Emre Human 9

Üstün
Diziyi bitirdim. Son sezonunda pek tatmin olmasam da genel olarak çok sardı benim için. Pek kimselerin dikkatini çekmemiş ama en anlamlı ve karakter gelişimi gayet iyi olan Jon Snow ve Ygritte ilişkisi baya ilgimi çekti dizide. Çok erken bitti bence. Pek fazla spoiler vermek istemiyorum ancak Daenerys Adolf Hitler gibi tüm haritanın içinden geçmeseydi çok daha iyi olabilirdi dizi. Sizin düşünceleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok öneriliyordu, geçen gün Prime Video aldım ve ne izleyeceğime karar veremedim. En son izlediğim dizi de Vikings idi. Sence değer mi G.O.T.? Konusu ne bir de?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok öneriliyordu, geçen gün Prime Video aldım ve ne izleyeceğime karar veremedim. En son izlediğim dizi de Vikings idi. Sence değer mi G.O.T.? Konusu ne bir de?
Yani kısaca anlatmam gerekirse 7 krallık var ve birbirlerine isyan ediyorlar ve savaş çıkıyor. Fantastik olarak ölüler ve akgezenler falan var oraya girmiyim işin heyecanı kaçmasın. Pek fazla spoiler yemeden diziyi izlerseniz sizin için çok daha iyi olur. Cidden yok artık dedirten sahneleri var. Hiç ummadığımız yerlerden vuruyor dizi. Dizi 2. sezonun ortalarına kadar normal olarak ilerliyor o yüzden sıkılıp kapatmayın diziyi. Ben sıkılmadım ancak bazı kişiler sıkılmış anlam veremediğim şekilde. Dizi 3.sezon ve 4.sezon prime mod açıyor. En iyi sezonlar bence. İlk defa bir diziyi gerçekten çok beğendim. Çok büyük bütçeler harcanmasının hakkını veriyor. Duyduğum kadarıyla en iyi diziler listesinde de var zaten.

Bazı bölümler efsaneydi. Özellikle Red Wedding bölümü gibi bölümler IMDb üzerinden yüksek puan almış bölümlerdi fakat son sezonu tamamen hayal kırıklığı. Cersei çok basit bir şekilde öldürülmüş ve ejderhalar hemen şehri sarmış gibi çok basitleştirilmişti. İlk sezon da benim için hayal kırıklığıydı. Ned Stark çok rol almadan öldürüldü ki bence daha çok kalabilirdi. Dizide çok sıkıntılı bölümler vardı özellikle de Daenerys bir sezon boyunca çölde tahta oturup halkı dinliyordu ve çok baydı gerçekten. Daha birçok şey sıralarım ama artık bitmiş gitmiş konuşmaya değmez gibi duruyor.

Bazı bölümler efsaneydi. Özellikle Red Wedding bölümü gibi bölümler IMDb üzerinden yüksek puan almış bölümlerdi fakat son sezonu tamamen hayal kırıklığı. Cersei çok basit bir şekilde öldürülmüş ve ejderhalar hemen şehri sarmış gibi çok basitleştirilmişti. İlk sezon da benim için hayal kırıklığıydı. Ned Stark çok rol almadan öldürüldü ki bence daha çok kalabilirdi. Dizide çok sıkıntılı bölümler vardı özellikle de Daenerys bir sezon boyunca çölde tahta oturup halkı dinliyordu ve çok baydı gerçekten. Daha birçok şey sıralarım ama artık bitmiş gitmiş konuşmaya değmez gibi duruyor.
Ben şahsen Daenerys'in çoğunlukla sahnelerini geçtim. Çok sıktı açıkçası. Tamam karakter gelişimi muazzam iyi tüm hayatı var neredeyse ancak çok sıkıcı. O yüzden atlamak daha keyifli geldi bana. Ben Ned Stark'ın öleceğini hiç tahmin bile edemedim. Aynı Türk dizileri gibi biri tam ölecekken kurtaracak falan zannediyordum. Başrol sanmıştım öyle gösteriliyordu. Ancak öldüğünü görünce gözüm pörtledi resmen nasıl lan dedim. Çok şaşırtıcıydı ve üzücüydü. Rob Stark' ın yıldız gibi parlayan hikayesinin yarım kalması da yapımcıların başrolleri kolayca öldürebildiğini gösteriyor. Jon Snow hariç :)

Bence dünyanın en iyi dizisi falan değil, finali aceleye getirlmişti onun dışında ortalamanın üstünde izlenebilecek bir dizi.