Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Atahan İleri

Gelişen
Arkadaşlar selam,

GameGaraj Slayer 4 kullanıyorum. Genellikle CPU ve GPU kullanımı arttığında bilgisayar donuyor ve garip ses ile görüntü oluşuyor. Güç düğmesine basıp kapatmaktan başka çarem kalmıyor. Belli dönemlerde bu sorunu yaşıyorum, ama bazen üç gün boyunca oyunda kalsam herhangi bir sorun yaşamıyorum. Bilgisayarı kendi yazılımı üzerinden dengeli modda kullanmaktayım.

Acaba ısındığı için mi oluyor diye düşündüm. Yüksek performans modu üzerinden fan RPM değerlerini yükselterek denediğimde, maksimum 80-82 derecelerde de aynı sorunu yaşadım. Temiz kurulum yapıp tüm sürücüleri güncelledim; daha öncesinde DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurmuştum. Sorun hâlâ devam etmekte.

Ayrıca, kullandığım USB port çoğaltıcının kısa devre yaptırıp yaptırmadığını düşünerek onu kullanmadan bir süre devam ettim, fakat yine aynı sorun devam etti.

Sorun sizce neden kaynaklı olabilir? Çözüm önerileriniz neler? En başta böyle bir problem yoktu. Herhangi bir fiziki hasar (çarpma, düşme vb.) yaşanmadı.

DÜZELTME!!

Görseldeki bozulma sadece kendi ekranında oluyor, harici monitör kullanıyorum onda bu şekilde bozulma olmuyor sadece donuyor ve garip bir ses çıkıyor. (ses takılmış gibi)
görsel_2025-09-28_133736685.webp

Son düzenleme:
Herhangi bir donma, bozulma, yırtılma olmadı.
10 dakikalık test sonuçları bu şekilde;

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-28 153046.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-28 153046.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 56
  • Ekran görüntüsü 2025-09-28 153120.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-28 153120.webp
    27 KB · Görüntüleme: 60
Sorun driver bazlı olabilir driveri kaldırıp hocamın dediği gibi 577 deneyin.
Şu anda 577'yi kurmaktayım fakat aklıma bir şey takıldı. Ekteki görseldeki hangi modu kullanmam daha sağlıklı? Bire bir aynı bilgisayarı kardeşime de aldık. Onun da tüm kurulumunu ben yapmıştım o sorun yaşamıyor.

Dosya Ekleri

• görsel_2025-09-28_154533465.webp
    görsel_2025-09-28_154533465.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır çok tesekkür ederim 577 sürümüne geçiş sağladım şimdi doğal test olarak oyuna giriş sağlayacağım. Farklı bir şey yapmam gerekiyor mu? Bu arada ayrık grafik modu için yeniden başlattığımda bilgisayar açılırken bitlocker kurtarma anahtarı istemişti.

Çözüm