ilkeryuksel
Uzman
EX 1-Click OC:
- Boost Clock: 2640MHz
- Boost Clock: 2670MHz
EX 1-Click OC:
Ex 1-Click OC:
Sg 1-Click OC:
- Boost clock: 2640MHz.
Ölçülerine baktığımda da sg ebat olarak da sanırım daha etli bir versiyon ve +1 fan ile beraber geliyor. Sg'ye göz diktim şimdi.
- Boost clock: 2670MHz.
Evet genel olarak daha iyi bir kart. Zaten 4080 ve üstünde ex modeli üretilmiyor. Onun yerine sg ve st var.
Ex modelinin incelemesi.
Fiyatlar daha düşer mi acaba?
Son 1 aylık grafiğine baktığımda fiyatlarda geri çekilme var.
Eki Görüntüle 101517
Kart kocaman!
Kavhada sopa niyeti kullanılır.
Bu markayı bu sitede öğrendim ama güven vermiyor. Kartların fiyatı gerçekten çok uygun. En az 5 yıl arza yapanmadan çalıştırıyorsa alırım. Bilgisi olan var mı?
Bunun garantisini hiçbir marka veremez. ASUS gibi markalar ekstra 1 yıl falan garanti sunabiliyor orası ayrı. ASUS alırsın 3 ayda bozulur, Galax alırsın 5 yılda bozulur belli olmaz.
Palit, Galax ve Gainward'ı yönetiyor. Yurt dışında da oldukça popüler ve dünyaca bilinen markalar bunlar.
Peki Palit güvenilir mi? Elbette, dünyanın en büyük GPU üreticisi kendileri. Peki üretici olmaları yetmez bana öyle bir şey söyleyin ki bu markalara güveneyim? Tabii ki de, bu üç markada NVIDIA'nın iş ortağı. Yani NVIDIA kendi ekran kartlarını bu markalara satıyor bu arkadaşlarda GPU soğutucusunu ve chipsetini yapıyor.
NVIDIA her önüne gelene kendi çiplerini satmaz. İş ortağı da yapmaz. MSI Ventus ve Gigabyte Windforce gibi kötü ürünlerde var. Yabancı kaynaklarda bolca şikayet görüyoruz.
O yüzden markaya değil de modele göre değerlendirin.
Mesela Galax'ın top tier modeli hof serisi. Dünya rekorları kıran bir seri.
![]()
GALAX GeForce RTX 4090 HOF Overclocked To A Record Breaking 3.825 GHz, Secures 15 OC World Records & Inches Away From 4 GHz
Team OGS from Greece has secured 15 new world records and a 3.825 GHz GPU frequency record using a GALAX GeForce RTX 4090 HOF graphics card.wccftech.com
![]()
GALAX GeForce RTX 4090 HOF claims 20 world records - VideoCardz.com
GALAX claims new world records with no competition in sight The most advanced, and thus far the most powerful desktop gaming graphics card to date, has been put through several synthetic tests. Benchlife reports that RTX 4090 HOF has claimed 20 world records including 3DMark, Unigine...videocardz.com
![]()
Galax RTX 3090 HOF tops 3GHz breaking 16 world records
Extreme overclockers taking things up a notch, or several.www.pcgamer.com
Reddit yorumlarına bakabilirsiniz. Bu size alınır olup olmadığıyla alakalı gerekli bilgileri verecektir.
Kart KOCAMAN!
Kavhada sopa niyeti kullanılır.
Bu markayı bu sitede öğrendim ama güven vermiyor. Kartların fiyatı gerçekten çok uygun. En az 5 yıl arza yapanmadan çalıştırıyorsa alırım. Bilgisi olan var mı ?
Selam, yaklaşık 7.5 ay önce aldığım ekran kartımı, bilgilendirmek amaçlı inceleyeceğim.
Öncelikle kutu açılımından başlamak istiyorum;
1)kutu açılımı
Kutunun içinden GPU tutucu, yeni 12VHPWR kablosu, ARGB kablosu, ekstra fan, kullanım kılavuzu ve kitapçık çıkıyor. Kutu sade ve yeterli seviyede diyebilirim. Ucuz bir kart aldığınızı düşündürtmüyor. Zaten Galax'ın premium modellerinden birisi bu kart.
Eki Görüntüle 97862
Eki Görüntüle 97863
Eki Görüntüle 97864
2)tasarım
Galax tasarım olarak diğer markalardan biraz daha farklı bir yol izlemiş. Kartın önünde agresif bir ARGB olduğunu söyleyebilirim. Bazı arkadaşlar için bu eksi olabilir ama ben bunu beğendim. Farklı bir hava katmış. Yan tarafta GeForce RTX yazılı bir ARGB aydınlatma mevcut. Kutunun içinden çıkan ekstra fanda da ARGB aydınlatma bulunuyor. Kartın arkasındaki gri ve siyah alaşım çok güzel düşünülmüş. Aynısını ön tarafta da beklerdim ama yapmamışlar.
Eki Görüntüle 97865
Eki Görüntüle 97866
Eki Görüntüle 97867
Eki Görüntüle 97868
3)sıcaklık ve fan sesi
FurMark testinde 283W civarı güç çekti zaten beklediğim bir şeydi kartın TDP'si 285W çünkü. Sıcaklık ortalama 62 derece ve 1400RPM civarı. FurMark testinde 2760MHz iken oyunlarda 2825MHz'ye kadar çıkıyor. Fan sesine gelecek olursak benim beklentimi karşıladı diyebilirim. 1350RPM ve sonrasında ses duyulabilir seviyelere gelmeye başlıyor. Kasa ile aramda 22cm mesafede bulunuyor ve kulaklıksız 1500RPM'e kadar hiç rahatsız etmiyor. Kartın %30 fan hızı 1200RPM'e denk geliyor ve daha altına inemiyorsunuz. Boşta fan durdurma özelliği mevcut.
Eki Görüntüle 97869
Eki Görüntüle 97870
4)coil whine
Coil whine günümüz kartlarının çoğunda duyulabilir seviyede oluyor. Özellikle yüksek güç tüketen kartlarda bu durum daha da yaygın. Önceki ekran kartım ASUS Dual RTX 4070 Super ve MSI Gaming X Slim RTX 4070 Super'de de coil whine mevcuttu. Galax 4070 Ti süper sg modelinde de bu ses vardı. ASUS'ta çekilmez derecede fazlayken MSI'da nispeten daha azdı bu ses. Galax ise aralarında en az bobin vızıltısı yapan kart oldu. Masaüstünde kulaklık takmadan 22cm mesafede neredeyse duyulamaz seviyede iken oyunlarda biraz duyulabilir hale geliyor. Kulaklık takıyorsanız duymanız mümkün değil zaten. Undervolt ve FPS kısıtlama ile sesi neredeyse duyulamayacak hale kadar getirebildim.
5)performans testi
Bilgisayarda şu an sadece RDR2 ve 3DMark yüklü o yüzden bu ikisinin testini paylaşacağım.
RDR2 grafik ayarlarındaki tüm ayarları etkileyen bar kısmını en sona getirdim.
Eki Görüntüle 97871
3D mark stok ayarlar.
Eki Görüntüle 97872
Overclock yapılmış hali.
Eki Görüntüle 97873
6)artılar ve eksiler
Artılar.
İyi bir soğutmaya sahip.
ARGB aydınlatmalar güzel.
Ekstra fan farklı bir hava katmış.
Gri ve siyah alaşım çok güzel duruyor.
Bobin vızıltısı düşük.
Arka plaka metalden yapılmış.
Çok iyi fiyat.
Eksiler.
Çift BIOS özelliği yok.
DisplayPort 2.0 desteği yok.
Total puan 8.5/10
%30 fan hızında sabit 1200 RPM çalışıyor hocam ve biraz sesli çalışıyor kart. Bunu düşüremiyor muyuz yoksa sizde de mi aynı şekilde çalışıyor.