Mehmet Can Vardar

Başarılı
Yer
İzmir, Türkiye
Merhaba öncelikle,

Mobil uygulama geliştiricisi olduğum için şu anda üzerinde çalıştığım uygulamayı test etmek ve diğer genel kullanımlarım için tablet almaya karar verdim. Tablet haricinde iPhone 13 ve MacBook Pro M.2 modellerini kullanmaktayım. Hangi tableti almalıyım sorusunda kararsız kaldım çünkü;

• Ekosistem.
  • M1 işlemci.

Gibi seçeneklerden dolayı iPad daha uygun geliyor ancak Tab S9 özelliklerine bakınca daha cazip geliyor;

• 120 Hz dynamic AMOLED ekran.
  • Daha fazla depolama alanı.
  • DeX modu.
  • Snapdragon 8 gen 2

Bu iki seçenek arasında hangisini daha çok önerirsiniz?

DeX modu hic tam tesekkullu bir masaustu kullaniyormussunuz gibi hissettirmiyor, cunku kullanmiyorsunuz da zaten. Video izlerken Word belgesi yazabilmekten ileri gecmek biraz zor. 120Hz AMOLED ekran evet, oldukca hos, ona lafim yok. Peki M1 ve ekosistemi kenarda birakip sirf 120Hz ekran icin Tab S9 alinir mi? Bence kesinlikle hayir. Hayirli olsun.

DeX modu hiç tam tesekkullu bir masaustu kullaniyormussunuz gibi hissettirmiyor, cunku kullanmiyorsunuz da zaten. Video izlerken Word belgesi yazabilmekten ileri gecmek biraz zor. 120Hz AMOLED ekran evet, oldukca hos, ona lafim yok. Peki M1 ve ekosistemi kenarda birakip sirf 120Hz ekran icin Tab S9 alınır mı? Bence kesinlikle hayir. Hayirli olsun.

Bu gerçek mi yoksa gözüme mi öyle geliyor bilmiyorum ama şu an kullandığım IPhone'da da 60Hz bulunmakta ama Android cihazlarda deneyimlediğim 60Hz gibi gözükmüyor. Sanki 60Hz değil gibi :D

Animasyonlarla alakali biraz. Cogu Android cihaz, calistirdigi agir ve ozensiz skinlerden dolayi animasyonlarda FPS drop sorunu cekiyor. One UI'da ozellikle belirgin bir sorun bu maalesef. Bu yuzden iOS 60Hz'i ile Android 60Hz'i pek ayni hissi vermeyebilir.
Peki son olarak şunu sormak istiyorum sana 64GB depolama benim gibi bir kullanımı olan birine sıkıntı yaşatır mı? Oyun olarak sadece Wild Rift oynayacağımı düşünüyorum onun haricinde herhangi bir büyük boyutlu oyun vs yükleyeceğimi sanmıyorum.

Peki son olarak şunu sormak istiyorum sana 64GB depolama benim gibi bir kullanımı olan birine sıkıntı yaşatır mı? Oyun olarak sadece Wild Rift oynayacağımı düşünüyorum onun haricinde herhangi bir büyük boyutlu oyun vs yükleyeceğimi sanmıyorum.
Yeterli olacaktir, zaten asil kullanma amaciniz uygulama gelistirmek olacakmis. Yarisindan fazlasinin dolacagini bile sanmiyorum.

6 aydır iPad Air 5'i iPhone 13 ile birlikte kullanıyorum. Öncelikle senkronizasyon harika. 64GB depolamadan korkmuştum ama çoğu şey beklediğim kadar yer kaplamıyor. iCloud da kullanıyorum o da destek çıkıyor. Ayrıca ben Ugreen'in USB Hubını aldım ve HDD bile bağlayabiliyorum. Gömül rahatlığıyla alabilirsiniz.