsın. MSI'de Gear kapalı açılabilmişken Gear açmak uygun olmaz. 40 yılda 1 MSI'de Gear kapatılıyor.
Hocam son hali testten geçti, 1.53 vdd kurtardı gibi. Sanırım sınıra çok yakın bir noktadayız böyle kalması mantıklı diye düşünüyorum. Yarın öbür gün sorun olursa biraz kasa fanı devir arttırabilirim , tREFİ 50000 düşürebilirim , tRFC 390'a çıkarabilirim. 60nsyi gördü çünkü ve henüz PBO ve FCLK ayarı yapmadık. En sona bırakalım demiştiniz önerebileceğiniz ayar varsa çok hızlı yapabilirim hocam, sizi çok tuttum zaten mahcubum çok çok teşekkür ederim bu bu kadar yardımcı oldunuz hakkınızı ödeyemem.

Dosya Ekleri

• PASS-SON.webp
    PASS-SON.webp
    902 KB · Görüntüleme: 29
  • sonaida.webp
    sonaida.webp
    90,8 KB · Görüntüleme: 22
Hocam son hali testten geçti, 1.53 vdd kurtardı gibi. Sanırım sınıra çok yakın bir noktadayız böyle kalması mantıklı diye düşünüyorum. Yarın öbür gün sorun olursa biraz kasa fanı devir arttırabilirim , tREFİ 50000 düşürebilirim , tRFC 390'a çıkarabilirim. 60nsyi gördü çünkü ve henüz PBO ve FCLK ayarı yapmadık. En sona bırakalım demiştiniz önerebileceğiniz ayar varsa çok hızlı yapabilirim hocam, sizi çok tuttum zaten mahcubum çok çok teşekkür ederim bu bu kadar yardımcı oldunuz hakkınızı ödeyemem.

Bu şekilde bakın bakalım, tutabilecek mi:

1776900898803.webp

@gogol En azından 30 dakika geçsin RTP, 1.5 VDD ve 1.4 VDDQ deneyin. Belki tutar, silikona bağlı. Sonrasında FCLK 2167-2200 vs. denemek lazım.