Bütçe
40.000 TL
PNY 5070 Ti için video atabilir misiniz? Herhangi bir 5000 seriside olabilir.
Dün karşıma 5090 çıkmıştı diye hatırlıyorum, onda bile bahsettiğim sıkıntılar var. 12VHPWR kaynaklı ve eksik power phase en temel sorun bu ikisi. Termal değer çoğu kartta benzer o bütçede zaten, sadece bu S modeli olduğundan çok iyi değil, onun da çözümü basit. Bulursam atacağım. Kendin araştırsan da görebilirsin. Reddit iyi bir kaynak değil, overclock.net vesaire bakabilirsin kartlar için, techpowerup'ta da reklam mevzusu var, oraya da net bir şey diyemem. Termal değer olarak bakılır sadece.

PNY globalde genel olarak sevilen bir firma değil, PCB-Board kaynaklı bazı eksiklikleri var, 4070 Ti olur 5070 Tİ olur 5090 olur fark etmiyor. Tepe modeli için durumu bilmiyorum, giriş seviyesini almazdım ben olsam.

Sorun soğutma değil işte. İnsanlar kafayı hep bunla bozmuş, buradaki sıkıntı bizim Türk milleti ile alakalı. Niye dersen, 9800x3D alır mesela sarı sitede ana konuya girer, oraya Cinebench skoru atar. Bu işlemci renderde rezalet, 7800x3D'den 3-5k fazla puan alıyor sadece, 8 çekirdekle kim neden render yapsın ve onun sonucunu mukayese etsin. Sıcaklığa çok takılıyor insanlar. Termal performans önemli de PNY'da board kaynaklı sıkıntılar var.
Hocam sıcaklıklar termal performans ile ilgili bir fikir veriyor zaten illa, sen de çok takma o hotspot olayını o kadar.

Hocam sıcaklıklar termal performans ile ilgili bir fikir veriyor zaten illa, sen de çok takma o hotspot olayını o kadar.
PNY ile alakalı durum farklı, Gigabyte modellerinde de Nvidia tarafında bazı sıkıntılar vardı. Net bilgiye bu repair kanalları vasıtasıyla ulaşılabilir. Reddit'te çok sağlıklı bilgi yok, teknik detaya sahip biri ancak böyle böyle derse doğru olur. Techpowerup'ta da reklam olayı var ama genel olarak termalleri kıyaslama için iyidir. Overclock.net adlı siteden bakılabilir rasyonel olarak, orada takılan elemanlar genelde bilgili oluyor bu konularda, Reddit'e yazanlar gibi boş değiller. En sağlıklı bilgi dediğim repair kanallarında, teknik detaya girerek anlatıyorlar. Şu eksik bu eksik teknik detaya girerek.

Hotspot zaten göremiyorsun ki bu seride, alt serilerde bir süre sonra 90+ eriştiği için performans kısıyor kart. Daha da ertelersen 100+ görüyor, sonrasında sıkıntılar başlıyor.

Gaming Gecesinde 40.000 TL altına düşerse almayı düşünüyorum. Sinerji'de PNY marka şuan 41.000 TL civarı ama taksit yapmıyor. Diğer taraftan Phoenix-S için çok kötü yorumlar okudum. Ne önerirsiniz?
Alınmaz. 2-3 fazla veririm PNY alırım. 35'e düşmediği sürece parasının karşılığı değil o kart.

Geçen hafta 38'e düştü aynı fiyattan, bu hafta yine koymuşlar.

Bendek S değil ama ben çok memnunum. Tavsiye ederim.

S modellerinin kronik bir sorunu olduğunu sanmıyorum.
Önerilmemesi kroniği veya inceliğinden ötürü değil, daha iyi kartlarla aynı fiyatta olmasından kaynaklı. Üstelik VP'de yok.

Neden? O kadar da kötü değildir heralde?
Parasının kartı değil. PNY'nin kartıda İncehesap stokları bitmeden 38'e düşmüştü.

Alınmaz. 2-3 fazla veririm PNY alırım. 35'e düşmediği sürece parasının karşılığı değil o kart.
Söylüyorum ama dinleyen yok.

Parasının kartı değil. PNY'nin kartıda İncehesap stokları bitmeden 38'e düşmüştü.

38'e Phoenix-s, PNY ve Colorful iGame düşüyor. Buradan hiç ama hiç seçilmeyecek olan Phoenix-s. Sen 35 demişsin ben biraz iyi davranıp 36K'den aşağı olmadan alınmaz dedim.

38 düşerse ikisi de tercih edilebilir, iGame de yine tercih edilebilir. Ama benim anlattığım mevzuya buradaki herhangi birinin hakim olması mümkün değil, ben de elektrikçi olmadığımdan şudur budur diyemiyorum. Repair kanallarında denk geldiğim için söylüyorum, arızalanan kartlar bunlar yaygın olarak, Gigabyte ile alakalı da bazı sıkıntılar var, o aklımda değil. Doğruya doğru durum bu. Alınmaz mı alınır bu fiyatlara yakında bulunamayacak bu kartlar zaten. Ama neden alt modellerini almamalıyız kısmını açıklamaya çalıştım. Tek bakılacak parametre termal değil.