frknadymn0

Çalışkan
Merhaba, ASUS Prime B650M-K Ryzen 7 7700 Patriot Viper 6000mh CL30 2x16 GB ve Galax 5070 ekran kartı olan bir bilgisayar topladım fakat bilgisayarı çalıştırınca ekran kartı çalışmıyor sadece üzerindeki LED ışıklar yanıyor fanları dönmüyor ve monitöre görüntü gelmiyor. Tüm kablolamaları doğru yaptım, işlemcinin dahili GPU sunu kullanarak BIOS'u güncelledim, Windows'u kurdum vs. hatta tüm sistemi BIOS pilini vs. söküp baştan topladım fakat düzelmedi ekran kartı arızalı olabilir mi?

Sistemin kapanması ilginç, PSU sorunu olabilir diyeceğim dahili GPU ile çalışıyor sistem, biraz zor ihtimal, anakart işlemci pinlerine bir bakmak lazım, macun bulaşması veya eğilme sorunu var mı diye.

Pinler temiz çıkarsa başka bir ekran kartı ile test etmek gerekiyor, o ekran kartı da çalışmazsa PSU ve anakart sorunu değerlendirilir, çalışırsa zaten ekran kartında sorun vardır.

Sistemin kapanması ilginç, PSU sorunu olabilir diyeceğim dahili GPU ile çalışıyor sistem, biraz zor ihtimal, anakart işlemci pinlerine bir bakmak lazım, macun bulaşması veya eğilme sorunu var mı diye.

Pinler temiz çıkarsa başka bir ekran kartı ile test etmek gerekiyor, o ekran kartı da çalışmazsa PSU ve anakart sorunu değerlendirilir, çalışırsa zaten ekran kartında sorun vardır.
Anladım, teşekkür ederim yardımcı olduğun için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım, teşekkür ederim yardımcı olduğun için.
Hocam, sisteminiz ekran kartını tespit edemiyor. Çok yüksek ihtimalle arızalı. Garantiye yollayın geç olmadan. Ekran kartınızın güç yollarında sorun olmadığından ledler yanıyor ancak veri yolları sıkıntılı belli ki. Sistem bu yüzden tespit etmiyor. Bundan kart takılıyken dahili grafikten görüntü alabiliyor musunuz diye sordum. Sistem kartı tespit etse idi alamamanız gerekliydi.